За случая с Владимир Пелов - МВР направи много грешки

Има нужда от сериозна реформа, коментира ген. Васил Василев
11 юни 2018 23:05,
19

МВР скъса връзката си със затвора. Основният пропуск е, че не заловиха Пелов. Много грешки се направиха там, заяви бившият началник на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев.

В предаването "Денят ON AIR" той изрази съмнение, че загиналият в престрелката с Владимир Пелов - Марио Панчев, е работил за МВР. Той обаче подчерта, че изцяло е пропуснато сред заподозрените лица семейството, при което са се крили избягалите от Софийския затвор през април Пелов и Радослав Колев.

Ген. Василев отбеляза още, че районното управление на МВР в Ботевград, където се е крил и бе убит Пелов, е обезкървено. По думите му системната работа с агентурата е изключително важна и прецизна.

"МВР много сериозно трябва да си направи реформата. Не да закрият отдел и да открият нов", каза ген. Василев пред Bulgaria ON AIR и посочи 4 основни пункта на промяна: Да се подобри кадровата работа, да се подобри работата по възпитанието на състава (да бъде възпитан в духа на системата), да има денонощно обучение в оперативните служби. Като последна точка той посочи контрола върху работата на МВР.

"Хората от Вътрешен контрол не трябва само да хванат катаджията за 20 лева. Първата и основна задача на тези хора е да премахват корупционната среда, в която може да изпаднат служителите", обясни ген. Василев.

В края на разговора той допусна, че Пелов е ликвидирал Колев, ако вторият е станал заплаха за убития в Ботевград рецидивист. Много е възможно Пелов да се е отървал от него, посочи ген. Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
5
 
! Отговори
гражданин преди 5 години
МВР е деморализирана система Продължава безпринципната кадрова политика от 1992год. насам реализиранаот Човешки ресурси .Постове и места се продават особенно в апетитните КАТ и Гранична полиция .
17
2
 
6
 
! Отговори
Стария пират преди 5 години
Мистър "скъп костюм" се показа. Даже се изказа като голям специалист. Боже пази България от такъв специалист. Лошото е, че вече няма други.
16
1
 
3
 
! Отговори
Емигрант преди 5 години
Има приемственост в политиката едните краен ами другите като дойдат на власт го приемат за нормално и те почват да крадат
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1200 лв заплата , за тези пари толкова ! Пак протести и 1600лв ! Има кои да плаща !
14
2
 
8
 
! Отговори
Невярващ преди 5 години
Неверовтно, но факт, Пелов не умря от контакт! Искам да видя трупа, за да се убедя в смъртта! Нали бил "дегизиран"!С извинение и уважение към близките!
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A PO NEGOVO VREME POLIZIATA BESH OSHTE PO-ZLE.
12
1
 
12
 
! Отговори
къ преди 5 години
Тая русата на кого е любовница?
11
1
 
19
 
! Отговори
2018 преди 5 години
Все пак имало министър с морал!Социалния министър си подал оставката!Все пак не всичко е загубено!
10
1
 
8
 
! Отговори
Ofti преди 5 години
Golema greshka sa napravili zatvornicite...mojelo da idat na slanchev briag i da si lejat na plaja ...kef ti shezlong za 10 leva na den, kef ti massage za 20 leva...kef ti chadar za 10 leva na den...gratis spasitel, gratis glarusi, gratis ribi, gratis meduzi, gratis vodorasli...nikoi nema da gi poznae tam, oti nikoi ne se intrresuva ot bg kletki tam....
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе цяла България - милиционери и отрядници. Западно-европейските полицаи са като добермани и действат светкавично! Не че са 100% перфектни но за мащабите на западно-европейските държави, в сравнение с мащабите на България, действат като фурии.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Помня че в Грузия преди години закриха техния КАТ и после изградиха нова структура с нови хора и организация. За времето докато е нямало орган за контрол, катастрофите са намаляли малко, защото всеки се пази и пази другите. Нямам представа дали у нас е възможно да стане нещо такова с КАТ , а защо не и с цялото МВР. Иначе ще слушаме за реформи още десетилетия..
7
1
 
28
 
! Отговори
2018 преди 5 години
В една нормална държава , когато има показно бягство от затвора, министърът на правосъдието ( в нашия случай е тази длъжност) си подава оставката и го забравят завинаги!В същата такава държава , избягалият затворник си пребивава 2 месеца в дома на най-добрия си приятел, но полицията не знае за това , то....няма друго , освен този министър на вътрешните работи, не само да си подаде оставката, ами да се скрие от всички около него, даже от децата си!А той е нагъл!
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разбрахте ли сега защо всички престъпници са навън?Ами много просто,те всички работят като агенти за МВР. И тук-там ако някой не се отчита го затварят.Погледнете какви хора има в затворите,от най-ниската класа...На този свoдник се отчитаха всички *** в Ботевград.Но ето,той също се отчитал,бил агент,"персонала" му снасял на него,а той на полицията.От както се помня в последните 25 години ми махат неговите работнички,минавайки през Ботевград и никой не им търси сметка,защо-ами те също агентки...
5
1
 
23
 
! Отговори
Абе преди 5 години
Защо само в БГ никой не е чувал за оставки??????
4
2
 
9
 
! Отговори
Yask преди 5 години
Greshka e napravil zatvornikat. Da ne e biagal ot zatvora, tam e bil na savsem siguren bg kurort...pri takiva golemi extri...chistachka, tv, telefon, pistof, ohrana, doktor, zabolekar, advokat, klimatik, tiho miasto...
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пелов ликвидирал другия, който убил Пелов!?!? И тези хора,полицаи са призвани да ни пазят? Боже пази България!И детето ми!
2
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя *** пушеше пури от 1000 лева. Корумпе и некадърник ,та дрънка...*** в случая е прав-вопиюща неграмотнос и безхаберие...
1
1
 
19
 
! Отговори
Мене преди 5 години
И те като КАТ са за закриване!!! Ама чакайте, то и КАТ към МВР-то, тцтц...