Обвиненият за убийството на "възкръсналия" Бабченко – в ареста

Борис Херман задържан за 2 месеца, отрича участие
Обновена: 1 юни 2018 08:34 | 1 юни 2018 08:33, Александър Попов
53
Обвиненият за убийството на "възкръсналия" Бабченко – в ареста
Аркадий Бабченко. Снимка: Reuters

Съдът в Киев остави в ареста за два месеца заподозреният Борис Херман. Според украинските власти той е участник в заговор за убийството на руския журналист дисидент Аркадий Бабченко, предаде Ройтерс.

Херман, който според ТАСС е съсобственик на украинско-немска оръжейна фирма, бе доведен в съда, където отрече да е имал някога намерение да убие Бабченко и посочи, че е действал в интересите на Украйна.

Бабченко оказа активно съдействие на украинските спецслужби, като инсценира собственото си убийство във вторник, а "възкръсна" на пресконференция на другия ден.

Херман каза, че връзка с него е установил някой си близък до Кремъл относно план за убийството на Бабченко, но той вместо това предал тази информация на украинските власти и работил заедно с тях по контраразузнавателни операции.

"Ние прекрасно знаехме, че няма да има никакво убийство. Това бе направено единствено от полза за Украйна", посочи той.

Прокурорите казаха, че разполагат с доказателства, че Херман е предал над 15 000 долара на човек, който да убие Бабченко. Един от адвокатите на обвиняемия каза, че той ще обжалва решенето за задържането си.

Украинските власти обвиняват Русия, че се опитва да дестабилизира Украйна чрез серия от поръчкови убийства. Кремъл нарече обвиненията за руска намеса "връх на цинизма", посочва Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връх на глупостта е да четеш глупости и да си губиш времето.
33
1
 
2
 
! Отговори
връх на какво!? преди 5 години
Не мога да кажа дали този инцидент е връх на цинизма, връх на сладоледа или връх на глупостта!?Изхождайки от състоянието на Украйна по-скоро това е поредният цирков номер,който остави всички поддръжници на режима в Киев в небрано лозе!?Аз лично се замислям с каква лекота специалните служби могат да инсценират покушение, убийство ,медиите надуват медните тръби и после *** доказвай,че нямаш сестра!?В политиката низостта стана основно оръжие!?
32
3
 
8
 
! Отговори
----- преди 5 години
Цялата световна и медийна общественост са шокирани от поведението на украинската хунта и лично от Прасенко, който подложи "динена ***" дори на главния си прокурор и министъра на външните работи на 404 в ООН Климкин.-)))))))Това е Най-Големият политически гаф в глобален мащаб на Прасенко и Ко. и изкуственото образувание познато ни като 404.-)))))))))
31
0
 
7
 
! Отговори
:-) преди 5 години
Марковски - девет месеца ще продължи делото и няма да се събират никакви доказателства. Доказателствата са безкрайно недостатъчни.
30
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По повод на довода на някакъв тролспец, че Бабченко не е предател, защото е руски гражданин ала от укромалцинството в Русия да кажа. Уважаеми граждани на България от малцинствата. Като български граждани носите пълна отговорност за действията си. Ако участвате в постановка срещу родината си България като Бабченко, вършите държавна измяна. Това дали сте етнически турци, марсианци, няма никакво значение. Всички сме равни пред закона.
29
5
 
22
 
! Отговори
интригата е смешна преди 5 години
официялен Киев излъга за това убийство чрез възкръсване и да се пита ме ли дали също не са лъгали за сваления самолет и войната в източна Украина, както и за разстреляните на Мейдан-велики
28
6
 
20
 
! Отговори
ефтина театрална хмъ преди 5 години
лигава работа и както се вижда всеки втори ден ще бъдат сменяни "фактите", "уликите" и "доказателствата"
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и нашите правоохранителни органи тука обичат подобно театро да правят ...
26
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комици.Тия оставиха англичаните да им дишат праха.
25
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чак ми се гади от подобни евтини номера. Станаха за смях.
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега трябва да разследват кой е сценариста самия журналист ли или някой друг заради бройката убити журналисти по време на военни действия или учения от този род,както и изпълнения на поръчки заради подавляне на масови настроения и затъмнение на информация за определени събития и обекти с предварителни съгласувани действия и под чий план за развитие на тези аномални трудни за разбиране от групите мирни граждани за да се защитят или защитими от произволните действия на тероризиращи ги елементи,др
23
14
 
8
 
! Отговори
До 25 преди 5 години
До До 19Ех...разбрахме колко съжалихте, че не е наистина убит журналиста.Още един враг на джуджето и азиатската кочинка убит- това ви пълни душите на вас.
22
11
 
9
 
! Отговори
До 26 преди 5 години
До АнонименАбе, вие копейкаджиите, всичките под един знаменател ги слагате.Какво общо имаме ние с герб??Или, всеки, който не е с азиатската *** и не плюе по запада е сороосооид или гербаджия??
21
16
 
8
 
! Отговори
скрипал преди 5 години
не е леснО да си Руски ОПОЗИЦИОНЕН ЖУРНАЛСТ :D
20
11
 
12
 
! Отговори
До 19 преди 5 години
До аз-ътАхам...и как според теб изглеждат убийците, че ни е много интересно???Сиурно са 100кг, само мускули, татуси...два запасани пистолета, самурайски меч на гърба и табелка- поръчков убиец на Кремъл???Жалка рашистка работа!
19
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ха-хаА, на вас- руснаците, какво ви пука и влиза в работата, какво правят в суверенна и независима държава???!!!Че, утре и тук ще решат, че имат интереси или 10хлд. руснаци по черноморието и ще вкарат зелените човечета.Тогава пак ли ще ги защитавате?Вие, копейкаджиите, всичките, защо направо не се изселите в Русия?Какво правите в европейска България като толкова мразите Запада/?
18
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През февруари американците показаха на Путин кой кара влака в Сирия и му унищожиха филхармонията Вагнер. Миналият месец англичаните натикаха Русия в обяснителен режим и режим на тотално отрицание, а този месец това направиха Украйна и Холандия. Магучая пращи по шевовете от издънки на всики фронтове, а през това време чичо Сам набутва непабедимая в кeнeфа на историята със санкции.
17
10
 
36
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Забелязахте ли колко остро реагираха на Запад спрямо тая укро-про.стотия?Щото опитът за подражание на западните номера срещу Русия(Скрипалите,хим.атаки и прочее) беше изключително жалък,нескопосан и постави под съмнение цялостната политика на Запада спрямо Русия.Просто дар небесен за Русия!Ама какво да очакваш от хора,дето рушат срещу заплащане собствената си страна,само и само за да навредят на Русия?Тия хохли са пълни уникати!То не че и у нас няма такива,но не са толкова изобилни...
16
11
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
към всички мъже в сайта . Има запис на "убиеца" как го арестуват службите в интернет. Потърсете го. Вижте човека. Убиеца е ... 90-100 килограмов чичка ударил 50-така със огромен г..з и шкембе което се влачи по асфалта. Човека има вид на счетоводител. Та този е "ТРЕПАЧЪТ".Тия им се смее целия свят повече от на макетата бе
15
12
 
23
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
Добре, че ги има укропите, като мярка за падението на русофобията!