Унгария погна организации, помагащи на мигранти

Кабинетът на Орбан иска те да бъдат санкционирани
29 май 2018 20:32, Красимир Ангелов
36
Унгария погна организации, помагащи на мигранти
Снимка: Reuters

Правителството на Унгария ще внесе в парламента нова версия на закона против Сорос, в която се санкционират организации, обвинени в подкрепа или финансиране на незаконна имиграция, предаде Ройтерс.

Законът е част от кампанията на десния премиер Виктор Орбан срещу родения в Унгария американски финансист Джордж Сорос, известен с подкрепата за либерални каузи.

Още по темата
Държавният секретар Чаба Дьомьотьор съобщи на пресконференция, че текстът на новия закон ще бъде оповестен по-късно днес и че правителството иска парламентът да го приеме възможно най-скоро.

Орбан, който е на власт от 2010 г., увеличи контрола си над медиите и от години изразява враждебност към имигрантите. Това настрои срещу него Европейския съюз.

Сорос бе заклеймен в кампанията на Орбан за изборите през април, в които премиерът убедително спечели трети мандат. Антиимигрантските му позиции са популярни сред избирателите в селските райони на страната, отбелязва БТА.

Орбан обвинява Сорос и финансираните от него неправителствени организации в заговор да подкопаят унгарската култура, като залеят страната с мигранти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само за уточнение, има правителствено контролирани и спонсорирани неправителствени организации, няма неправителствени организации, които се бъркат във вътрешните работи на независими държави.64
26
0
 
7
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Едва ли всички инициативи на Орбан ще минат,но е факт,че унгарците не желаят имигранти!Последните избори го доказаха и Орбан има легитимност да прави всичко възможно да ги спре.А най-важното е,че вече има прецедент,пример,който да бъде следван.Дано се отпуши най-после процеса на узряване за твърди мерки срещу ислямското нашествие!
25
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Унгария ще стане като Японията на Европа. Нека стягаме куфарите за там. Май само Унгария ще остане нормално място за живеене в бъдеще.
24
0
 
3
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименНяма как да стане веднага ще осъдят разни НПО-та!
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВИВА ОРБАН!
22
1
 
22
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
Миграция срещу кас.рация!Искат тук ок но без семе и да ядат свинско!На границата удостоверяване че са годни иначе обратно по колибите!
21
1
 
10
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До фактНе говоря само за мигранти.Вегани които правят акции на най големите ни празници.Зелени които протестират за щяло и нещяло.Прайдове разни.Всичко това създава напрежение и всичко струва пари.Защо му е това на Сорос.
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сорос е някакво уникално явление Използва се от всеки десен националист като средство да се оправдае всяко тяхно малоумие По едно време,Сидер Ага викаше на протестарите *** ..
19
2
 
15
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До АнонименИскат жените пътища не ги интересуват нито социал искат да си изцвъкат недъгавото днк!Тва е целта!Решението е прием на мигранти само след кас.рация!
18
7
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До шматкаБелите европейци си ги пускат никакъв Сащ Сорос Заговори Ротшилд Ротмънс и така нататък.Просто белите в Европа дадоха права на жените.Те още 19-век Англия и Франция са пускали мигранти от колобиите.Само и единствено белите европейци и най-вече жените са виновни за всичко.Сорос Путин и тн просто се възползват!
17
2
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 10Стига сте се заблуждавали с тоя Сорос.Той е актьор в постановката на ЦРУ.За чий Сорос ще харчи стотици милиони по разни НПО та.Защо му е.Той мирише на пръст вече.САЩ спонсорират тези организации за да могат да се бъркат във вътрешната политика на страните.Когато Путин изгони повечето НПО САЩ скочиха и започнаха панаира.Що си мислиш че досега не са гръмнали Сорос.Просто от него нищо не зависи.
16
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато дойде да се получават пари от ЕСФабриките за черно -работници Полша и Унгария първи в списъка да целуват за*ници на тия в Брюксел ...Когато те трябва да направят нещо в замяна то големи националисти бе Това дето имаше един виц ,жена да ти вика аз си имам приятел без да си я свалялКато тия *** ...гонели мигрантите ,ми то никой неще да ходи при Вас бе ..
15
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е пълен клоун ..На младини е бил ляв -либерал ,след известно време се превръща в близо до крайно десенДа не говорим ,че в страните от централна Европа няма мигранти ..Нито са им на марширута ,нито мигрантите искат да са там Просто това е една мантра дето поради незнайни за мен причини носи популярност на палячото на снимката
14
3
 
44
 
! Отговори
Избирател преди 5 години
Браво!Този човек не спира да ме удивлява-първо изрита сорос и всичките му НПО,отказа да приеми и един от "мирните",вдигна двойна ограда(за отрицателно време и наистина пазена строго) и сега това!!До сега не съм гласувал,но ако тук се появи такъв политик-ЩЕ ГЛАСУВАМ!!!ВСЕКИ ПЪТ!!
13
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
VSICKI NPO VAN OT BALGARIA.
12
2
 
45
 
! Отговори
Борисов преди 5 години
В Сибир, Орбан - в София!
11
1
 
35
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
А, България кога?
10
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен до 2 преди 5 години
И не само БХК а и отворено общество, америка за България и други НПО нямат място в България.Това са тумори за всяка страна които трябва да се отстранят.Орбан даде началото, време е всички трезвомислещи и нормални хора да го последват.
9
1
 
36
 
! Отговори
Нико преди 5 години
А в българия ? Докога ? Докога ще ги търпим ? А само тия ли са? Заспала нация.
8
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Де да могат и други да проумеят, та тази зараза Сорос и неговите метастази да бъдат прогонени от Европа!