Гърция се задъхва от наплива на сирийци и иракчани

Местната власт настоява за облекчаване на проблема с бежанците
79
Гърция се задъхва от наплива на сирийци и иракчани
Снимка: БТА

Представители на местните власти от областта Еврос и егейските острови призоваха за спешни действия за справяне с нарастващите мигрантски потоци, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БНР.

Призивите, отправени пред парламентарна комисия в Атина, идват на фона на нарастване на броя на мигрантите, пристигащи през сухопътната граница с Турция.

Кметът на остров Самос Михалис Ангелопулос, който представляваше петте егейски острова, където Гърция е изградила лагери за мигрантите, призова за действия за облекчаване на проблема с пренаселването.

През последните месеци се наблюдава увеличаване на преминаващите границата мигранти от Сирия и Ирак, търсещи убежище.

Върховният комисариат на ООН за бежанците отправи спешен призив към Атина вчера да създаде повече места за прием на бежанци в граничещия с Турция район.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да заминават за Франция, Макрон ги чака.
44
1
 
2
 
! Отговори
df преди 5 години
Да не се задъхват толкова, ако имат проблем от МВФ ще им отпуснат съответния кредит!
43
2
 
22
 
! Отговори
Вивалди преди 5 години
То бива бива наглост ама тази на ЕС и САЩ вече задминава всичко и всички ! Неможе други държави да унищожават домовете и страните на арабите а ние обикновените граждани на ЕС да духаме супата !!! Затваряне на всички граници било сухоземни или по вода и където срещнеш нелегален емигрант еднопосочен билен за САЩ империята на злото която иска да претопи и унищожи ЕВРОПА ! Благодарение на ЕВРОПА САЩ съществува като държава а сега тия кравари реднеци искат да унищожат създателят си ! Жидска му работа
42
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До въпрос?Турция е длъжна. Тя е в основата на тая война. Тя търгуваше с петрол и подпомагаше ИДИЛ. Турция иска да заграби чужди земи и не го крие. Турски войски в момента са на територията на Сирия. По международно право сирийците са бежанци в Турция, в Гърция и България са нелегални имигранти. Турция да се ослушва, че това което прави си е престъпление отвсякъде. И да не забравяме, че получиха от ЕС 3 млрд. и им обещаха още 3 млрд. А за БГ и Гърция от трите най дългия, с помощта на БиБи.
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой ден ако тези турци, на които Гърция дава убежище поемат управлението на Турция, Бойко пак ще е приятел с тях, а Ципрас - враг!
40
3
 
10
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Има просто решение. Гласуват на референдум за отцепване от Гърция и за присъединяване към България. То и без това ако си направят ДНК анализ ще се окажат нашенци. Това ще им реши въпроса. Веднага пращаме Динко и компания със свинските опашки. И къде на шега къде на истина ще решим проблема. И без това ония като чуят за БГ и бягат далече.
39
0
 
17
 
! Отговори
ХА СЕГА ДЕ преди 5 години
АМЕРИКАНЦИТЕ И ЦЯЛОТО НАТО БОМБИХА СИРИИЦИТЕ,СЕГА ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ ДА ГИ ПРИЕМА---АЛА ООНЕТО ПРАЩАЙТЕ ГИ В АМЕРИКА БЕ..ТАРИКАТИ
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Върховният комисариат на ООН за бежанците отправи спешен призив към Атина вчера да създаде повече места за прием на бежанци в граничещия с Турция район." - що бе, аркадаш, да не би гръцки кораби и самолети да бомбардират сирийците и иркчаните, А ? ако над нас се сипят бомби и ние ще гледаме да избягаме някъде, където не бомбардират! Я си ги вземете у европата, па си ги отхранвайте там!!!!!!!!!!!!!!!
37
3
 
12
 
! Отговори
въпрос? преди 5 години
Защо Турция да носи милиони емигранти? Защо Гърция да ги приема? Кой ги покани да им бере гайлето.Асад решава проблема като иска за един месец нова регистрация на имотите на всички собственици. Който е дезертирал в Европа губи собственост. Така се наказват дезертьорите. Къде сме ние? Лижем *** на Ердо щото иначе лошо се пише.
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ШивачТова по скоро ще стане при нас отколкото при тях,те не са д у п е давци като нашите.
35
1
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Махамангалитена Мама Меркел. С тях тя наказва итрите грики, задето не искат да ставатджърмани и да бачкат 25 часа в денонощието
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ердоган действа разделно и ефективно - гирците ги наводнява с емигранти,защото му се опъват на номерата,а при нас,засега изцяло номерата му минават,и Тиквун му носи ибрика,и си прави турски партии ,и си строи на воля джамии,въобще,подготвя си бъдещия вилает,който ще пази с турски войски,изпратени на територията на вилаета!Дето се казва,ашколсун,аферим,машалла,булгарларбунаци,дето този път ще бъдете завладяни,без даже да разберете,като се събудите някоя сутрин,с турски знамена по вратите!!!
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сега е момента да поискат от ЕС и меркел няколко стотин милиарда.
32
3
 
14
 
! Отговори
Шивач преди 5 години
Гръцките шивачи да не се офлянкват, ами да почват да шият за гъркините забрадки и ша;вари! Да не забравят също да преработят църквите си в джамии. Ходжи имаме в България,можем да им услужим.
31
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщайте ги обратно тия навлеци
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
познайте кой им ги пуска с охота - erDOGancho ги наказва, защото не слушкат
29
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50И защо трябва да има конфликти?Това че не харесвам гръцките действия,не означава,че трябва да се караме с тях.Въпросът е,че не всеки,който не харесва гърците е платен ***,както пишеш ти.То било много лесно-всяко мнение,което ни ти харесва го обявяваш за платено от Путин.Нито Путин харесвам,нито пък руснаците,това не ми пречи да си имам мнения по различни въпроси,а не такива като теб да ме обявяват за платен ***.
28
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бум-бум по границата си готови е проблема :)
27
1
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
До 52 КОНСТАНТИНОВИскаш да си като американците ли, които избиват навсякъде хора ли ??? Възможно е определен брой хора (колко не ми е ясно?!) да бъдат ВРЕМЕННО допуснати в Европейски държави. Трябва т.нар. международна общност от държави ДА ПРИНУДИ САЩ и техните съюзници да напуснат с военното си присъствие Ирак и Сирия и ДА ЗАПЛАТЯТ за въстановяването им ! Така хората сами ще се върнат в държавите си. Все пак, тези които откажат, ще бъдат принудително върнати, заради временния си статус тук.
26
3
 
5
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Ahahahahaaaaaaa .... Ajde be .... dajte mu na Garcite pari evra, dolari tie se pametni ke gi zemat parit i ke vi pustat MIGRANTITE.....