Убиецът на Пелов с дебело досие, бил ли е агент?

Марио Панчев никога не е лежал в затвора
12 юни 2018 08:05, Александър Попов
31
Убиецът на Пелов с дебело досие, бил ли е агент?
Снимка: Facebook

Марио Панчев, който ликвидира избягалия затворник Владимир Пелов, но после сам почина от раните си, е бил агент на МВР. Това становище изрази бившият вътрешен министър Румен Петков. И ако се погледне богатото му крими досие и нито ден в затвора - думите на Петков придобиват тежест.

Панчев, който е известен и с прякора си Дебелия, никога не е попадал зад решетките, въпреки че е бил регистриран за кражби, грабежи, рекет и сводничество в Ботевград.

Още по темата
Изказването на Петков озадачи бивши и настоящи полицаи. МВР няма практика да издава информатори, особено ако са регистрирани, а и всеки може да помага на полицията без регистрация.

През 2016 г. Марио Панчев е един от първите привикани в полицията за убийството на двамата братя Цветан и Марко Петрови, цигани от Ботевград. Дни по-късно арестуван и обвинен е Пелов, който по време на екзекуциите е под домашен арест, припомня "24 часа".

Друг случай, за който може да се твърди, че Панчев има вземане-даване с полицията, е, когато с показанията си уличава сина на Пелов Владимир за убийството на безследно изчезналия Деян Вутов. Ботевградчани са убедени, че Пелов-младши има пръст в изчезването на Вутов.

На 20 април т.г. той бил хванат с незаконно оръжие при проверка на магистрала "Хемус" близо до Ботевград. Полицаи претърсили колата му и открили пистолет със заличен сериен номер. Дебелия нямал разрешително за оръжие.

Марио Панчев не е издал на полицията Пелов за убийството на сарафа Ганчо Караиванов през 1997 г. в Пловдив, каквато информация се появи, каза тогавашният шеф на магистралната полиция в Стара Загора Дамян Дамянов. Валутният касиер на чейнджбюро "Еми" бе разстрелян във входа на жилището си в кв. "Тракия". Пелов заедно с Лазар Марков от Стара Загора ударил няколко пъти по главата Ганчо с метална тръба, увита във вестник. Марков пък го прострелял с 3 куршума в гърдите и главата с незаконния си "Макаров". После 2-мата задигнали куфарчето на сарафа с 1000 германски марки, 1500 долара, 5500 австрийски шилинга и 700 хил. лв.

Магистрати разказаха, че Панчев е бил разпитан по това дело, но дал показания в полза на Пелов. Потвърдил алибито му.


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ясно! Даже депутат в сянка! Какъв милиционерски гений витае в нашата полиция.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Така свършват престъпниците.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
men mi prilicha na finansov analizator v zastrahovatelna kompaniq ili banka
26
1
 
21
 
! Отговори
ДА преди 4 месеца
Всички бандити така взаимно да се гръмнете...
25
1
 
23
 
! Отговори
пецата преди 4 месеца
мвр е кошера, бандитите са пчеличките дето носят медец, ченгетата са търтеите
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
700 000 лева деноминирани ли са или днешни пари?
23
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То да беше само тоя!Хиляди мутри милицията не ги закама щото дават пари на намалниците заработени от престъ пления!Тази кочина и след 100 години няма да се оправи
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А дали Пелов и Панчев не са роми , нещо се крие тука , връзката с Ромската махала в Ботевград е достатаъчно
21
0
 
17
 
! Отговори
Лъжат ви преди 4 месеца
Такива доносници, като тоя *** има много по места в България! МВР е бойният чук на мафията, тя обслужва техните интереси! Вътре курволяк, простаци,мафиоти... Това което ни карат да овярваме е долна лъжа! Убити са от трети човек,служител на МВР. Или съпричастен към тях,наемник. Пелов е застрелян в тила! Затова е и с покрит ковчег.!!!
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да се избиват..предполагам не липсват на никого
19
3
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 месеца
Нали беше Конфликт между Българи и Българеещи се роми от махалата в Ботевград , поне така каза ромът Георги в едно видео пак тука в днес.бг , абе много бързо скрихте Конфликта а сега че Пелов бил агент на МВР , иначе цялата История с теа удари прилича на деянията на Димитър общи 1872 г. нищо ново след 140 г Крадливото Племе не се е променило
18
0
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКИ МУТРИ преди 4 месеца
от ПРЕХОДА към КапитализЪма имаха документи за агенти на Полицията. Много от полицаите се занимаваха със същото в извън работно време. Сега пак в по-малък мащаб. Така,че ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ, ПРОКУРОРИ и СЪДИИ на ДЕТЕКТОРА НА ЛЪЖАТА
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"То затова има корупцие"

Така в България на пишем "корупцие"
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тези престъпления дали не са извършвани с одобрението на куките?
То не че има разлика между тях и тези глигани...
15
1
 
23
 
! Отговори
Fck преди 4 месеца
Мале мале. Тия *** миналото имат в Мутренските години. Чудно направо колко време мина оттогава и чак сега им излизат злодеянията. Тва са хора за ,който са знае ,че са престъпници и убийци и си живуркат необеспокоявани в Бойколандия
14
0
 
11
 
! Отговори
конспиратор преди 4 месеца
а дали след всички писания не го покриха нейде, че...
13
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Долна, престъпна държава! Такива "хора" са ценни за управляващите, когото трябва "сплашват", осигуряват гласове на избори, поубиват когото трябва и т.н.
Който е млад и баща му не е от политическия "елит" да се маха от тая пpoкажена територия, тук не е възможно да се живее нормално!
12
1
 
26
 
! Отговори
Bursuk преди 4 месеца
Изглежда интелигентен..и животните обича...
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
То затова има корупцие в държавата, като в МВР СИ ВЗЕЛИ НА ЩАТ БАНДИТИ.
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Овчо излъчване, нагъл, гламав, престъпник, що да не е бил полицай.