Борчо, борчо, помниш ли... арести след скандал пред "Макдоналдс"

Безхаберие от 112 и МВР след сигнал за заплахи за саморазправа на паркинг
26 апр 2018 09:00,
202

Снимка: Facebook

Трима варненци са арестувани от полицаи във Велико Търново заради екшън и заплахи за паркоместа на "Макдоналдс" в старата ни столица.

Случаят доби популярност заради пост във Facebook, където от безхаберие след сигнал на спешния телефон 112 се жалва политологът Иво Мирчев.

При хайка на магистралата е бил спрян "Мерцедес" на варнененец, известен като Сакъза. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители.

Тримата са задържани за 24 часа заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април.

Дежурният в областната дирекция на МВР пък, който трябвало да предава съобщенията от спешния телефон решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация на "Труд" полицаят е отстранен и пратен на улицата като пеши патрул, а срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Така заради липсата на съобщение за скандала търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил снимки как варненци не му дават да паркира на празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа.

"Отварям аз прозореца и отправям молба да преместят едната лимузина, за да мога да паркирам и аз. Мутрата очевидно е в шок от тая молба и около 5 секунди опитва да я осмисли. Накрая ми казва... "да изчезвам да не стане лошо".

Аз естествено им правя снимки и се обаждам в полицията, защото не считам за нормално през 2018 г. да ни се случват тези неща. Мутрите са впечатлени от нахалството ми да искам да освободят излишно заетите паркоместа и ме наобикалят... Малко преди да започне комуникацията на примитивно ниво ги посъветвах да са внимателни, защото има камери на паркинга... В крайна сметка 20 секунди след случката те се бяха изпарили. Подозирам, че се респектираха от 7 г. Мартин, който бе с мен и им каза, че не иска да вижда мутри.

Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа... Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки", призова Иво Мирчев в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ако беше кмета на Младост, щяха да пратят жадармериятаи да я проснат по очи и 48 часа там ще седи, но с тези анаболни мислители не им се занимава... представяте ли си идотията да ида с детето си в бързо хранене и някой си да ме заплашва със саморазправа щото решил да се прави на интересен....?
75
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко е мафията в България
74
50
 
7
 
! Отговори
Юрист преди 5 години
Не е забранено да паркираш на паркинг и да стоиш пред заведение. Още повече, МакДоналдс е частно заведение, и ако тези са иструктирани от шефа или са там с негово знание, нищо не може да им се направи. "Изчезвай за да не стане лошо" не е заплаха, нито обида. "Изчезвай ще ти отрежа главата" е заплаха. Че са селляндури, така е. Но ако съдим само по написаното, няма данни за престъпление.
73
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ЧОВЕКА, ЗА ПРИМЕР.
72
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Цонко 72Жалко е че 99.99% от народо-населението се ражда, живее и умира без да познае средата в която е живяло.Та да те светна "селки".ДС не съ създали мутрите!!!Те ги ОВЛАДЯХА на един етап от тяхното развитие.Мутрите се САМОСЪЗДАДОХА и в началото бяха безконтролни.В последствие с твоя помощ като гласоподавател през 2009та завзеха НАПЪЛНО държавата.
71
2
 
22
 
! Отговори
Пак съм аз преди 5 години
Късмет са извадили, *** не е бил някой по-нервен да ги застреля на място!
70
9
 
38
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
Може всичко да е било, но при комунизма мутри нямаше.Това го знае всеки, който е живял тогава.Нямаше и застрахователни компании, хиляди мифиотски банки, охранителни фирми.Хората не си заключваха вратите и нямаше решетки по прозорците.Мутрите дойдоха с ДемоКрадцията.
69
2
 
6
 
! Отговори
xax преди 5 години
До ЦонкоТова е като да кажеш "водата е мокра".
68
33
 
2
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Аман от специалисти.... За едно паркомясто - световен проблем! Че и да се задържат!!! Още малко и за всяко бипване от нервен селянин на кръстовище - направо в затвора!
67
1
 
17
 
! Отговори
xax преди 5 години
На тея ако им покажеш един газов пистолет, ще ги търсиш после скрити из Горна.
66
13
 
23
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
Тоталитарния режим преди '89-та, беше изградил многобройна, добре работеща, репресивна стурктура (ДС), която чрез брутален терор да гарантира легитимността на управляващата клика. Останали без контрол след промените от 10-ти Ноември, същите тези хора, продължиха да издевателстват върху населението, но вече от свое име, а не от името на ЦК. Мутрите не ги създаде "демокрацията", мутрите ги създаде БКП!
65
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по разни снимки гледам мутрите с мерцедеса, който е паркирал точно пред служебния вход на районното ... интересно, дали ако привикат Мирчев на справка, ще му пазят същото ВИП място?
64
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-интересното в случая е, че те са били силно изненадани от факта, че някой може да се осмели да оспорва нарушението им.
63
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не може да свали Борисов от власт. Той държи цялата държавна машина, медии, съд, прокуратура. Пригответе се да ви уравлява до гроб.
62
5
 
41
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
Кой не иска държава без мутри? Но как да стане, като Мутраген е премиер, изпечен лъжец и крадец, страхлив и продажен. За него е важно народа да е в стрес, да бъде смазван от мутри, държавни служби и какво ли не, да не му гледа в паничката. Колко сме търпеливи само, виждаме, ме ни лъже и граби от всичко и търпим!! Това ако са албанци, сърби, гърци, с камъни да да го пребили или жив запалили. Ето защо не ликвидира мутрите, а и те работят за него, на избори и други събития. Съд за него е малко.
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 59И иВан Костов нямаше нищо общо със Самоковеца а Славчо Христов (назначен за милионер от Костов) не беше дупе и *** с Маргините.А Мафиянски и Вълка (който беше на пряко поддчинение на СИК) не бяха комбина.Ти в коя България си живял???Аааа, сетих се, ти си от провинцията.
60
0
 
48
 
! Отговори
Чикън преди 5 години
Искам правителство, което веднъж завинаги ще се справи с тия нагли мутри!
59
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не разбирам защо сме толкова търпеливи, защо сме оставили тия глупави и арогантни типове да се разпореждат. Събудете се крайно време е!
58
3
 
44
 
! Отговори
do 42 преди 5 години
Ами че тя полицията е с тях... с оранизираната престъпност...
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "истината"На един с твоят ник в нашият град му се смееха. Всичко, което кажеше, беше лъжа - като твоята. P.S. Да не си бивш милиционер или ЗКПЧ?