Тръмп изключи "либийския модел" за Северна Корея

Плановете за среща с Ким не се променят, увери президентът на САЩ
Обновена: 21 май 2018 10:30 | 18 май 2018 08:40, Елка Василева
25
Тръмп изключи "либийския модел" за Северна Корея
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в никакъв случай не би препоръчал "либийския модел" за денуклеаризация на Корейския полуостров, предадоха Франс прес и ТАСС. Той направи изявление пред журналисти, дошли да отразят срещата му с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

С това Тръмп отхвърли изявлението на своя съветник по националната сигурност Джон Болтън, който заяви преди няколко дни, че администрацията използва този подход за модел за предстоящите преговори. Думите му предизвикаха недоволството на Пхенян.

Тръмп подчерта, че Либия е била опустошена, но не е имало споразумение, предвиждащо запазването на Муамар Кадафи на власт.

Още по темата

Президентът на САЩ увери, че плановете за провеждането на срещата на високо равнище между него и севернокорейския лидер Ким Чен Ун не се променят. Страните преговарят за избора на място, сякаш нищо не се е случило.

"Нищо не са ни казали. Четем същите източници, които и вие", заяви Тръмп.
Ако се стигне до среща, тя ще се състои, а ако не, САЩ ще продължат напред, добави президентът, цитиран от Ройтерс.

Тръмп подчерта, че ако Ким Чен Ун приеме да денуклеаризира Северна Корея, "той ще получи протекции, които ще бъдат много силни", предаде Асошиейтед прес.

Пхенян твърди, че се нуждае от ядрени оръжия, за да гарантира сигурността си, позовавайки се на примера на Муамар Кадафи, който беше свален и убит от бунтовници през 2011 г., след като през предишното десетилетие се отказа от ядрената си програма.

Тръмп обаче подчерта, че на срещата няма да бъде обсъждан въпросът за броя на американските военни в Южна Корея.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
2
 
! Отговори
Мунчо преди 5 години
Сценарий като Либия не може и да има Кимката си е научил урока, сам заяви че хюмнерика много ще пострада ако нападнат Северна Корея.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ким Чен Ун трябва да е луд да си даде ядрените глави на лицемерните янки. Още на другия ден ще ги разбомбят като Либия или Ирак. Или Сирия... КНДР не бива да преговаря с терористи! Световният хулиган САЩ разбира само от бой! Бай Дончо е за бой! Ужасяващото на САЩ, е че са готови да запалят света и да съсипят и дестабилизират Европа и Азия, но те да са добре!
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Денуклеаризация"- съкращаване на ядрените оръжия и техните носители.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Не Путин, а БългарияKато българин, живеещ в България, прекрасно те разбирам, но ако само за миг имах наглостта да се поставя на мястото на Путин и на мястото на руските граждани, бих се запитал дали на Русия е нужна тази така издоена, 0смукана и окрадена България.Потрудете се да си отговорите на този труден и за самия Путин въпрос.
15
11
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 5 години
Комунизма свърши.Българина вече не е крепостен селянин и може да живее,работи и пътува където си поиска по света.Никой никого не кара насила да заминава някъде.Всеки има избор.Но такива като теб свободния избор,свободата е нещо което ги плаши.Едно време по комунистическия рай,пак имаше българи които искаха да пътуват,но тогава ги стреляха по границата като кучето в името на червения вожд.
14
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 5 години
До Не Путин,а БългарияЗнаеш ли колко си т... Огледай се около себе си! Сигурно ще се сетиш за поне десет свои приятели (или поне познати), които работят по своята специалност в друга държава и живеят добре! Колкото до тези, които работят ... не особено привлекателни професии.. (тук не включвам ТИРаджийте, между другото! Повечето от тях точно това искат да работят!) - мислиш ли че те някога са имали шанс да работят нещо по-привлекателно? Дали ще гледаш болни в Бг или другаде е въпрос на пари!
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Американския съветник се опита да покаже на Ким кой командва парад- получи се обратното, Ким му даде " свободно- счупи гипса", премести си го от единия в другия и бързо- бързо бай Дончо тръгна да се обяснява- ама те имали друго впредвид, то не било точно така!Кимчо не им цепи басмата много много, щото другаря Си е зад него, а двамата са страшна сила в Азия, нема Япония, нема Южна Корея, нема САЩ!Корейците, ако трябва ще живеят в комунизъм още 20 години, а САЩ дотогава ще са в деградация!
12
1
 
4
 
! Отговори
Сащисан на квадрат преди 5 години
До сащисанРусия, Китай, и въобще която и да е развита технологично ядрена страна, точно за това разработва модерни оръжия, за да ги раздава след това на страни като КНДР и България.
11
1
 
16
 
! Отговори
Не Путин,а България преди 5 години
След като ЕС и САЩ изсмучат всички жизненоспособни и трудоспособни българи и ги насочат към плантациите си- тираджии, гледачи на стари хора, миячи, куриери, берачи на ягоди и т.н., бачкащи за минимални надници по 10- 14 часа, на които европейците и гостите им араби пазени от С.о.р.о.с *** си няма да хвърлят, щото ги изкарват за 4 часа или без да работят- социални помощи, платени от надниците на българските, полските, литовските и т.н. гастарбайтери, България сама ще отиде при Путин!
10
2
 
13
 
! Отговори
сащисан преди 5 години
Китай и Русия са виновни , че за да са уж приятелски настроени към САЩ не подкрепиха Северна Корея. Трябваше да и дадат съвременни хипер звукови ядрени ракети пък да видиме тогава как терористът САЩ ще се правят на велики.
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
8, не позна, шмекер. Руснаците силно поумняха и пукната пара няма да дадат, за да те освободят и от бойковско робство. Търпи, живей във фекaлии и си мри от болестта!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Китайците просто искат да изгонят САЩ от Корейския полуостров, а и от Япония. Тръмп се опитва тази китайска дипломатическа активност да я припише на себе си и най-вече на това, че с просташките си изказвания в Туитър е уплашил Ким.Естествено от цялото дърдорене няма нищо да излезе, нито Китай ще изгонят САЩ от региона, нито Ким ще се разоръжи, но нали трябва да се проявява инициатива, та си приказват.
7
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички са смешни и слаби, само великия СССР начело със товарищ Путин е силен и става все по-силен и могъщ.А ние българските селяни искаме присъединяване на България към СССР и възстановяване на комунизма както в Крим и Донбас, защото пенсиите ни са малки и децата ни са безработни, а пък и така говорят по руската телевизия, а ние вярваме на руската телевизия, защото руснаците са ни освободили от турско робство сега ще ни освободят и от бойковско робство
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще умра от смях, съветника на Тръмп, Болтън заявява, че спрямо КНДР ще се приложи либийския модел, тоест Ким ще се откаже от ядрената си програма, а при пръв удобен случай САЩ ще му спретнат нападение и "революция" едновременно. До каква степен трябва да си глупав, за да заявиш подобно нещо? - До степен на американски президентски съветник разбира се.Ким да не би да е *** - не. Целият цирк с отказа от ядрена програма и срещата с Тръмп е проект на мъдрата китайска дипломация.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес изключил, утре включил. Шантава работа. Непредвидим. Недоговороспособен.
4
2
 
32
 
! Отговори
Гост+ преди 5 години
"Тръмп подчерта, че Либия е била опустошена" - и кой я опустоши? = Запада!!!
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки се гаври с краварската империя.
2
2
 
18
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
Този е ---> дума с три букви, заради която вероятно биха ми изтрили коментара, но има нещо общо с едни хора, които ги държат в Карлуково.
1
2
 
25
 
! Отговори
:):) преди 5 години
с тези му приказки май бузестия ще се замисли дали да се среща, а и китайците нещо дадоха заден, бай Дончо много си повярва....