Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"

Демонстрацията е срещу промяна на името на Македония
1 юни 2018 14:25, Елка Василева
141
Протест в Берлин под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония"
Снимка: архив, Reuters

Македонски националисти ще протестират в редица европейски градове утре срещу промяна на името на Македония и в защита на идентичността, съобщава скопският вестник "Вечер".

Македонската общност в Берлин ще организира протест пред Бранденбургската врата в 13 часа утре под мотото "Само слънцето е по-старо от Македония". Проявата ще бъде в знак на подкрепа към македонците, които в същия ден ще протестират в 20 часа пред сградата на правителството на Македония.

"Заедно в защита на името на държавата Македония и идентичността на македонската нация", се казва във възвание на македонската общност в Берлин.

Македонци в Италия също организират утре антиправителствен протест в подкрепа на македонския народ, в защита на името и идентичността. Протестът ще се състои пред македонската църква в Нейве, Италия.

Във Франция сходна демонстрация ще има в 14 часа на площад "Трокадеро" в Париж под мотото "Нашето име е Република Македония".

Македонската общност в Австрия организира мирен протест в 13 часа пред сградата на Обединените нации във Виена за защита на правата и свободите на македонците по света.

Македонците в Европа настояват за безусловно прекратяване на разговорите за промяна на името на държавата и идентичността на нацията и безусловно продължаване на членството в Обединените нации и във всички международни организации под държавното име Македония. Те искат да бъде отхвърлен законът за употреба на езиците, анулиране на договора за добросъседство с България "за промяна на историята на македонския народ", помилване на всички задържани във връзка със събитията в парламента на 27 април 2017 г., пише скопският вестник "Вечер", цитиран от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България трябва да използва всички икономически и дипломатически средства за да бъде в нормални отношения със замесените в спора. Македонците и Македония ще си останат каквито са, та ако ще и на патагонска Македония да й сменят името. Макетата, припознаващи България за духовна територия на предците си, трябва да бъдат поощрявани, но без да се прекалява. България и Македония имат общо минало.С гърците имаме само трактори по границата през зимата...
76
3
 
36
 
! Отговори
э преди 6 години
Най-ще им опита Психиатрия Македония!
75
4
 
2
 
! Отговори
z преди 6 години
До Анонименne e burgazlia
74
4
 
53
 
! Отговори
Йово преди 6 години
"Само слънцето е по-старо от Македония". Тия се оляха, не стига им че всичките на Балканите им гледаме простотията сега вече и европейците да я видят.
73
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чета коментари на доста "елементарни" хорица, които не виждат по-далеч от носа си, както и на откровени неоосманисти. Заради криворазбрана деомокрация, по-точно сЛободия, позволихме на *** да ни се качат на главата, в момент, когато всички балканци се нуждаем от консолидация. Сдържаност, дипломатичност и единство. Там е спасението.
72
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Картинката другарки и другари, селянки и селяни е:"Разделяй и владей!" Имперските амбиции на пуйкия подклаждат крамоли и настройват тихомълком християнски народи един срещу друг. Тук играта на е Левски срещу ЦСКА. Играта е пуйкия срещу балканците, как не вдянахте досега... пуйкистан насъсква всеки срещу всеки и се опитва да прекърши всяка балканска държава поотделно, защото знае, че срещу всички няма шанс. Играта ни трябва да е всички срещу пуйкия, а не всеки срещу всеки.
71
8
 
46
 
! Отговори
Киро Х cont’d преди 6 години
Защото минимум 90% от гражданите на БЮРМ взели българско гражданство, всъщност са го направили не от патриотизъм и от стремежи за връщане на идентитета на дедите си, а за да могат да си извадят български паспорт с който да пътуват безпроблемно. Точно тези хора са Троянския кон за България и при приемане на БЮРМ в ЕС ще саботират с гласовете си всичко българско! Гаранция! Защото тези хора са закърмени от извора на коминтерновския пропаганден македонизъм и мразят България със страст!
70
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки си иска македония за него, не само малаките и сърбите.
69
7
 
30
 
! Отговори
Киро Х преди 6 години
Във връзка с гражданите на БЮРМ, притежаващи български гражданство и документи за самоличност - предвиждам лош сценарий: Ако в един момент държавчето край Вардар влезе в ЕС и НАТО с име, съдържащо каквато и да е дума с корен Македония, незабавно ще сезира всички ЕС институции за признаване на македонско малцинство в България и ..ТОЧНО в този момент същите тези граждани на БЮРМ с български паспорти, ще могат да дойдат да гласуват в България, ако се направи референдум за автономия на Пиринско!
68
5
 
40
 
! Отговори
На тия протестиращит преди 6 години
На тия протестиращите да се отнеме българското гражданство и паспорти и да се уведомят властите на съответните държави, че въпросните лица вече не са граждани на държава-членка на ЕС. По закон те ще трябва да напуснат държавите, в които се намират и да се върнат в любимата си Македония. Освен ако нямат местно гражданство, но се съмнявам. Така и няма да могат да ги ползват по време на избори тук, като гласуват от тяхно име.
67
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се отнемат българските паспорти на протестиращите!
66
7
 
29
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Самата идея Македонизъм е туморно образувание в снагата на България. Естествено, че Сopoс ще подкрепя НПО-тата с много мангизи да го разпространяват, естествено, че постмодерния неомарксистки ционизъм, който от края на Втората Световна Война до днес постепенно завзе цивилизования свят и който командва Западна Европа, ще подкрепя държавата БЮРМ с всичките и безумни претенции да стане член на ЕС и НАТО. Естествено е Бойко да бъде натискан да вкара БЮРМ в ЕС!
65
27
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прави са макетата, това е предателство спрямо тях. Гърчолята просто им извиват ръцете. От това Македония няма да стане по-малко Македония. Не че макетата са абсолютно безгрешни, но в случая се действа от позиция на силата. Аз симпатизирам на макетата, колкото и да разправят, че не обичат България. Малаките са алчни и мързеливи тъpбycи.Това е.
64
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Макетата и македонската нация са продукт на Берлинския договор и НАТО и ЕС, които го приемат преди 140 г. Пародия е че сега се бунтуват точно в Берлин след като там ликвидираха санстефанска България, но поне ще научат историята и няма да я изопачават.
63
3
 
12
 
! Отговори
ЕСССР преди 6 години
Сори момци, днес забравих да си изпия хачетата
62
7
 
47
 
! Отговори
българин преди 6 години
Повечето от тия , дето ще протестират в Германия , са с български паспорти !!!
61
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чакайте сега, македонците славяни ли са или древни македонци?----------Лично Александър Македонски един по един ги е правил.
60
11
 
9
 
! Отговори
ЕСССР преди 6 години
ЕС не е по-стар от Македония със какви паспорти тези от ЕС приемат македонците. ЕС е създаден от западния коминтерн за да промени картата на Балканите Гъците открадват цялата такийска история и Византийците са изопачили всичко.
59
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Московские новости Ти си срам за историята .. .така да знаеш !Ако македонците са клон на сърбите как Александър македонски есе е появил 12-300 преди самите сърби ? И кой ви каза ,че македонците са народ отделен народ от траките ?Македонски само показва от коя територия е .. не народ !
58
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами съвсем вярно е, че фиромците слънце не са видели, нито бял ден откакто решиха да се правят на велики. още ли си пускат 'македонската история' по смс-и? :):)