Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети

На атаката било реагирано с "голяма ефективност"
14 апр 2018 11:30,
202
Сирия успяла да свали повечето от изстреляните ракети
Снимка: БТА

Сирийската армия потвърди, че нейни позиции са били ударени от над 100 ракети, изстреляни през нощта от американски, британски и френски сили, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Още по темата

В изявление, прочетено от армейски генерал по държавната телевизия, се казва, че са нанесени материални щети по изследователски център в Барзе, североизточно от Дамаск.

В съобщението се добавя обаче, че сирийската противовъздушна отбрана е съумяла да свали повечето от ракетите, след като на атаката е било реагирано с "голяма ефективност".

Армията заяви, че част от ракетите са пропуснали целта и са ударили намираща се недалеч военна база в Хомс, при което са били ранени трима цивилни.

Точният брой на изстреляните ракети е 110 според изявлението, цитирано от Асошиейтед прес.

Руското министерство на отбраната също потвърди, че са били изстреляни над 100 ракети.

"Значителна част от изстреляните крилати ракети и ракети въздух-земя са били свалени", заяви ведомството, цитирано от ТАСС.

Министерството посочи, че ударите са нанесени от два военноморски кораба на САЩ в Червено море, тактическа военновъздушна група в Средиземно море и американски бомбардировачи Б-1Б, излитащи от военната база Танф край границата на Сирия с Ирак.

Ведомството заяви, че военното летище Думейр на изток от Дамаск е било атакувано с 12 ракети. Всички са били свалени от стари съветски зенитно-ракетни комплекси.

"Сирийското военно летище Думейр, на изток от Дамаск, беше атакувано с 12 крилати ракети. Средствата за противовъздушна отбрана на сирийските въоръжени сили прехванаха всичките крилати ракети. При отразяването на удара бяха задействани сирийските средства за ПВО С-125, С-200, "Бук" и "Квадрат".

Руските военни заявиха, че техните средства за ПВО в базите им на военновъздушните и военноморските сили в Сирия не са били задействани.

Телевизионният канал "Росия-24" съобщи, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента Владимир Путин за цялата оперативна обстановка в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците пак лъжат. Всъщност, през последните 4 години те казали ли са едно вярно нещо?
42
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тоя ракетите му са толкова умни и красиви, колкото протестерите на Плевела...
41
5
 
31
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тия томахавките стават само за бананови държави....даже и с пушка могат да бъдат свалени....
40
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На брифинг зам. началника на Генералния щаб на ВКС на РФ, Сергей Рудской е заявил:" Данните от обективния контрол са следните: - по авиобаза Дювали са били изстреляни 4 ракети- всичките са прихванати и унищожени от ПВО на Сирия!- по авиобаза Думейр са били изстреляни 12 ракети- всичките прихванати и унищожени!- по авиобаза Блей са били изстреляни 18 ракети- всичките са прихванати и унищожени!- по авиобаза Шайрат са били изстреляни 12 ракети- всичките са прихванати и унищожени!"
39
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Умните ракети май са по-глупави от съветските стари установки. Ми, като гледам това вярно показва как се е е развило нашето общество ( назад).
38
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
71 свалени хахах сащ на колене пред сирия
37
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а това че взривявайки се ракетите натоварват глобалното затопляне и утре природата ще иззреве ии ще погинат милиарди изклатените хамериканци хич не ги еня,абе нация която е затрила коренното население на северна америка не ми я хвали а се моли да се затрие
36
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 38. Я пак, май е точно обратното.
35
29
 
5
 
! Отговори
решетников преди 6 години
До 33 и разни други путинофили. Това за 71 свалени откъде го научихте - от ТАСС или от сирийски изявления? То добре, че не са написали, че всичките са свалени. Смешници, много ясно, че така ще пишат и говорят.
34
7
 
31
 
! Отговори
да преди 6 години
До ТрябваРазбира се че вярваме на Сирия те се защитават от агресия.Другите са агресори и лъжци...
33
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Почвам да уважавам сирийците още повече. Хората се борят за свободата си срещу въоръжени до зъби подли агресори, които стрелят и бягат.
32
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Факт"Официално: 71 от 103 ракети не са достигнали до целите си!"Значи трябва да опитат пак. Ти това ли искаш?
31
24
 
7
 
! Отговори
Трябва преди 6 години
Коментарите показват дебилноооста на пишещите.Вие сериозно липвярвате на Срийските изтчноцо -- вижте какво дават другите агенции --- нито една ракета неса успели да прихванат Сирийците.Толкоз
30
5
 
33
 
! Отговори
браво на САА преди 6 години
Руския генерален щаб на пресконференция съобщи официално че агресорите са изстреляли 103 ракети по Сирия от който 71 са свалени от Сирийското ПВО.
29
5
 
31
 
! Отговори
За мир! преди 6 години
Американският президент, британският премиер и френският президент са престъпници и ще бъдат наказани от собствените си народи. Пропагандата и агресията няма трайност в модерния свят.
28
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами така ще лъжат сирийците и руснаците. Какво друго им остава? Те това само могат да правят.
27
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Странно защо, след толкова заплахи, бай Дончо, Макаранчо и Мау не посмяха да изстрелят една ракета поне към руските военни бази в Сирия?И западните, както и руските, и сирийските, и китайските, и турските, и иранските военни комюникета заявяват, че САЩ, Англия и Франция не са посмели да изстрелят ракета по руските военни бази и части в Сирия!Всички заявяват, че ракетите са били насочени към Дамаск и района около него!Остарелите ПВО на Сирия са свалили 71 от 103 изстреляни ракети към Сирия!
26
7
 
42
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Официално: 71 от 103 ракети не са достигнали до целите си!Това е пълен провал!
25
4
 
43
 
! Отговори
ефективност нула преди 6 години
200 милиона $ за 3 полуразрушени празни сгради.
24
8
 
43
 
! Отговори
браво преди 6 години
Браво на Сирийската армия достойно са защитили своята родина от агресията.