Апартамент, използван от Тито, продаден за $12 млн.

Имотът има 13 стаи, четири балкона и три камини
4 юни 2018 17:15, Елка Василева
10
Апартамент, използван от Тито, продаден за $12 млн.
Снимка: архив, Reuters

Апартаментът в Ню Йорк, който е бил резиденция на югославския посланик в ООН, беше продаден за 12 милиона долара, съобщи търговецът на недвижими имоти Тристан Харпър.

Югославия е купила апартамента за 100 000 долара през 1975 година, когато Йосип Броз Тито е все още жив.

Става дума за двуетажен апартамент с 13 стаи, три от които спални. Жилището има и четири балкона и три камини.

Представители на петте държави наследнички на бивша Югославия подписаха в Ню Йорк договор за съвместна продажба на апартамента, който се намира в един от най-престижните райони на града – на Парк Авеню. 

От продажбата Сърбия ще получи 3 милиона долара, а Хърватия – 2 милиона долара, пише Index.hr, като не уточнява какви ще са сумите за останалите бивши югорепублики.

Апартаментът, в който е отсядал Тито, е в лошо състояние и новият собственик ще трябва да инвестира много в него. Купувачът е от Ню Йорк и е от света на финансите, пише Index.hr.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Ектор преди 5 години
До Анонимен 9В много голяма грешка си. Тито им позволяваше да излизат на запад и те ходеха виждаха, че не е толкова розово, работеха и пращаха пари в страната си. Сърбите живееха много по добре отколкото си мислиш. Магазините им бяха пълни и то със западни стоки. Имаше всичко но струваше пари. И който работеше можеше да си купи това от което имаше нужда.
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И къв държавник е бил Тито.Пионка на някой по голям от него.Интересното е че с парите на югослваците някой си е купил апартамент в Ню Йорк за няколко милиона и е борил комунизма в някой от 13 стаи на апартамента.А югославянена е жиеел в панелка с цялата рода.
6
3
 
6
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
Имаше преди 50 години едн лаф: "Кой не воли Хайдука от Сплита, не Воли ни партию, ни Тита!" Тито беше държавник, каквито в днешно време няма и няма да има. Не съм титовист, само си позволявам един коментар за отдавнашни времена.
5
1
 
9
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 5 години
За 43 години цената на апартамента е скочила 120 пъти. Може да се пресметне колко се е обезценил гущера.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре че има интеренет да крадете готови вече написани от други Статии , тва Племе на Хан Аспарух много крадливо излезна.............хаха
3
1
 
7
 
! Отговори
Гоце преди 5 години
До АнонименТито нямаше никаква, ама никаква дружба със съветските другари. Не може и не бива да проявяваш чак такава простотия.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре си поживя Йосип Броз.Смучеше яко благата на Запада...но имаше крепка, сърдечна, мужка дружба и със съветските другари!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
новият собственик ще трябва да инвестира много в него..................на гинка да не и останаха пари, след като купи ЧЕЗ и да се чуди къде да си вложи остатъка?