ООН: Затоплянето ще превиши 1,5 градуса до 2040 г.

Това ще забави икономическия растеж, смята организацията
14 юни 2018 22:45, Анисия Иванова
20
ООН: Затоплянето ще превиши 1,5 градуса до 2040 г.
Архив: Reuters

Глобалното затопляне ще превиши целта, поставена от Парижкото споразумение до 2040 година при текущите тенденции, заплашвайки икономическия растеж, според проектодоклад на ООН, цитиран от Ройтерс. Това е най-силното предупреждение за рисковете от климатичните промени.

Правителствата все още могат да спрат температурите под точно определените 1,5 градуса по Целзий (2,7 по Фаренхайт) единствено с "бързи и дългосрочни" промени в световната икономика, се посочва в проектодоклада на Междуправителствения панел за климатичните промени (IPCC) с дата 4 юни, който предстои да бъде публикуван през октомври в Южна корея след поправки и одобрение от правителствата.

Това ще бъде основното научно ръководство за борба с промените в климата.

"Ако емисиите продължат да нарастват със сегашния темп, предизвиканото от човека затопляне ще надвиши 1,5 по Целзий около 2040 година", според проектодоклада, който в голяма степен потвърждава данните от по-ранния доклад от януари, но съдържа много по-силно предупреждение въз основа 25 000 коментара от експерти и широк набор от научна литература. (БТА)


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Странна черта у хората е да не вярват в глобалното затопляне, но за сметка на това да вярват във всевъзможни други конспЕрации!
17
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Поредната новина от която либералните отрепки продължават да правят милиарди.
Един от най-доходоносните бизнеси на тези престъпници е да всяват страх сред хората с глобалното си затопляне.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Мислиш ли че производството на храна се е увеличило 2 пъти?"

Като гледам средния американец, не 2, ами 10 пъти се е увеличило.
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не ми споменавай показатели за автомобили и електроника.Храна!Всеки от тези 8млрд
иска да яде 3 пъти на ден, всеки божи ден.И тази храна идва от селски труд, който навсякъде запада.А може би това е новият проспериращ бизнес. Храна.
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Шменти Капели! Едни учени казаха че озоновата се затваря, други още говорят за нея.
Едни учени предсказват заледяване, други парников ефект.Истината е, пренаселването на земята.Ако довечера дойда у вас с трима приятели а вие сте сготвили за 4членно семейство, делим на осем. 1975г. човечеството наброяваше 4млрд и половина.Сега е около 8млрд.Мислиш ли че производството на храна се е увеличило 2 пъти?
13
1
 
2
 
! Отговори
бг преди 8 месеца
Видиш ли Ройтерс, смятай че е лъжа.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 11
Донякъде е така. Само че когато увеличиш парниковите газове и топлината не може да напуска планетата влошаваш нещата още повече. И това не е част от този цикъл, а обостряне на проблема от самите нас. И е ясно, че последиците няма да са за нас, а за (пра-пра)внуците ни, но е малко егоистично да мислим само за тук и сега.
11
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А за Сахара какво ще кажете? Преди да идат в Коми българите са минали оттам.
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хвърчим около Слънцето със колосална скорост и заедно с него и другите планети, комети метеори и т.н. незнайно накъде през космическото пространство. Слънцето ни облъчва с радиация, светлина и заредени частици. Даже най малки промени в орбита, слънчева активност, удар с метеор, ще променят всичко за векове. Ние даже да искаме и да изгорим всичкия петрол и *** дето го има за ден -не можем да нанесем щети като тези дето са идвали от Космоса в миналото. Затоплянето е част от цикъл.
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Оставете я планетата.За нас да го направим ще е добре,по малко вдишан газ и кви ли не изпариения ще е добре за нашето здраве.Въпроса е че трябва да се напъним.Но по лесно е да кажем,абе мани я тая работа.И пшосле се чудим как тези западняци пак по напред от нас.Ами,за това,щото се напъват да мислят и да правят нещо по въпроса.
8
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Озоновата дупка се свива но проблемът е топенето на Антарктида. Ако това продължи много държави ще зачезнат и ще станат много войни за територии.
7
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 6

ПРЕДИ КОЛКО МИЛИОНА ГОДИНИ ! ГЛАВАТА ТИ Е ПУСТА КАТО ПУСТИНЯТА ГОБИ :D

НАЙ-ГЛУПАВИТЕ СЪЗДАНИЯ СА ПУТИНИСТИТЕ!

ЗА 100 ГОДИНИ НИЕ СКАПАХМЕ ПЛАНЕТАТА А ОЗОНОВИТЕ ДУПКИ СТАВАТ ВСЕ ПО ГОЛЕМИ

ТАКИВА ОЗОНОВИ ДУПКИ Е НЯМАЛО В НАЧАЛОТО НА 20 ВЕК!

НЯМА ПАРНИКОВ ЕФЕКТ САМО В ПРАЗНИТЕ ВИ ПУТИНОФИЛСКИ КРАТУНИ!
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 3

А когато Гренландия е била цялата покрита с гори при тва широколистни и хората са били още по колибите кой е създавал парниковия ефект тогава?Китовете и мамутите?Илюзията за знание е най-голямата заблуда.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Явно ще се мре! Голяма работа! Досега от живота никой не се е спасил!
Ще прецакаме Земята за малко, тя ще ни оздриска и след 238000 години пак ще е ОК. Дребна работа за планета на 4,5 милиарда години.
За африканците няма нужда да се косим. Световните господари най- накрая ще наметят подходящия вирус инще решст проблема.
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
НА ТРЪМП НЕ МУ ДРЕМЕ НИТО ЗА ЖИВОТНИТЕ НИТО ЗА ДЪРВЕТАТА НИТО ЗА ХОРАТА!!! ЗА ЕДНО НЕГОВО ГОЛФ ИГРИЩЕ ТОЙ ИЗСИЧА ДЪРВЕТАТА ПРЕСУШАВА ЕЗЕРАТА ИЗБИВА ЖИВОТНИТЕ И ИЗСЕЛВА ХОРАТА КАКТО СА ГО ПРАВЕЛИ НА ВРЕМЕТО В ДИВИЯ ЗАПАД!

ЛИКА ПРИЛИКА СА СИ С ФАЛШИВИЯ ПУТИН ДОШЪЛ СЛЕД СМЪРТТА НА ИСТИНСКИЯ ПУТИН 2007-МА!
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 1

А НАЙ-ДОБРЕ ВЗЕМИ СИ ПУСНИ ТОК ПУТИНСКО ИЗЧАДИЕ!

ПАРНИКОВИЯ ЕФЕКТ Е ДОКАЗАН!!!!!

СЪЩО ТАКА Е ДОКАЗАНО , ЧЕ 19 ВЕК ПОЧТИ Е НЯМАЛО ТОПЕНЕ НА ЛЕДНИЦИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ 20 ВЕК!

ТРЪМП Е ЗЛО РУСИЯ Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ЗЛО!
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ще има повече вода и валежи-супер.След известно време ще настъпи рязко застудяване.Един от хилядите поредни цикли на планетата Земя.Смешното и жалкото е че такива естествени процеси се ползват от разни глобални измамници за да ни се вменява чувство за вина.Видите ли африканците умирали от жажда.В Африка в момента са към 2 милиарда.Преди 100 години са били 350 милиона.Тва не са умиращи от глад и жажда хора.Как така имат по 10-20 деца и умират от глад жажда и болести?Ем са умиращи хем с по 20 деца
1
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Климатичните промени не са предизвикани от човека. Това са природни процеси. Няма глобално затопляне, има прязни либерални тикви. Германия тепърва ще страда от грешката да направи странана си изцяло зависима от зелена енергия.. браво на Тръмп, че излезе от договора за климата и спаси странатя си от заробващи и неизгодни за икономиката им проектчета.