Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия

Тереза Мей наредила подводниците да заемат позиция
12 апр 2018 08:07, Анисия Иванова
112
Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей е наредила на подводниците си да заемат позиция така, че да поставят Сирия в ракетен обсег като подготовка за възможни удари по сирийската армия. Те може да започнат най-рано довечера. Това съобщи вестник "Дейли телеграф".

Очаква се британският премиер да поиска днес от министрите от кабинета си да одобрят участие на Обединеното кралство във военни действия срещу сирийската инфраструктура за химически оръжия, съобщи телевизионният канал "Скай нюз", цитиран от Ройтерс.

Цитирани от изданието източници заявяват, че Обединеното кралство "прави всичко възможно" да може да изстреля от подводници крилати ракети "Томахок" по военни цели в Сирия. Великобритания се готви да участва в действията под егидата на Франция и САЩ.

Канада не планира да участва във военна операция в Сирия, заяви в интервю за радио "Канада интернешънъл" канадският премиер Джъстин Трюдо. Той допълни, че Отава е готова да предостави хуманитарна помощ и да помогне за уреждане на сирийския конфликт на дипломатическо равнище.

Лидерът на партия "Лигата" и един от кандидатите за премиер на Италия, Матео Салвини, се обяви срещу бомбардиране на Сирия. Той също така даде да се разбере, че споделя мнението, че вината за използването на химическо оръжие се хвърля върху Дамаск преднамерено. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая няма ли Туитър
37
8
 
43
 
! Отговори
кинжал преди 6 години
Ще подпалят света,краварите и мингилите .Ама ще ядат карачката
36
6
 
46
 
! Отговори
кой преди 6 години
До пехотинецКой реши че законния президент на Сирия е диктатор?кой,държавите агресори който окървавиха арабския свят ли?странно а?
35
4
 
34
 
! Отговори
браво преди 6 години
Тази сутрин Дамаск съобщи че гр.Дума е освободен от терористите и инспекторите на ООН могат да разследват.
34
4
 
25
 
! Отговори
ей пиндоси преди 6 години
До ЗозоОткога тези който са разумни и пишат истината станаха ***?!толкова ли ви боли истината?
33
4
 
33
 
! Отговори
Марин преди 6 години
Амриканците и Англичаните си живеят добре, но това не им е достатъчно. Търсят и търсят световна война, без да осъзнаят, че дори една ракета да ги удари ще е голяма трагедия. Лошото е, че ще страдаме и ние покрай тях. А като са им толкова мили Сирийците защо не си вземат малко бежанци и в техните страни. Лесно им е да запалят някоя страна, но после бягат от отговорност.
32
4
 
42
 
! Отговори
цинизъм преди 6 години
Това е чист фашизъм тези страни надминаха Хитлер по агресии и убийства,странно е защо техните общества стоят и гледат и нищо не правят а после като ги трепят терористите плачат с крокодилски сълзи и палат свещи.
31
4
 
41
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Като не стана натъкмяването със Скрипалови последва ново отравяне на деца в Сирия?! Можеби псевдо новичока е артисал и са го използвали и в Сирия да не става зян... Толкова очевадно лъжат янките заедно с англетата, че и за децата вече стана ясно кой е агресора в тази ситуация. Аргументите за нападение са въздух под налягане!!!
30
3
 
36
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
Англия и Франция не си взеха поуки от Ирак и Либия.Напротив поуката е че дори и да няма химическо оръжие ,има мъни от продажбата на оръжия, а това развива промишленост в самите държави.От война се печели стига да е достатъчно далече от територията си, а химическо оръжие измислено или не е маркетинга за продажбата на оръжието.Просто въпрос за създаване на пазари.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 33какво ще видиш бе, като ще си вече на пара и пепел=Всички някога ще станем на пепел
28
4
 
14
 
! Отговори
до31 преди 6 години
какво ще видиш бе, като ще си вече на пара и пепел
27
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
политиците са полудели и тотално са се самозабравили. нищо добро не ни чака!
26
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пускай томахавките да видим работи ли това С-400, или е само клипче в тубата )
25
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тази старица, колкото е грозна по природа вече физиономията й се изкриви от злоба в напъните й повече от месец да лъже и манипулира. Сега и заплашва... Нейният приятел Тръмп се умори с Ким миналата година, сега се заяждат в комина и с Путин...
24
4
 
16
 
! Отговори
Ники преди 6 години
Барабер петкА с мъжете ...
23
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
с две думи може да се оплакваме от разни емигранти и така нататък, но никой няма интерес от спирането на войната в СИРИЯ , тази война определено е нужна на много държави и за това се търси причини да бъде продължена , никой не иска мирния път за решаване на военния конфликт.
22
4
 
25
 
! Отговори
Болен Ястреб преди 6 години
Замислиха се наглосаксиите. С Либия и Ирак май не мислеха много-много. Виж, с Ким Страшни и ядрената му дряновица не смееха дори да мислят.
21
2
 
28
 
! Отговори
мани бегай бе преди 6 години
ей тези кравари въртят сучат въвличат и други държави и накрая ще направят трета световна ама нози път май няма да им се размине . съде ли не ходиха по светът къде ли не създаваха "миротворни ""мисии къде ли не трупаха невинни хора ужас реп..тили га.дни
20
3
 
24
 
! Отговори
Гогата преди 6 години
Тереза Макбет седи и мисли. По едно време гледа - само седи!
19
2
 
29
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Англия изобщо не усеща че отдавна е просто държава, с или без ЕС. Една Полша е с по голямо влияние вече от нея, англетата живеят със стари спомени те са само едни 65 млн, от които бели 50 млн. Всяка азиатска и африканска държава е по голяма. Той живота ще ги постави на мястото им трета глуха....