Ръстът на имотите няма да надхвърли 8% през 2018

Цените ще започнат да се успокояват, твърди експерт
24 апр 2018 22:50, Екип на Bloomberg
28
Ръстът на имотите няма да надхвърли 8% през 2018
Снимка: Free images

През тази година цените на жилищните имоти ще започнат да се успокояват и ръстът им няма да надхвърли 8%. Това каза Антон Андонов, изп. директор на "ЕРА недвижими имоти", в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

"Очакванията ни са тази година броят на сделките да е по-голям от тези през от 2017 г. Основно по причина, че очакваме да бъдат вписани множество сделки за продажба на имоти в строеж ("на зелено")".

При тях спецификата е такава, че сделката се извършва с подписване на предварителен договор, който преминава в нотариална сделка и прехвърляне на собствеността относително по-късно, приблизително 1-1,5 години след подписването на предварителния договор.

"По този начин очаквам сделки, които са сключени през края на 2016 г. или 2017 г. да бъдат отразени тази година и това да повлияе на увеличаване на броя на сделките, отчетен от Агенцията по вписванията".

Експертът подчерта, че все още търсенето превишава предлагането на имоти у нас.

"Очакванията ни са все повече инвеститори да стартират проекти, което ще доведе до равновесие в търсенето и предлагането."

Какви са приликите и разликите в пазара на имоти във Варна и София, както и може ли да се направи паралел между имотния пазар в България и големи държави като САЩ, научете във видеото. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Laimobul преди 6 години
Fakenews.
19
3
 
3
 
! Отговори
Krali Marko преди 6 години
Koito poznava pazara v momenta stoi kato prokazen nastrani ot nego. Vsicki drugi balaci si misljat che pravjat "investicii" kato kupuvat na teja nerealni ceni...
18
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че ако можеш да осигуриш пари за покупка на жилище в София и тръгнеш да търсиш нещо подходящо, то се оказва, че няма такова. При такъв вариант щеш-не щеш даваш по-голяма сума, за да купиш това, което искаш. Пробвайте да намерите жилище в Центъра на София с гараж и ще разберете за какво пиша. Пробвайте поотделно с едностайно, двустайно, тристайни, четиристайно и многостайно. Няма балон в София, а даже обратното цените още ще се вдигат. Само който няма пари говори за балон и се надява
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Факт е че са много кратко време спекулативно се надуха цените на жилищата и това не съответства нито на заплати,нито на ръста на икономиката ,на нищо.Качеството на строителството е също така лошо,само ни лъжат че било по хубаво от преди.Банките отново формираха имотен балон заради отрицателните лихви по парите на хората,имотните агенции и строителните фирми,също дейно участват в този процес .Не се лъжете да купувате и на зелено защото ще има пак фалити и недовършени сгради.
16
4
 
12
 
! Отговори
Имотен балон част 2 преди 6 години
Четири години дружно се надува новия имотен балон в София и цялата страна.Банките с отрицателните си лихви,заедно със алчните спекуланти от имотните агенции,брокери,строители дето слагат безбожни надценки и строят разпадащи се нови сгради,всички заедно направиха цените на имотния пазар КОЛОСАЛНО РАЗДУТИ !!!!2015 та год,2016 та,2017 та и сега 2018 та ..и още и още ..алчността им няма граници...Не купувайте нищо и ги оставете да фалират в собствените им стремежи за забогатяване от днес за утре
15
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Балонът весело лети, изпълнен с брокерски мечти!
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 15: ей, ти сега тия пари не можеш цял живот да ги изхарчиш
13
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ама моля ви се, направо ги закръглете на 80% увеличение да почват балъците да купуват
12
2
 
14
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 6 години
Нестабилната икономика кара хората да купят недвижима собственост с надеждата че няма да загубят парите си.Останалото са просто смешки....
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тристаен, който струваше 94000 евро миналата година, сега струва 90000 евро. По-добре е да изчакате още малко да се ... "успокоят"
10
6
 
19
 
! Отговори
11 преди 6 години
Това е от платените новини на лукс имоти и подобни големи компании за да принудят по-глупаите да купуват. Цените са вече много не реални. По- изгодно е да си купиш тристаен в Берлин или Мадрид от колкото в София или Пловдив. Цените трябва да отговарят на заплатите малко поне. Като за 1000лв заплата в София означава ,че повече от 300лв за кредит няма кои да отдели, а на толкова имита не трябва да струва повече от 80 000лв! Не говорим за лукс имотите в който слагат съвременни мебели и вече е лукс
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
населението постоянно намалява, хората гинат по пътищата, напускат страната и не се раждат достатъчно деца - какво увеличение на имотите бълнувате?!? цените и сега са ненормално високи за корупционната мутрогенна реалност, в която живеем с полуразрушена инфраструктура от 90те години!
8
6
 
11
 
! Отговори
8% Ха Ха Ха преди 6 години
8% със знак минус или плюс? Както еврогейците измислиха на загубата да се казва отрицателна доходност то защо да няма ръст с -8% ?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На имотите не знам, но на цените им по естествен път вдигане няма да има. Ако има- това е спекулация.
6
9
 
12
 
! Отговори
американо преди 6 години
Кой искам пък да купи нещо в тази жалка столица и страна не знам честно ...печално е
5
4
 
13
 
! Отговори
None преди 6 години
До 3. Наистина ли не разбираш? Защото така е по-лесно. Въртиш хартии, няма служители, предлагане на реализирана продукция, мисли за доставчици, механизация и т.н.
4
6
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сладури, взеки ден статии как най-важното нещо в живота е да си купуш жилище в София... По времето на пирамидите защо хора от чужбина не идваха да си влагат парите тук за висока лихва, а си ги държаха в техните страни на ниска. И сега се чудя защо не идват чужденците да си купуват апартаменти в София? Те всички ли са т.пи и не виждат ръста на цените и т.н.? Какво ли пишете по темата само след годинка, а?
3
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купуват яко, но са прекупвачи, а на кой после ще ги продават не се знае. 3 млрд. от КТБ нямя да ги изперат лесно, само не разбирам защо не ги перат чрез нови заводи, а се занимават с апартаменти?
2
8
 
57
 
! Отговори
А преди 6 години
8% ръст?Вие ни взехте за шарани.по скоро 2-3% спад.
1
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
идеоти,, та то и сега никой не купува и всичко е в застой ..българите имигрират