Село за бездомници: С поглед към звездите, но без принуда

Проектът "Social Bitte" осигурява спретнати къщурки за нуждаещи се шотландци
6 юни 2018 19:00,
8

"Social Bite Village": почти като ваканционно селище

Така изглежда селото, възникнало покрай проекта "Social Bitte". От няколко години тази шотландска социална инициатива подпомага хора, които са останали без покрив над главата. Първоначално помощта се е изразявала в раздаването на хранителни продукти: поддръжниците на проекта предплащали храни и напитки, които били раздавани на бездомници.

Прилича на ваканционно селище, но не е. В тези спретнати къщурки живеят бездомни шотландци, пише "Дойче веле".

Те могат да останат в т.нар. "село на бездомниците", докато си стъпят на краката. Но най-много за 18 месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Много симпатични къщички даващи подслон на изпадналите в беда. Който от обитателите им е умен, ще използва тези 18 месеца за намиране на по-добра работа и стабилизация, който не е- ще се върне пак на улицата. Все пак това е голям шанс за бездомните хора и нека се поучат от малка Шотландия великите демократизатори отвъд океана, че те имат 45 милиона бездомници!
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
продължениенаправило изключително агресивни и неприятни за работа, въпреки че има изключения на по-високите позиции. но работата, дори на висококвалифицираните е ниско платена. много неща се уреждат с връзки по отношение на работата. шотландия много прилича на бг в това отношение. хората са далеч по-агресивни без причина. доста мързеливи, некадърни, глупави, скучни и все недоволни
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
положението в шотландия отдавна е катастрофално. страната е пълна с алкохолици и наркозависими, които създават нефункционални семейства. като цяло хората са изключително ниско образовани, при все че образованието е безплатно. много напускат средните училища, без да си вземат финалните изпити. гордеят се, ако са от работят в пъб и ако са от работническата класа. работят или дълго и некачествено, или качествено, но за ниско заплащане. експлоатирани са доста и може би това ги е направило...
3
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От Дойче веле за Шотладия ............хаха много сте закъсали таа Медия ..............
2
4
 
3
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Добър опит, отново обречен на неуспех - човек трябва да работи нещо, най-малкото - да поддържа къщичката си. Ако искаха да работят, безделниците няма да стават бездомници.
1
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а бе. на запад имало бездомници ми нали просперираха там на запад