$2 хил. на курс вземат наши трафиканти на кокаин

Най-често те отговарят за транспорта от Латинска Америка
2
$2 хил. на курс вземат наши трафиканти на кокаин
Снимка: Агенция "Митници"

Българите, участващи в трафика на кокаин от Латинска Америка за Европа, най-често отговарят за транспорта, съобщи Стефан Бакалов от Агенция "Митници" пред БНР.

Само преди няколко дни двама наши сънародници бяха заловени в Перу с кокаин на стойност около 200 милиона долара.

Българите, работещи като мулета и трафиканти на кокаин, вземат около 2000 долара на курс, разказват експерти. В последната година на летище София са заловени общо 12 килограма от наркотика. В нито един от случаите обаче трафикантите не са от България. Най-често това са различни граждани от държави в Латинска Америка.

"Последните няколко случая са на жени, латиноамериканки, които пристигат с цел туризъм в България, млади жени", уточни Стефан Бакалов, началник на сектора за борба с наркотиците на летище София.

При подобни случаи на този със заловените българи службите винаги обменят информация, обяснява Бакалов. Той допълни, че Перу е сред държавите в света, произвеждащи най-много кокаин.

В последните десет години Колумбия и Перу спорят за първото място по износ. През последната година дял от по-голямата продукция се пада на Перу - 38-40 процента е кокаинът, който се произвежда там.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При успех-2000 ?При провал-20 години затвор в перуански затворИзвод-Пълни ***!
1
1
 
6
 
! Отговори
Дильо преди 5 години
Брендо питайте!