Гарелов: Атаката в Сирия цели отслабването на Русия

"Ударите са прецизни, но върху какво са нанесени?"
17 апр 2018 22:40,
62

Журналистът Иван Гарелов е на мнение, че атаката в Сирия от страна на САЩ и техните съюзници е част от отслабването на Русия и кампанията по разбиването на нейния авторитет. 

"Антируската кампания ще продължи и ще достигне някаква точка по време на Световното първенство по футбол", прогнозира гостът в предаването "Денят ON AIR".

Според Гарелов е логично след някаква форма на сблъсък да се отиде на преговори, но по думите му не знаем какво точно се е случило в Сирия, тъй като цифрите не дават точната картина.

"В една война винаги залогът е преди всичко престижът. В случая виждаме противоречиви версии. Не можем да преценим коя от страните излиза с по-високо самочувствие от тази битка. Не влязоха в действие руските противовъздушни комплекси. Ударите са прецизни, но върху какво са нанесени? Виждаме няколко разрушени сгради...", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Иван Гарелов отбеляза още, че за да се състоят преговори не трябва да има някой унизен и с много слаби позиции, тъй като той ще търси реабилитация. Според него ролята на Турция относно ситуацията в Сирия е изключително важна. Гарелов подчерта, че Анкара е подкрепила ударите, но веднага е излязла със становище, че това няма да влоши отношенията ѝ с Русия.

"В българската позиция има няколко нюанса. Слага се ударение върху това, че акцията е еднократна и че трябва да се върви към пътя на политическите преговори", посочи още Гарелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
33
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"В една война винаги залогът е преди всичко престижът. В случая виждаме противоречиви версии."Тъй-като Русия винаги лъже, спокойно можем да отхвърлим всичките и версии. С една дума няма никакви противоречиви велсии, само че Гарелов си е комунист ленинец русофил и путинец така че за него винаги ще има противоречиви версии когато не са в изгода на Русия.
3
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ударите срещу Русия не се извършват в Сирия. Извършват се в сената на САЩ със санкциите.
2
15
 
24
 
! Отговори
noFreeman преди 6 години
do 3 - Какви глупости говориш бе ***... избили 3000 човека руснаците в Украйна... ти тази държава виждал ли си я отблизко, за да приказваш. Аз съм я виждал и преди и сега... а и жена ми е украинка. Нищо истинско няма в казаното от теб. Когато идеш на място и видиш как украинците трепят украинци тогава ще ми дрънкаш платени думи тука!
1
37
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понякога,е по-добре да замълчиш,вместо да говориш глупости.Ударите в Сирия бяха прецизни ,нямаше жертви и не бяха засегнати руски обекти.Санкциите обаче продължават,достатъчно е само това,че Русия анексира Крим и превърна Източна Украйна в пепелище,изби нед 3000 украинци.Заради това,че Русия наруши грубо международното право,като нападна суверена страна,която преди това бе признала,за независима държава.