Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме"
14 май 2018 13:15,
355
Прозрението на Борисов: Крадат ни кадрите... а Чичко Google знае как!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов призова българският бизнес, а и лидерите на страните от Балканите да успеят да задържат младите и образовани хора в страните си.

"Трябва да се променяме, ако искаме да сме конкурентноспособни на пазара. Не говоря за пазара в Европа, която е доста изостанала в това отношение. Говоря за САЩ, Япония, Китай, където се влагат милиарди", посочи той на дискусия "Цифрови умения, нови възможности за развитие на местния бизнес".

"Със сигурност трябва да отговорим на тези предизвикателства", изтъкна Бойко Борисов и продължи: "Много трябва да внимаваме Google да не ни открадне кадрите, защото много често се случва така. Не говоря само за Google, а и за големите западни компании, които си прибират кадрите при тях".

По думите му в съвременния свят дигиталните умения и познания са не само обща култура, но и богатство.

"Може би най-срещаните реплики са: "Чукни в Google" или "Чичко Google знае всичко". Спорим ли за нещо, го проверяваме в Google", коментира той.

"Светът върви с такива темпове, че дори не можем да ги асимилираме. Ако се върнем 20-30 години назад – обикновено на 10 години се случваше нещо - от черно-бял телевизорът да стане цветен, от кинескоп да стане плазма. Сега всеки месец има нови и нови приложения", посочи премиерът.

По думите му младите хора по света и у нас дори не гледат вече телевизия.

"Всички са на телефона, там им излизат сайтове, новини и могат да видят всичко", прозря Борисов, затова и настоя, че условията, доходите и заплатите в България трябва да са такива, че младите хора да останат тук.

"Гордеем се с това, че успяхме да вкараме в класните стаи над 22 хил. деца, които изобщо не ходеха на училище... Тези деца нямаше да могат да четат и пишат, камо ли да имат дигитални познания и култура", обясни премиерът.

"Това е нещо много добро. За това решихме да увеличим двойно учителските заплати. Инвестирахме над 700 млн. лева в образователна инфраструктура", пресметна Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали има по-*** българин от Бойко Борисов.И точно този човек е лицето на България.Срам, срам, срам ...За всички ни.
209
1
 
56
 
! Отговори
Българин преди 5 години
БорисовПеевскиДоганЦацаровВ затвора може да вземат и Нинова да им готви!Странджа не ме занимавай със политици мафиоти ! Нема политици в БГ.има рекетьори,изменници,продажници ,корумпета,Борисов пожарникаря е кръгла нула даже е -0 дъното
208
8
 
39
 
! Отговори
до така ли бе преди 5 години
Да скачахме за свободата си. Защото не искахме някакви про сти хора да са по важни от нас, да се подчиняваме на диктатор, да не може една нормална стока да си позволиме, защото освен че нямахме пари, то всичко хубаво беше в долари. Лошото е че неможе да осмислите нещата, преди понеже ни държахте насила си живеехте живота на наш гръб, ако се бяхте напрегнали поне малко сега пак щяхте да сте добре, но то т..я и мързеливия не се променят. Аз си дадох 20г от труда в Германия като инженер и съм
207
3
 
37
 
! Отговори
СЛАВИЯ преди 5 години
ОООООООО ГОШО ВЕКОООВЕН, ОООООООО ГОШО ВЕКОООВЕН!!!
206
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много глупости си написал 198.1000ЛВ ТИ СЕ ВИЖДАТ МАЛКО ЛИ ЗА УЧИТЕЛСКА ЗАПЛАТА?Че кой взема толкова за 5ч.работа?И с най-много почивки,и други бонуси,да не ги изреждам?Това ако не е дискриминация,здраве му кажи.
205
2
 
54
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 5 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ НА БОКО! УМИШЛЕНО ГОНЯТ ГЕРБАДЖИИТЕ ХОРАТА ОТ БЪЛГАРИЯ И ОТЧИТАТ СПАД НА БЕЗРАБОТИЦАТА!
204
1
 
56
 
! Отговори
точно обратното преди 5 години
Точно обратното е---никой не ни краде кадрите--ние сами бягаме и колкото по-далече от този индивид и наложената и поддържана от него система на : изнудване, шуробаджинащина, корупция,лакейство и сервилничене-по-добре! Време е и Запада да престане да го подкрепя.....
203
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АБЕ *** ТАКА Е ОТ 70 ГОДИНИ ПОНЕ. цЯЛА бЪЛГАРИЯ ГО ЗНАЕ САМО ТИ НЕ. тЕ НЕ НИ КРАДАТ ,ТЕ КУПУВАТ КАДРИ ОТ НАС. и ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО? зАЩОТО ИМАТ ПАРИ И ПЛАЩАТ, А НЕ КРАДАТ КАТО ТЕБ!
202
1
 
46
 
! Отговори
Българин преди 5 години
О аз съм Българин - мисля че премиера не е точно такъв,мазен *** по ми с нрави да е ,а на *** местото им е в затвора заедно с Пеевски и Доган може да вземат и Костов за три пет осем или Цацаров за Белот
201
14
 
36
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Европейска личност на годината... - кой е той... - не, не е Нинова...
200
2
 
45
 
! Отговори
До опасания с 4G преди 5 години
Опасан е и направо изпасан с 4G. Работете си виртуално. Отглеждайте си виртуалните деца, във виртуални детски градини, лекувайте се (ги) във виртуални болници, качени на 4G, и ги учете във 4G училища. Работете на виртуални компютри с виртуална el. енергия, от някоя пещера, и перете и яжте виртуални краставици във виртуални ферми. Наздраве с виртуална бира. Мислите си че като изкопате 10 бона на месец и света е у вас, реалността е парен чук извън виртуалното, а в БГ е направо парна преса :).
199
7
 
32
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До БългаринС тия пожелания доказваш, че не си българин... - сменяй ника...
198
1
 
51
 
! Отговори
Българин преди 5 години
От затвора да се не връща държавния БорисовВ държавен затвор ! Да си изкара пенсията !
197
1
 
45
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Борисов 4 Пожелавам му 5 в затвора на Борисов от сърце да му се сбъдва
196
1
 
55
 
! Отговори
Лов на маймуни преди 5 години
Маймуни с трици не се ловят. Не може фирма тук да взима поръчка от германия за софтуер, да дава на програмистите по 2500лв/месец, за 3 месеца да свършат работата и шефа да гушне 3 милиона и като искаш да вдигне заплатата все нямал пари. *** виждал съм ти колата не ми ги говори на мен тия. Нашите могат да плащат наравно или поне 75% от парите дето дават на запад ама искат за 1 ден милионери. Е да ви приседне дано, алчни гнусни червени ***!
195
11
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До СТРАБДЖААА!Нашият отбор печели изборите и управлява държавата... - малко уважение и респект...
194
1
 
43
 
! Отговори
СТРАБДЖААА! преди 5 години
Изчезни,че и ти си от същия отбор!!!!! Няма по- големи простотии из форумите от твоите.Изпълзяваш от дупката си като слепок на припек,пюеш отрова и се скриваш . На змията,трябва да и се реже главата.
193
0
 
52
 
! Отговори
Клара преди 5 години
Добре, че прибра децата от гетата , да се научат да четат. Те ще спасят положението и ще са конкурентни на световния пазар. И като дойде едно благоденствие! Блазе ни!
192
14
 
35
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Борисов 4...
191
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сложим господин Гугъл за премиер, поне един знаещ човек да има начело.