Знахари и шарлатани – защо се доверяваме на тях, а не на лекарите?

Въпреки развитието на медицината хората се доверяват на знахари
4 май 2018 17:45,
50


Казусът с онкоболната българка в Бразилия развълнува цялата нация и отново постави въпроса защо хората търсят все повече решения извън традиционната медицина? Търсим ли чудеса там, където не трябва, и какви са новостите в онкологичните лечения? Коментар в предаването "Околосветско" по Bulgaria ON AIR на д-р Желязко Арабаджиев. Защо се осланяме на шарлатани, а не на лекари?

Бъглария винаги заема челни места в негативни класации. Страната ни е една от първите по брой на онкоболни. Колко е важна превенцията и ранната диагностика?

"Това наистина води до по-добри резултати в лечението. В последните 10-15 години имаме много голям напредък не само в лекарственото лечение и терапиите, но и в диагностиката. Именно това е и една от причините броя на диагностицираните да нараства", коментира спезциалиста.

Защо обаче, въпреки развитието в медицината, все повече хора прибягват до алтернативни начини на лечение и колко опасни за здравето може да се окажат те?

"Трбва да споделя притеснението си, че в Интернет хората четата каква ли не информация за онкологичните заболявания и я интерпретират по един немедицински начин", сподели д-р Арабаджиев.

Можем ли да победим рака и помага ли здравословния начин на живот? Какви са новостите в онкологичното лечение?

"Само до преди 15 години третирането на заболяванията се свеждаше до оперативни лечения и химиотерапия. Сега вече разполагаме и с прицелна или т.нар. таргетна терапия. При нея не атакуваме всички бързо делящи се ракови клетки, а селективно се фокусираме върху ключовите механизми на тяхното развитие", коментира експертът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има над 20 вида рак и някои в начален стадий се лекуват или поне нямат летален край.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв напредък - диагноза рак e винаги смърт, къде по безболезнена, къде много тежка. Знам, че има и добри специалисти, но нивото на медицината ни е в ръцете божии. Доста близки починаха с лекарска намеса/без намеса, но немога да виня тях само. Може да се каже такава ни е дърржавата.Не трябва да обвиняваме и знахарите и лечителите - поне на мен се е сллучвало да изпитам силата на такива хора и да видя на какво са способни. Просто тук е Трудно и дано до 15 години да се оправим.
25
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
защото лекарите са също шарлатани, но с диплома.
24
9
 
2
 
! Отговори
Юнал Джемилов преди 5 години
Кеазим Ходжа и Адем Ходжа са доказале техните способности вие сте шарлатани и докторете ви
23
4
 
10
 
! Отговори
хехе преди 5 години
Как защо - защото сме прости балканци.
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анатема,Ай Ду Ко!Напълно съм съгласен с теб, че Мавъра удуши И здравеопзвнето! Едно време в трудни условия лекарите минаваха през цялата медицина, учеха ги да мислят, справяха се сами,след като ги разпределяха в дълбокото провинция. Зор, ама бяха мислещи, универсални лекари. Днес са високоспециализирани, едно знаят, едно могат, не ги търси за нищо, което е малко встрани от всекидневието им. Пресилено е, че всички са корумпирани!Все още има истински лечители, хуманни и работещи здраво!
21
9
 
4
 
! Отговори
Офелия преди 5 години
Лекувам по снимка СПИН рак аутизъм алцхаймер безплодие и още много заболявания.Изпращайте ваши или снимки на ваши близки които се нуждаят от помощ.Космическата енергия помага и при семейни проблеми.Аз контактувам с извънземен висш разум и мога да помогна на много хора.Властите не признават съществуването но космическата биоенергия за да ви вземат парите за "медицина"Събудете се.Днес болестите са повече отколкото в миналото въпреки "медицината".Помислете кой има изгода от това
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото са суеверни ***.Врачката в БГ и казала,че един шаман в Бразилия лекува рак срещу 50 Хил евра и оная изпраща морето да ходи до там.Тва трябва да си пълен *** за да повярваш на това.
19
6
 
21
 
! Отговори
Шарлопов преди 5 години
Защото мнозинството лекари са съдрани чували и нищо не става от тях ! Взели си дипломата ама *** за зеле не стават и все няма последици за тях като не си свършат качествено работата с тебе ! Всяко второ лекарство ти "лекува" симптоматиката на болестта която имаш , но не и самият причинител ... всяко второ лекарство ти "лекува" едно а уврежда 3 други части на тялото ти ! Хората се отдръпват от "ЛЕКАРИТЕ" не от ДОБРО ! И аз имам черен опит с тях и повече вреда от помощ и над 3000 лева дадени им.
18
6
 
20
 
! Отговори
знахари преди 5 години
Защото 90% от лекарите се превърнаха в шарлатани и търговци!!!Точка.
17
3
 
15
 
! Отговори
т5 преди 5 години
Жалко образование и липса на навици за критично мислене. Толкова.
16
4
 
12
 
! Отговори
Jas преди 5 години
защото шарлатаните ни казват това което искаме да чуем.
15
4
 
20
 
! Отговори
Анатема,Ай Ду Ко! преди 5 години
Навремето се доверихме на Крадеца от Драгалевци.Изкорми държавата ни,а нас ни окраде,та чак кожите ни ощави от алчност.Не пожали децата ни и пенсионерите.Унищожи всичко,дори здравеопазването не пожали!Всичко превърна в руини и скрап.На кого да се довети човек,като всеки се спасява кой както може!?
14
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Медицаната е зависима от фармацевтичната мафия....................половината лекари са търговци и некадърници!!
13
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората станаха прости................затова.................не вярват на официалната медицина!!!
12
1
 
22
 
! Отговори
ядосан преди 5 години
Между двама лекари:-За малко да изпусна пациента.-Щеше да умре?-Не, да оздравее.
11
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От лекарите по-големи шарлатани няма, половината джипита са неграмотни, а другите са хора на някой да ги пренасочват към правилния специалист, който да им вземе парите Хора останаха без ръце и крака и имаше един заши болната с марлите в гърлото посе жената щеше да уумре вдигна температура и летя до Испания и там и вадиха марлите една жена почина наскоро без аортна клапа пред тия шарлатани и сатрапи бразилеца е светец.
10
8
 
30
 
! Отговори
Защото преди 5 години
В последните 30 години никой не е умрял без лекарска помощ.
9
12
 
8
 
! Отговори
warning преди 5 години
Много страшни са тн"ваксини" новата техника позволява обемно прецакване,патогенизиране, мутафициране ,мутагенизиране ,, на ваксини и други течни лекарства индивидуално з а всяка жертва пристигнала за имунизация..
8
11
 
7
 
! Отговори
Кофти преди 5 години
Попитахме известна експертка по психотронни войни подаде че тя лично е изучавала над 16 метода з а частична или пълна подмяна на личности в телата вкл ЛИДЕРИ И ЛЕКАРИ>