Макрон: Изпълнихте условията! Франция ви иска в еврозоната

В наш интерес е Западните Балкани да са в ЕС, заяви той
17 май 2018 18:11, Василия Пейчева
52
Макрон: Изпълнихте условията! Франция ви иска в еврозоната
Снимка: Олег ПОпов

Франция желае България  да се присъедини към Еврозоната. Всички условия са изпълнени, обяви френският президент Еманюел Макрон на пресконференция след Срещата на върха в НДК.

Още по темата
Макрон изрази надежда, че ще се постигне компромис по темата за законодателния пакет за мобилност в Европа. Днес срещата на върха в София бе съпроводена от протест на превозвачите именно срещу готвените нови регулации на Съюза в сектора. Според представителите на бранша, новите регулации ще доведат практически до унищожаване на този сектор, важен както за България, така и за други страни членки, разположени в географската периферия на Съюза.

"Бих искал да постигнем компромис по темата идните месеци. Ние искаме задълбочена реформа на директивата за командированите работници. Ние сме благоприятно настроени към определянето на правилата, като отчитаме спецификата на сухопътния транспорт в България. Надявам се да постигнем балансирано споразумение през септември, така че да постигнем социална закрила и справедливо решение", каза Макрон на пресконференция след срещата на върха в София.

Попитан кога България ще влезе в Шенген, френският президент отчете качественото охраняване на границите. Той обаче не поиска да се ангажира с конкретно обещание.

По думите му не е отговорно да се бърза с ангажименти, предвид че предстоят реформи в правилата за Шенгенското пространство и Дъблинския регламент.

Макрон видя и перспектива за влизането ни в еврозоната, ако България изпълни всичките изисквания. "Франция желае България да се присъедини към преддверието на еврозоната. Днес всички условия са изпълнени", заключи Макрон.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
5
 
! Отговори
La France преди 9 месеца
Благодаря ви г-н Президент! Велика и вечна Франция!
45
4
 
2
 
! Отговори
Финансист преди 9 месеца
За да си го обясните по добре, ще ви обясня просто какво е Валутен Борд?
Имаш в резерв на пример 20 млрд. евро Може да напечаташ левове на същата равностойност!Но не и повече.Ако увеличиш резерва на 25 млрд. Евро, значи може да напечаташ левове за още 5млрд. Евро.Ако намалиш резерва с 5 млрд. трябва да извадиш от икономиката левове за същата равностойност.И така!Ако влезем в Еврозоната ще заменим левовете със същата им равностойност от Евровия резерв.Тоест нищо по добро няма да се случи!!
44
5
 
5
 
! Отговори
Финансист преди 9 месеца
Към добро няма да се промени ако приемем Евро.По зле може да стане но по добре няма как! Както знаете от много години сме вързани с Евро чрез валутен борд който е обезпечен с Евро!Което с прости думи означава, че все едно всичко ни е в Евро но го плащаме в Левове!Но ако приемем Евро голяма част от бизнеса ще почне да спекулира с цените! Не си мислете,че ако до сега кг.Сирене е струвало 10 лв ,ще струва 5 евро!!!Със сигурност бизнеса ще спекулира с цените в тяхна ползва!
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Някои искат да напускат еврозоната, ние голтаците сега ще влизаме. Това е пак политическо решение, а не икономическо - ясно е, че не сме готови. Кой знае пак в какъв батак ще се забием, и какви ще са новите цени на всичко след приемането на еврото.
42
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Стъпките са-предверие на предверието,самото предверие,предверие на еврозоната,еврозона,предверие на шенген и....чак тогава шенген,ако ес не се е разпаднал.
41
3
 
7
 
! Отговори
Добре преди 9 месеца
Ами айде дано по скоро да стане. Щото до сега само приказки. Ако приемем еврото това ще е голям успех за ГЕРБ.
Обикновените хора имат някой притеснения но това е защото са невежи и не зная как функционира валутния борд. Приемането на еврото ще спести стотици милиони на частния бизнес. Емигрантите които изпращат пари в България също ще спечелят. Ако не друго поне вече няма да се налага постоянно да обменяме левове и евра и да храним банките.
Банките са единствените потенциални губещи в случая.
40
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ние не щем в еврозоната. Макрон може да иска.
39
7
 
7
 
! Отговори
фр преди 9 месеца
Марк Твен е казал, че французина е по-низшо от най-низшата степен на развитие в природата.
Не е лошо да го имаме предвид, когато французите са "загрижени" за някого.
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Току що другарката Нинова обяснява по ТВ, че срещата в София е минала без реални резултати- хайде бе господа от новото звено Антикорупция искаме всички дето обраха България на колене пред бедния си народ това огромно лицемерие социалисти едри капиталисти изявени олигарси да продължават да дразнят народа си.
37
9
 
7
 
! Отговори
когато преди 9 месеца
"Франция желае България да се присъедини към Еврозоната."


Още колко унижения.....
36
6
 
6
 
! Отговори
не трол, а реалист преди 9 месеца
Да поживеем, да видим! Всички, които му вярват- ще се срещнем пак тука, скоро! Обзалагам се, че резултатът ще е съвсем друг! Някой да твърди обратното???
35
12
 
12
 
! Отговори
я проверете превода преди 9 месеца
Това дето е казал Макарона пред Бойко сигурни ли сте,че е вярно?Имало е преводач в този момент нали? Защото аз на преводите правени от Бойко НЕ вярвам. Хубаво е някоя телевизия да пусне цялата реч на Макарона. Да сме сигурни! И да знаем пак ли за чакални ще ни говорят...
34
13
 
16
 
! Отговори
Предложение преди 9 месеца
Тъй като виждам, че тук от землянките са изпълзели червените тролчета, пишещи по опорните точки на Корни/БКП/БДП, предлагам: Виждам, че не се чувстват комфортно в България и ЕС. Нека да си взимат ушанките и да си заминават за родината Русия, т.е. по-добре в Сибир. Там ще са доволни и щастливи и няма да четем всекидневните им мрънкания. Нещастни са хората, нека да станат и те поне малко щастливи!!!
33
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 32. БКП=ГЕРБ=БСП=НДСВ=СДС=НДСВ=ДПС и така нататък. Всички са комунисти и техните деца. Навсякъде, тук нямаше лустрация и едни и същи хора държат парите и управляват.
32
7
 
18
 
! Отговори
До 11 преди 9 месеца
"След 10 годишно члевство в ЕС и след 10 годиино гербаджийство, България изглежда в по-голяма безизходица, откалкото след двете световни войни!"

Неграмотник - почети малко: 45 години - БКП + 1 г. БКП (Попов) + 1 г. СДС + 2 г. БКП (Беров) + Инджова + 2 г. БКП (Виденов) + Софиянски + 4 г. ОДС + 4 г. НДСВ (Сакскобурготски) + 4 г. БКП (Станишев) + 3.5 г. ГЕРБ + М.Райков + 1 г. БКП/ДПС (Орешарски) + Г.Близнашки + 2 г. ГЕРБ + Герджиков + 1 г. ГЕРБ.
Общо ГЕРБ - 6.5 г. Къде видя 10 г.?
31
16
 
14
 
! Отговори
"ЩАСТЛИВЕЦА&quo преди 10 месеца
Макрон: Изпълнихте условията! Франция ви иска в еврозоната................ КАКВО ЛИЦЕМЕРИЕ , ИЛИ ПРОСТО ЗНАЕ ЧЕ СМЕ НАИВНИ И .....ПРОСТИ /като ръководството/ ТА МОЖЕ ДА НИ "ОМАИВА" !!!!!
30
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако в еврозоната ни чакат меркели, макрони и мейчета, не, мерси. Да си падаш по бабиери и да се ожениш за учителката си не е незаконно, но е извратено.
29
20
 
22
 
! Отговори
А Меркел? преди 10 месеца
Що се радвате? ЕС не зависи само от Франция тоест само от Макрон. Меркел какво мисли, а другите от ЕС? Дори и да влезем какво? Ще въведем еврото и ще фалираме като Гърция. Всичко ще се вдигне освен заплатите и пенсиите.
28
17
 
17
 
! Отговори
La France преди 10 месеца
Париж е номер едно, Франция е велика цивилизация.
27
12
 
18
 
! Отговори
Jas преди 10 месеца
Уи мосю Макрон, значи евро - да, Шенген - може би, ще видим, вероятно и т.н.. Това си е чист и неподправен алибизъм и хипокритщина! От една страна ЕU ще има възможност да напечата още хартийки без покритие, за да им плащаме с тях, от друга страна "sorry buddies", но още не сте узряли за свободен достъп до цяла Европа. Двоен аршин за всички, които не са от старото ядро на ЕU.