"Белене" ще коства пари на всеки един от нас = 4 600 лeва на калпак!

Енергийният експерт Васил Начев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria
25 май 2018 16:30, Екип на Bloomberg
227

9244 гледания   |  Още видео

За изграждането на АЕЦ "Белене" гражданите трябва да са наясно, че ще бъде бръкнато в собствените им джобове. Това каза енергийният експерт Васил Начев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Темата за АЕЦ "Белене" вече тотално омръзна на хората, те са объркани, не знаят на кого да вярват. Хубаво е да се знаят поне основни моменти. И тъй като популизмът е на много високо ниво, нищо по същество не се казва по темата, аз бих казал, че най-малкото хората трябва да знаят, че, тръгвайки да се реализира този проект, със сигурност ще бъде бръкнато в техните лични джобове. Това трябва много добре да бъде ясно. Някои колеги пресметнаха, че всеки българин трябва да отдели 4 600 лева".

Той изрази скептицизма си спрямо ползите от реализиране на проекта: "Нека хората не си въобразяват, че това ще ни донесе енергийна независимост и сигурност, защото, когато дойде ред евентуално тази централа да заработи, което аз силно се съмнявам, тогава никой не може да каже как ще изглежда енергийният пазар, освен ако не е гений. Защото динамизмът, който е в глобален аспект, а и регионалният пазар не предполагат точен анализ, за да бъде стъпено върху него и на тази база да се правят пресмятания".

По повод участието на частен инвеститор в изграждането на АЕЦ "Белене" енергийният експерт каза:

"Няма частен инвеститор в света, който да похарчи някаква сума пари за проект, когато няма никаква гаранция за изкупуването на продукцията му. Все пак става въпрос за много пари – около 10 млрд. евро. Без някаква сигурност, макар и релативна, нито един частен инвеститор не би тръгнал да реализира този проект. Казват, че България ще участва със собствена вноска, с оборудване и с разходите, които е направила досега. Това не е точно така, защото ще трябва още поне 1 млрд. евро да бъдат похарчени. Те няма откъде да дойдат, освен от бюджета".


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
0
 
0
 
! Отговори
Кротко не бързайте преди 8 месеца
АКо терористите на власт в София предложат на този инвеститор д а им плати ограбеното чрез арменската мафия/около 2 000 000 000$
от народа з а периода 2005 - 20018 година НЕМА ДА ЩЕ>

Засега МОсква НЕ ЩЕ ДА ДАДЕ И Едно доларче на БЪлгария вкл за Оня гьол за шарани край Белене.Ако имаше обаче шарани и сомове можеше да прати пенсионери за здравословен живот.
199
0
 
0
 
! Отговори
ГЛедат от некаде преди 8 месеца
ПЛощадката обаче се гледа от сериозен инвеститор който се нада да я вземе БЕЗ ПАри и да построи ударно поне 6 блока..
Този инвеститор нече нищо общо с ТИМИНУЖКА ПЕТКОВНА И СЪДРУЖНИЦИ>
ЗА сериозния инвеститор е важно че площадката е готова за изграждане ударно на блокове с пристанище бази заводи огромен резерв от баластра,жилища пътища жепе.
198
0
 
0
 
! Отговори
ЧАКА СЕ преди 8 месеца
има очакване че нагли престъпници на власт ще ограбят поне още 3 000 000 000$ от народа без да построят нищо..
Ще ни измамят че ето купили май вече два негодни реакторчета сега ще платят по седем болта на капаците им само з а скромните 3 000 000 000 живи $/euro.ПОнеже НЕК МАЙ ИМАЛ НЕКАКЪВ ДЪЛГ КЪМ АРМЕНСКАТА МАФИЯ .
197
0
 
0
 
! Отговори
А преди 8 месеца
ЗАЩО НЕ ИЗЧИСЛИТЕ НА КАЛПАК,КОЛКО Е ОКРАДЕНОТО ОТ 30 ГОДИНИ НАСАМ,ДЕТО СА ГО СТРОИЛИ НАРОДА И МОЕТЕ РОДИТЕЛИ,КОЛКО НА КАЛПАК СИ СЛОЖИХА В ДЖОБА И В МОМЕНТА НЕ СПИРАТ ДА КРАДАТ,АЙДЕ НЯКОЙ ПЪТ ЩЕ КАЖЕТЕ ЛИ КОЛКО НА ГЛАВА Е ОТКРАДНАТОТО В ПАРИ,ЗЛАТО И ЯБЪЛКИ.
196
0
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 8 месеца
АЕЦ "Белене" като недоносче трябва да се ликвидира по най-бързия начин. Останките й тровят целия регион. Има поговорка: "По-добре край с ужас отколкото безкраен ужас."
Отмина епохата на атомните електроцентрали. Не трябва да се натоварва бюджетът на Република България с реанимация на труп. Има вече много нови технологии за придобиване на безопасна електроенергия за битови и икономически нужди.
195
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Да, да. Държавата нама статистика колко реално живеят в България. Това, че масово има хора без здравни осигуровки, не означава че просто не ги плащат, а че хората са навън. Бъдещето е на възобновяемата енергия, положителното е, че Белене ще живне.
194
0
 
2
 
! Отговори
Оле преди 8 месеца
Ако са искали отдавна да са я построили. Проблемът е,че тогава ще имама прекалено много производство на енергия и ще се наложи да се затворят замърсяващите централи на въглища включително американските Марица в Пловдив и ще им секнат реките от пари който им подаряваме балгодарение на Р.Овчарчето сключило с тях най-престъпните договори срещу българската държава.
193
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
С такива аргументи унищожиха армията ни дами и господа нарязаха ракети със среден обсег на действие ебаха мамата на строителни войски почти преземиха авиацията сега искат бюджетните разходи да вдигаме май тука драскат лапета по на 30 ,35 години .
192
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 месеца
Проблеми с цензурата за "неподходящи" коментари?
191
0
 
0
 
! Отговори
Тровят с хлор преди 8 месеца
Кирил ДОмусчиев за 25 000 000$ купил най големия 42 000 тонен КОРАБ БЪлгарски.

Терористите от София ограбили над 42 000 000 лева от народа за тн "Воден цикъл" в Белене. В Него монтирани канцерогенни тръби от черен мазен полиетилен ниско налягане.НАселението - 100% отровени с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани вместо питейна вода.НЯМА ГРОБИЩЕ З А ПОГРЕБВАНЕ на чакащи д а умрат поне 2000 отровени с хлор.
190
0
 
0
 
! Отговори
АМАН от крадци преди 8 месеца
НАглите престъпници на власт в София ограбващи милиарди през бюджета вкараха в дългове всички общини.
Терористите от София принуждават кметовете да съучастват в НАГЛО НЕНУЖНИ КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ като ограбват вкл с НЕПОСИЛНИ КРЕДИТИ Общините ЗАВИНАГИ.
189
1
 
1
 
! Отговори
Обезлюдена БЪлгария преди 8 месеца
Северна БЪлгария се обезлюдява ударно .Единствено Девня,Ботевград,Севлиево засега се държат.
Всички други вкл Плевен,Търново,Ловеч ,Русе,Шумен ,Добрич подържат БАби дядовци и внуци и ..
Никопол, БЕлене, Свищов са обезлюдени трайно ..Крадци на милиарди на власт в София не дават пари з а оцеляване на БЪлгарите в БЪлгария.Ограбенит е милиарди с е харчат само за НАГЛО КОРУПЦИОННИ ОБЕКТИ неносещи доходи .
188
1
 
2
 
! Отговори
БЕЛЕНЕ НЯма ХОРА преди 8 месеца
Следя Белене от 1964 година.
Има интерес към площадката от важни инвеститори които се надяват да изградят и пуснат в експлоатация поне 6 реактора./ТЕ НЕ ИСКАТ ИНДИИСКИ РЕАКТОРИ Каквито е платил Борисов НАГЛО Ограбвайки БЪлгария с милиарди /
МОсква НЕ ИСКА ДА Инвестира в БЕЛЕНЕ НИТО ЕДНА ДЕРЕВЯННАЯ РУБЛА>
НАГЛИ ПРЕСТЪПНИЦИ НА ВЛАСТ В СОФИЯ ползват БЕЛЕНЕ ЗА ОГрабване на милиарди живи евра без да изградят НИЩО>
187
1
 
0
 
! Отговори
А преди 8 месеца
Хайде. Червените бабички да почват да хвърлят споменатата сума през терасата. Може и на вноски.
186
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За Белене не вярваме на всички, които са на американска издръжка.
185
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ако и бай Тошо така е мислил, то сега щяхме да сме като в Ливан! Имаш 8 часа централно електрозахранване, а през останалото време си на генератори, които между другото бръмчат доста, харчат яко и обикновено са недостатъчни като мощност.
184
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Годишният ми ДОД е по-висок от тия 4600 лева, без да взимам под внимание социални и здравни осигуровки! Тоя "експерт" е абсолютен манипулатор. Белене ще се строи 8-10 години. Сумата ще е поне три пъти по-ниска, и ще е разпределена в тия 10 години. Така се получава повинност, много по-ниска от издръжката на държавния апарат на глава, примерно!
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ПРИ ЕНЕРГИЙНИТЕ ЕКСПЕРТИ ИМА ЛИ КОРУПЦИЯ?
Например, ако въглищното лоби, което обслужва маришките централи, не иска атомна централа, защото ще им подбие високите цени, може да плаща щедро на "ЕНЕРГИИНИ ЕКСПЕРТИ" да говорят против проекта. Такъв КОРУМПИРАН "експерт" беше дълги години като депутат сегашният председател на КЕВР
182
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
ТОЗИ Е ЕНЕРГИЕН ЕКСПЕРТ, ЗАЩО СЕ ПРАВИ НА ИКОНОМИЧЕСКИ ЕКСПЕРТ?
В последно време цели стада експерти се появиха, но всички са с нисък КПД. Справка "експертите" в МОН.
181
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Утре ще излезе по телевизията Гоце Първанов и ще каже че по-голяма далавера от руските енергийни проекти и особено АЕЦ Белене няма. От тая далавера всеки българин ще забогатее с най.малко 4600 рубли. Ще покани и експерти русофили които математически с диаграми и блок схеми ще докажат на простия българин колко много ще се мине ако незабавно не започне да дава пари за руските енергийни проекти.