Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети

На атаката било реагирано с "голяма ефективност"
14 апр 2018 11:30,
202
Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети
Снимка: БТА

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.

В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с "голяма ефективност".

Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.

Точният брой на изстреляните ракети е 110 според изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

Руското министерство на отбраната също потвърди, че са били изстреляни над 100 ракети.

"Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на САЩ в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.

Ведомството заяви, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от стари съветски зенитно-ракетни комплекси.

"Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна отбрана на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за ПВО С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат".

Руските военни заявиха, че техните средства за ПВО в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.

Телевизионният канал "Росия-24" съобщи, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за цялата оперативна обстановка в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 23да ама не.....
22
5
 
24
 
! Отговори
ха преди 6 години
Използваните пво системи са с-125 и с-200 това съобщиха от САА.с-300 и с-400 не са участвали в обраната по стратегически причини.
21
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руските части се измъкнаха по търлъци от рисконвите райони.
20
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фейк нюз.Изстреляни са 100 съюзнически ракети без щети за съюзниците.
19
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сирийското ПВО, системи разработени през 60-те на 20 век е свалило 71 ракети от 103 изстреляни при военната агресия на САЩ, Англия и Франция срещу суверенна Сирия, нарушавайки всички международни договори, без резолюция на ООН!САЩ, Англия и Франция доказаха, че са зависими от Джордж Сорос!Осъществиха военна агресия срещу суверенна Сирия в интерес на " белите каскети на шорош, пръскащи деца с маркучи"!Асад продължава по план зачистването на терористите подкрепяни от САЩ, Англия, Франция!
18
3
 
9
 
! Отговори
до19 преди 6 години
и как така направи този военни пазарен анализ за С400 . Малко шизоидно звучи ....***.
17
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ами да 14нещо не си в час, 71 свалени ракети са преброили руснаците, това е от официалното изявление на генщаба.
16
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цената на С 400 на международния пазар май ще се срине , като гледам С125 и С 200 - разработки от преди 50 год си вършат перфектно същата работа срещу умните натовски ракети.
15
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите,----Ами тогава да си сядат на *** и да спрат да пищят. Значи няма опастност за тях.
14
1
 
27
 
! Отговори
:):) преди 6 години
от военна гледна точка, фейк и фойерверки, от финансова ВПК и на САЩ и Русия ще са на кирия. Една добра тренировка за разчетите на корабите и ПВО системите. От политическа , дрън дрън за простосмъртните....
13
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6 много преди те да останат гладни, ние ще сем измрели от глад. Санкциите им направиха услуга и сами произвеждат всичко от първа необходимост. Аман от презадоволени лигльовци - философи
12
44
 
11
 
! Отговори
Ами да преди 6 години
Целият Запад и НАТО твърдят, че нито една ракета не е свалена, даже и Русия мълчи, ама Сирия си има своя Версия.И Матрьошките се хващат за нея като удавник за сламка.Истината е, че Путин бе здраво Шамаросан -- не успя да направи нищо с ракетите си за братска Сирия.
11
3
 
25
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Лондон и Париж повишиха ли степента за опасност от тероризъм.
10
7
 
28
 
! Отговори
американец преди 6 години
Тези ракети които отидоха на вятъра са платени с нашия труд от нашите данъци.
9
10
 
38
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
това беше просто просташка и агресивна проява на западните дебиличовци ,разрешиха им руснаците да си изстрелят митичните томахаки ей така за да освободят напрежението по някакви баракаки да ипотрошат една планина народна пара докато собствените им държави се превръщат в мизерни клоаки пълни с наркомани и просяци и бежанци!Запада е едно пропаднало гето и ще става само още по-зле и затова искат да превърнат свичко в мизерна дупка ,Това е истината колеги!
8
9
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 4Ми те натовските ракети така превят обикновенно , една беше изтреляна по Белград , а пък удари някаква къща в Горна Баня . Умни , та преливащи от интелект и прецизност.
7
9
 
48
 
! Отговори
8888 преди 6 години
Май тази операция ще излезе пълен провал от военна, стратегическа и икономическа гледни точки!Няма поразени стратегически цели, а може и повече от милиард долара да са похарчени!Да го духат бедните и бездомните в САЩ!
6
11
 
57
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
пълен морален и военен провал на западните агресори 70% прихванати със стари съветски системи ,С 400 е бил на стенд бай и нито една жертва или нещо важно засегнато ,а същевременно нато олекна със стотици милиони долари???Само и само да зи замажат комплексираното нагло-скасонско его и примитивизъм!
5
52
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво С-300 ще доставят бе, те нямат пари да пръднат тея пияници. После от къде пари за да произведат нови С-300? В понеделник рублата като стане 90 евро, ще ядат С-300 мизерниците.
4
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запада стреля с ферментиралите ракети за да освободи място за новите :) ***, се радва, че свалил 3 ракети :)