Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия

Тереза Мей наредила подводниците да заемат позиция
12 апр 2018 08:07, Анисия Иванова
112
Великобритания обмисля ракетни удари в Сирия
Снимка: Reuters

Британският премиер Тереза Мей е наредила на подводниците си да заемат позиция така, че да поставят Сирия в ракетен обсег като подготовка за възможни удари по сирийската армия. Те може да започнат най-рано довечера. Това съобщи вестник "Дейли телеграф".

Очаква се британският премиер да поиска днес от министрите от кабинета си да одобрят участие на Обединеното кралство във военни действия срещу сирийската инфраструктура за химически оръжия, съобщи телевизионният канал "Скай нюз", цитиран от Ройтерс.

Цитирани от изданието източници заявяват, че Обединеното кралство "прави всичко възможно" да може да изстреля от подводници крилати ракети "Томахок" по военни цели в Сирия. Великобритания се готви да участва в действията под егидата на Франция и САЩ.

Канада не планира да участва във военна операция в Сирия, заяви в интервю за радио "Канада интернешънъл" канадският премиер Джъстин Трюдо. Той допълни, че Отава е готова да предостави хуманитарна помощ и да помогне за уреждане на сирийския конфликт на дипломатическо равнище.

Лидерът на партия "Лигата" и един от кандидатите за премиер на Италия, Матео Салвини, се обяви срещу бомбардиране на Сирия. Той също така даде да се разбере, че споделя мнението, че вината за използването на химическо оръжие се хвърля върху Дамаск преднамерено. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари