Двете Кореи уеднаквяват времето, папата ще се моли за тях

На 5 май Северна Корея мести часовниците с 30 минути напред
30 апр 2018 08:32, Александър Попов
18
Двете Кореи уеднаквяват времето, папата ще се моли за тях
Снимка: Reuters

Папа Франциск определи като позитивен изхода от състоялата се в петък среща на лидерите на Северна и Южна Корея и техния смел ангажимент да сключат мир и обеща да ги подкрепи с молитвите си, предаде Франс прес.

"Ще придружа с молитвите си позитивния резултат от срещата на върха на двете Кореи и поетия от лидерите на двете страни смел ангажимент да поемат по пътя към мира" и към безядрен Корейски полуостров, заяви папата след молитва.

Още по темата
"Моля се на Бога надеждите за бъдеще на мир и братско приятелство да не бъдат измамени и сътрудничеството да може да продължи, носейки плодове на обичания корейски народ и на целия свят", добави Франциск.

Още в сряда, два дни преди историческата среща между севернокорейския лидер Ким Чен Ун и южнокорейския президент Мун Дже Ин папата увери, че подкрепя и насърчава тази среща.

Междувременно властите в Северна Корея решиха на 5 май да преместят стрелките на часовници с 30 минути напред, за да бъде страната в един часови пояс с Южна Корея, съобщи севернокорейската осведомителна агенция КЦТА.

КЦТА се позова на указ на Президиума на Върховното народно събрание "За промяна на пхенянското време". Установяването на единен часови пояс на Корейския полуостров беше договорено на историческата среща в пограничното селище Панминчжон.

Северна и Южна Корея бяха в една и съща часова зона в течение на десетилетия до 2015 г., когато Пхенян въведе собствена, като върна стрелките с 30 минути назад спрямо Сеул, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Расате преди 5 години
Играта е много ясна и се води от китайците.Ако някой е чел Сун Дзъ ще разбере основната цел- да се прогонят американците от Южна Корея.Това е полезно и за Китай и за Корея- едните ще развалят плановете на американците за санитарен пояс около Китай, другите - пълна независимост.Представете си Корея - обединена и с ядрено оръжие- веднага става част от т.нар. Велики сили- икономически силна и със силна армия.Корея няма да направи грешката на Германия- да остане васална.
10
0
 
0
 
! Отговори
Има инвазия преди 5 години
Вчера открихме ново дигитално терористично оръжие ползвано за откриване обемно увреждане и постоянно следене на клиенти на Англииски банки ползвали услугата он лайн банкиране.жертвите се виждат перфектно по специфичния обем около телата и автомобилите им../вижте снимки на пострадали от такъв вид проследяване семейство СКрипал/има външна инвазия на жестоки за земята и слънцето врагове произвеждат техни оръжия вкл холограмни чрез хоратаДанните са за опасни нагли нашественици ..
9
0
 
1
 
! Отговори
ОПАСНО Е преди 5 години
НЕ е редно..Опасно е ще се включат системи за следене увреждане и манипулиране в реално време на милиони жертви едновременно.
8
1
 
3
 
! Отговори
Кори преди 5 години
До КогаА сигурни ли сме че го искаме? Я ги виж: Благоев, Димитров,Т.Павлов, Станишев ... все от там. Преди време македонец ми казваше-партия ви дадохме! Да си взимат и партията, и партииците .Когато се нормализират тогава ще говорим.
7
3
 
7
 
! Отговори
Divine element преди 5 години
Краварите не твърдяха ли, че Ким е комунист, звяр, диктатор, убиец, терорист, екстремист, робовладелец, капитaлист и подобни и искаха да убият целият му народ със една атомна термоядрена водородна бомба, която да предизвика ядрена зима и да унижощи може би единственана планета населена със разумен живот във цялата Вселена ?
6
8
 
5
 
! Отговори
Кори преди 5 години
До АнонименНие си мислим,че тук на Балканите сме жестоки хора. Не знаем какво могат да родят арабските и азиатските мозъчета. Ще се втрещим когато научим какво е правил режимът в Пхенян. И за това отговорност носят Москва и Пекин. Ясно да се артикулира и отговорност да се търси( има начини -санкции и подобни ).
5
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро евролунатиците ще купуват стоки, произведени в Северна Корея.
4
2
 
4
 
! Отговори
Кори преди 5 години
До АнонименДа си `уеднаквят`приятелите.На севера приятели са Москва и Пекин; на юга - Вашингтон и Токио.Разликата е има-няма стотина години!
3
2
 
9
 
! Отговори
Кога преди 5 години
А двете Бъргарии кога ще се обединят
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама чей сеа - по Московско или по Вашингтонско? Щото... другаря Ким май ще прави десен завой. Другарят Ким ако е гявол, ще наводни Северна Корея с америкаски стоки и ще матира всички. Ама и нищо не му пречи да го направи.
1
6
 
9
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
Тоя дето е галил тиквата по главата сега ли се сети да се моли? *** и фарисеят нагъл.