Скандал с мигранти "взе главата" на Амбър Ръд

Британският вътрешен министър подаде оставка, Мей я прие
30 апр 2018 07:40, Александър Попов
12
Скандал с мигранти "взе главата" на Амбър Ръд
Снимка: Reuters

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, след като правителството се опита да реагира на общественото възмущение от отношението на ведомството й към живеещи от години във Великобритания карибски имигранти, определени погрешка като незаконно пребиваващи, предаде Ройтерс, като се позова на Би Би Си.

Канцеларията на министър-председателката Тереза Мей съобщи, че Ръд е подала оставка, след като изглежда е подвела парламента за съществуването на набелязан брой незаконни мигранти, подлежащи на депортиране годишно, посочи ДПА.

Говорител на "Даунинг стрийт" съобщи, че министър-председателката е приела оставката на Ръд.

Оставката беше огласена само часове след като министърката каза, че ще остане на поста си, за да гарантира, че британската имиграционна политика е "хуманна". Политици от опозицията обаче я призоваха да се оттегли, предаде Асошиейтед прес.

В страната се надигна възмущение, след като в. "Гардиън" съобщи, че на хора, дошли от Карибите в десетилетията след Втората световна война, наскоро са били отказани медицински грижи и че те са били заплашени с депортиране, тъй като не могли да представят документи, доказващи правото им да живеят в страната.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
20
 
! Отговори
Ха,ха , ха ... преди 5 години
Една убавица даде фира ;) Леля зМей е следващата , но къде е убавеца Борката Джонсън ??? Били го видели у Карлуково ,но не е потвърдено ....:) :) ;) Пасмина от *** ......
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
на път съм да заявя, че тия имат поколение от доста бездарни политици, не чак колкото нашите, но ги гонят. Единствено мащаба на икономиката и гражданското общество ги крепи последните години ... не знам как са водили WW2 на времето
9
9
 
1
 
! Отговори
Циник преди 5 години
и мен ме огря, лично мога да потвърдя че са добре корави и наддарени новите европейци достойни мои братя, хормоните им са хранителни и подмладяват кожата
8
1
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
ХАХАХАХАХХА нАглия можете да я закриете направо.
7
4
 
47
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Също като в Германия - доказани сомалийски пирати - извършили въоръжен грабеж на немски кораб по особено жесток начин...след излежаване на символични присъди - са получили в Хамбург статут на бежанци..И сега в социалния хамак - се оглеждат за дащни немкини.... и събират хормони за тях.Сбъркана Европа...със сбъркани политици!
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДЪРЖАВАТА НА СЪВРЕМЕННОТО РОБСТВО
5
2
 
23
 
! Отговори
А преди 5 години
ПРИЧИНАТА ,НЕ Е ЛИ ЛЪЖАТА ПО СКРИПАЛ,И ЛЪЖАТА ПО ГР.ДУМА В СИРИЯ. ИЛИ ДВЕ СЪБИТИЯ СА НЕЩО ОБИКНОВЕННО ЗА ОСТРОВА.СВИДЕТЕИТЕ ОТ ДУМА ЗАЩО ОТИДОХА В ХОЛАНДИЯ,НИЩО НЕ СЕ ЧУВА ОТ ТАМ,ОЩЕ ЗАКУСВАТ ЛИ.КАКВОТО СТАНА И С САОЛЕТА НАД УКРАЙНА,МЪЧАТ ЩОТО СА ***.
4
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
английския расизъм е ужасен
3
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОТ СВЕТОВНА ИМПЕРИЯ ДО ОСТРОВ НА КРАЯ НА ЕВРОПА
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
англия има два съюзника - лъжата и кражбата
1
4
 
26
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Изглежда подходът да се назначават министри,които задължително да не надхвърлят качествата на министър-председателя е не само български...Отде ги намират тия у.р.о.д.и-те си знаят!