Путин одобри състава на руското правителство

Ключови министри от досегашния кабинет запазват постовете
18 май 2018 18:42, Анисия Иванова
22
Путин одобри състава на руското правителство
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин одобри предложения от премиера Дмитрий Медведев състав на новото руско правителство, след като двамата го обсъдиха на среща в Сочи. В новото правителство позициите си запазват ключови министри от досегашния кабинет, предадоха световните агенции.

Сергей Лавров остава министър на външните работи, а Сергей Шойгу - министър на отбраната. Министри на икономическото развитие, на финансите, на енергетиката и на търговията отново ще бъдат Максим Орешкин, Антон Силуанов, Александър Новак и Денис Мантуров. Постовете си запазват също министрите на правосъдието и на вътрешните работи Александър Коновалов и Владимир Колоколцев. Начело на министерството на транспорта на мястото на Максим Соколов застава досегашният заместник-министър по транспорта Евгений Дитрих.

Сменен е и министърът на селското стопанство. На мястото на Александър Ткачов е назначен Дмитрий Патрушев, който е президент на държавната Руска селскостопанска банка (Росселхозбанк). Начело на министерството на извънредните ситуации вместо Владимир Пучков ще бъде Евгений Зиничев, който бе заместник-ръководител на Федералната служба за сигурност.

Вицепремиерът по спортните въпроси Виталий Мутко е преназначен за вицепремиер, отговарящ за строителството. Мутко се оказа в центъра на международен допингов скандал, припомня Франс прес. Той бе министър на спорта от 2008 г. до 2016 г. През това време той беше главен организатор на зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 г. Преди две години бе назначен за вицепремиер по спортните въпроси. В доклад на Световната антидопингова агенция (САДА) и на Международния олимпийски комитет (МОК) Мутко е обвиняван, че е изиграл ключова роля в "институционализиран допингов механизъм" в Русия в периода 2011 - 2015 г.

В доклада на МОК и на САДА Мутко бе обвинен за 11 случая на допинг, укрити от руските власти в периода 2012 -2015 г., касаещи футболисти. Русия призна, че има проблеми с антидопинговите мерки и че съществуват отделни случаи на състезатели, приемали допинг, но винаги е отричала съществуването на организирана от държавата система за допинг на спортистите, отбелязва Франс прес. В новото правителство министър на спорта си остава Павел Колобков.

Путин подписа указа за назначаването на новото правителство, предаде ТАСС. В него има 10 вицепремиери и 22 министри. Новият кабинет със запазени ключови министри в него показва, че Путин е решил да продължи досегашния курс.

Сред фигурите, които напускат кабинета, е Дмитрий Рогозин, който досега беше вицепремиер, наблюдаващ военно-промишления сектор и който бе известен с редовните си критики към Запада и хапливите си изказвания.
Руски медии прогнозират, че той може би ще оглави руската космическа агенция Роскосмос.

Според Франс прес отпадането от новото правителство на досегашния министър на транспорта Соколов и на вицепремиера Аркадий Дворкович се дължи на фалита на руски авиокомпании и няколко сериозни пътни и авиационни инциденти от последните години. (БТА)


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глад, мизерия и гнет...това е тотално изолираната Русия.
14
1
 
3
 
! Отговори
най най преди 5 години
руските джуджета са най големите джуджета в света
13
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
това интересува най-вече теб,"Анонимен" 13..злобата ти ще те изпепели !..ПроСоТо ти го казва! И не се заблуждавай,че като печелиш с ЛАЕНЕТО си по форумите,Злата Участ ще те отмине!!!!..От "Зл.Уч." отърване нема..Тя е като рака-не се забелязва докато не стане къЦно..
12
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тово кого интересува?
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 12 И какво му е великото ? Дори заплатата ти в рубли дето ти я дава е гномски размер като него
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо нещо свързано Путин & Co. ни се съобщава като новина ?
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че неги лие назначил той ... или го гони шизофренията
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До азиатски варвариЧакай Ердоган! Свобода!
7
5
 
4
 
! Отговори
азиатски варвари преди 5 години
Защо му е на Путин Правителство? Та нали п у т л е р о фашистите отричат западния модел на управление и демокрация. Трябва да има един император и един главен везир и толкова..ха.ха
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Есин комунист умрял и се явил пред свети ПетърПетър разгърнал дебелите книги и казал Стягай си багажа за пъклото не си за тук Явил се комуниста в пъклото и Дявола отваря тевтерите и викаСтягай си багажа и обратно в руската *** тук неможем те накажем толкова
5
8
 
6
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Той е моя човек.Харесвам го и искам такъв да бъде и нашия президент!
4
1
 
2
 
! Отговори
Anus shepti преди 5 години
Ой началник.какая красата дорагой мой.
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РУСИЯ ВЕЛИКА!!!Браво на В.Путин!
2
7
 
13
 
! Отговори
РУСИЯ ВЕЛИКА!!! преди 5 години
Господин Путин обичаме те и те чакаме в България
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми ок?