Макрон предупреждава Тръмп: Никой не е вечен!

Останалите 6 от Г-7 са с по-голям пазар от САЩ
7 юни 2018 22:38,
61
Макрон предупреждава Тръмп: Никой не е вечен!
Снимки: Reuters, архив

Френският президент Еманюел Макрон отбеляза, че никой лидер не е вечен, което намеква за по-конфронтационно отношение към президента на САЩ Доналд Тръмп на започващата утре среща на върха на Г-7 в Канада, предаде Ройтерс.

На журналистически въпрос дали проблемът с Тръмп е, че "не го е грижа дали ще бъде изолиран", Макрон отвърна: "Казвате, че президентът на САЩ хич не го е грижа. Може и така да е, но никой не е вечен. Шестте
страни от Г-7 без САЩ взети заедно са по-голям пазар от американския."

Още по темата

"Няма да има световна хегемония, ако знаем как да се организираме. А ние не искаме да има", каза френският президент на съвместна пресконференция с канадския премиер Джъстин Трюдо в Отава, пише БТА.

Досега Макрон се държеше по-сговорчиво с Тръмп, когото нарича свой приятел. Днес обаче той заяви намерение да е в единен фронт с другите лидери от Г-7, макар и да посочи, че е важно да се запази учтивост, отбелязва Ройтерс.

"Може би американският президент не го е грижа, че ще бъде изолиран днес, но ние нямаме нищо против да останем шест страни, ако се наложи. Защото тези шест страни представляват ценности, представляват икономически пазар и най-вече представляват реална сила на международно ниво днес", заяви френският президент.

Макрон съобщи, че ще събере утре лидерите на Германия, Великобритания и Италия и представителите на ЕС преди началото на срещата на върха на Г-7 с цел укрепване на съюза пред Тръмп, предаде Франс прес.

Той припомни разногласията с американския президент за промените в климата, иранското ядрено споразумение и въведените мита върху вноса на стомана и алуминий от европейски страни в САЩ. Макрон увери пред френски журналисти, че тези спорове са възможност за пресъздаване на Европа.

В подготвителната среща преди началото на форума на Г-7 ще участват германският канцлер Ангела Меркел, британският министър-председател Тереза Мей, новият италиански премиер Джузепе Конте и председателите на Европейския съвет и на Европейската комисия, Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер, уточни френският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръзмп върна 670 милирда, от офшорни компании за една година, само Майкрософт дадоха чрез данъци 13,5 милиарда, Сиско Системс - 67 милиарда. Той известли индустрията, сведе безработица до рекордни нива, откри 800 000 работни места в САЩ, спести 900 долара от джоба на средния американец, а Макрон прецаква трудещите и има протест след протест срещу него. Макрон е чедо на Сорос! Никога нямаше да стане президент, ако не бе компромата срещу Фийон!
17
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Французите винаги са били колаборационисти или иначе казано - хора без достойнство. Великобритания не можа да приеме да я управляват немци и напуска ЕС, но на французите очевидно им допада да са в ролята на жената в отношенията с Германия. Ролята на някогашната горда френска република е меко казано унизителна. Втора цигулка, в сянката на загубилата две световни войни Германия. Франция за пореден път е окупирана и то без един изстрелян куршум.
16
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво може да ти предложи Русия,освен национализам,вижте ни атомните бомби,много се бием и пием,заличава ме света и толкоз.Виж,ЕС и Америка са друга бира.Там се случват много неща.Политиката,живота,хората,икономикта,технологиите,идеите,всичко се движи.НАТО се разпада и събира от 60 години,САЩ фалрват от 50 години,ЕС се разпада всеки момент,но всъщност е обратното.Защо така,защото 99 процента от хората повече се кефат на живота в ЕС и САЩ.
15
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръмп е този който връща цели индустрии в САЩ и възражда икономиката им, докато във Франция има люти протести срещу Макрон и глобалистката му политика. Франция кипи, той тръгнал света да оправя и на Меркел телесата да крепи. Безработицата в САЩ е 3%, във Франция е 9, бежанци спят по улиците на Париж, тероризъм и безизходица - това роди еврогейския либирализъм.
14
10
 
16
 
! Отговори
Анти Тръмпист преди 5 години
Макрон поне има акъл в главата си , а Тръмпи има бръмбари. Изкуфял старец с налудничави идеи, всеки ден създава скандали, непостоянен, патологичен лъжец , опасно луд - това е американския президент.
13
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще направите на чичо Сам? Чичо ви Сам има 40 000 армия в Германия и 50 000 армия в Япония. С какво ще го уплашите? С полуфалиралата Италия? Геронтофила Микроб се изживява като визионер и обединител, но в Източна Европа не могат да го понасят. ЕС е пред разпад, Франция е халифат, той тръгнал да се ерчи на САЩ като теле пред майка си. Абе ей, Пале, ти кога стана политик кога взе акъл да сипеш? Тая работа не е като оная работа с даскалицата ти. Ей тия франсета ще ме уморят от смях!
12
15
 
4
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
ако ЕС и ФАщ се самоунищожат печелим всички!
11
4
 
27
 
! Отговори
Секс, 27г, надарен преди 5 години
"Макрон предупреждава Тръмп: Никой не е вечен!"Напротив Микроне, жена ти и Лили Иванова са!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХАХАХА"Господарят на света Владимир с насмешка и умиление гледа..."Владимир Ленин отдавна не гледа щото не е между живите заради оня сифилис дето лепна. Да не имаш в предвид Джуджемир?
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е да де...ама реално Европа е окупирана от сащ..... демокрация, р'иаш ли.....
8
3
 
3
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 5 години
На снимката геронтакът гледа като бесно куку. Ригу.
7
4
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 5 години
Господарят на света Владимир с насмешка и умиление гледа цирковите номера и водевилите на тия двама нещастника.
6
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Франция е джудже в сравнение със САЩ. Франция даже не е велика сила, а патерица на интересите на Германия. Тръмп един по един ще ви размаже. Всеки си гони интересите. Били показвали единство - смях.
5
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Защото тези шест страни представляват ценности, представляват икономически пазар и най-вече представляват реална сила на международно ниво днес" N1 по брой самолети в света: военновъздушните сили на САЩN2 по брой самолети в света: военноморските сили на САЩ Тоя дето си ляга с бабета какви ги халюцинира? Да не говорим че Канада ще го отсвири по всяко време ако трябва да избира между САЩ и "г6"
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво стана сега Тайпи излезе прав май.
3
11
 
6
 
! Отговори
Тръмп-Ун преди 5 години
ей геронтофил,ще те гази супер Тръмп,ако не слушкаш човека ракета ще те мине два ,три пъти
2
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ и ЕС в сблъсък за световно господство, Сoроc много скоро ще гътне недоносчетo и Макрон ще гледа като отровен със Новичок.
1
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можеш да уплашиш този див петел. Америка е Америка. САЩ!!!