В Бавария наредиха: Кръстове на всички учреждения!

Те вече са задължителни и в училищата и класните стаи
25 апр 2018 08:40, Елка Василева
72
В Бавария наредиха: Кръстове на всички учреждения!
Снимка: архив, Reuters

Регионалното правителство на консерваторите в Бавария нареди на входовете на всички сгради на областната администрация да бъдат поставени християнски кръстове, предаде Асошиейтед прес.

Регионалните власти заявиха, че на кръстовете не бива да се гледа като на религиозни символи и че целта е чрез тях да бъде отразена "културната идентичност и западнохристиянско влияние" в южната германска провинция.

ДПА предаде, че приетото вчера постановление няма да се отнася за сградите на общинските и федералните власти.

В преобладаващо католическа Бавария кръстовете вече са задължителни в училищата и класните стаи.

Управляващата партия в провинцията Християнсоциален съюз - сестринската партия от Бавария на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел - се надява да не загуби мнозинството си в регионалното управление в полза на "Алтернатива за Германия", по-дясна партия, чиито антимюсюлмански кампании получиха отглас сред някои германски избиратели.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички религиозни войни са загуба за човечеството! Вартоломеевата нощ е добър пример. Ако света е атеистичен загубите ще са по-малки!
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравявам баварците за разумното решение!Но защо пък да няма кръстове и на общинските и федералните учреждения? Ако някому не харесва християнска Европа, свободен е да иде там, където официалната религия е някаква друга!
51
0
 
1
 
! Отговори
dimitrov преди 5 години
to4no ako ra3bira6 spomenatoto ot teb 6te se ubedi6, 4e Gospod Isus Hristos e Tvorezut. A ti si zepi atomi i molekuli i provbvaj da nampravi6 edna ameba. Moze6 li? Edna masa kato q nazepi6 na par4eta, nqma da polu4i6 mnogo masi-6te ostanat otlomki ot masata, koqto si ra3ru6il. Da de, da se peri i ra3ru6ava 3nae vseki
50
1
 
12
 
! Отговори
Мета преди 5 години
Няма нищо по-силно от вярата.
49
11
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 5 години
След като човек се запознае с това що е то време, астрономия, атом и гравитация, е въпрос на време да се откаже от религията. Планетата земя е на 4.5 млд години като динозаврите са изчезнали преди 30 млн години. Самата идея че сме видели галактики на хиляди светлинни години, означава че начинът по които сме ги видели не е настоящето а е това как са изглеждали преди хиляди години заради пътят на светлината. Повечето хора нямат капацитета да визиолизират тези идей.
48
1
 
4
 
! Отговори
бръм преди 5 години
Силната религия ще вземе превес и нейните последователи ще се умножават.Коя е силната религия и защо е силна?Коя е слабата религия и защо е слаба?Според христианството най-голям грях е гордостта.С какво се гордее съвременния българин-"християнин "?С висока служебна позиция, голям имот и луксозна марка лека кола, лъскави дрехи,накити, скъпи козметични процедури, почивки в екзотични места - и всичко това трябва да се демонстрира непрекъснато.Чест,достойнство,род,човечност, Бог!?-какво беше това?
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде я слагате Русия като там мисюлманите са 15% при христиано религиозно население 40%. В САЩ мисюлманите са 1% с християнско население над 80%. А това че преди 1989г и в Русия и в България 95% от населението си бяха атеисти, и почти нокой раждан тогава не беше кръстен, е друга тема. Интересно изследване според което хората с IQ над 130 са 85% атеисти и 15% вярващи
46
14
 
3
 
! Отговори
маде ин Булгари преди 5 години
Архиконсервативните католици връщат Бавария към мрачното средновековие.
45
0
 
29
 
! Отговори
"-" преди 5 години
А в бг. кога??? Освен петолъчки и руски знамена..-------Знаеш ли какъв е парадокса???Че, днес Русия защитава християнските цености за разлика от либералните западноевропейци.А, защо в Бг християнството губи позиции е съвсем друга тема за дискусия.Иначе, браво на баварците, очевидно когато има воля и желание - можело!
44
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До фактиКъде ги видя младите дето се обръщат към исляма? Столипиново? Факултето?
43
3
 
63
 
! Отговори
БОГ НАПРЕД преди 5 години
Браво хората си държат на идентичноста
42
65
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те това вече е лудост
41
10
 
32
 
! Отговори
osmiat.org преди 5 години
А в бг. кога??? Освен петолъчки и руски знамена....
40
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 29 Къде в Библията се призвава за изнасилвания ?
39
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро ще се сложи кръст на цяла Германия...
38
2
 
83
 
! Отговори
Smej преди 5 години
Чудесно. Европа е християнски континент.
37
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31Ти историята по новите учебници ли си я учил? Щото преди османците имаме още. ..... някакви си 700-800 години през които исляма не е бил познат никъде в Европа!ГлОпак
36
11
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Само че е малко късно за това, дали да не преминете направо на пречупени кръстове, ефекта ще е по-голям. :)
35
5
 
47
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Въпроса е защо на власт трябва да идват ф.ашагите, за да се оправя всичко?! Националистическите движения се възродиха защото Меркел просто се оля. Ако всичко беше в границите на нормалното, сега нямаше да треперят дали няма да се пръкне пак някой нов чичко с мустачки.
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
32, дабързо и лесно ще се оправим с *** като тебе!