Дзола: Роналдо бе като Марадона срещу Англия през 86-та

Не сме фаворит, но равенството е справедливо, оцени футболистът
16 юни 2018 09:37, Анисия Иванова
53
Дзола: Роналдо бе като Марадона срещу Англия през 86-та
Снимка: БТА

Бившият италиански национал Джанфранко Дзола не спести суперлативите си за Кристиано Роналдо, след като португалецът реализира хеттрик при равенството 3:3 с Испания.

Бившият играч на Челси каза, че това представяне на Роналдо може да бъде сравнено с онова на Диего Марадона от мача с Англия на световното първенство през 1986 година.

Още по темата

"Това навярно е едно от най-завършените изпълнения, които някой някога е виждал на световно първенство. Може би единственото сравнимо изпълнение е това на Марадона от знаменития мач с Англия", каза Дзола след срещата, цитиран от БТА.

Кристиано Роналдо обяви, че равенството е справедливо, след като донесе драматичното 3:3 на Португалия срещу Испания.

Суперзвездата вкара на четвърти световни финали, като при предишните си 3 участия имаше общо 3 попадения. Освен това той се нареди до Пеле, Уве Зелер и Мирослав Клозе, които преди него го постигнаха.

"Искахме да спечелим и се раздадохме напълно за нашата страна. Мисля обаче, че равенството е справедливо предвид създадените възможности. Вярно е обаче, че Испания контролираше топката" заяви лидерът на Португалия, осигурил точката със страхотен свободен удар в края.

"Момчетата не спряха да се борят до последно, въпреки че изостанахме. В крайна сметка срещнахме един от фаворитите на турнира. Не мисля, че сме фаворит, но сме сред кандидатите за силно представяне, а и все пак сме европейски шампиони. Сега мислим вече за следващия мач и искаме да покажем добро ниво срещу Мароко" добави той.

"Естествено, че съм доволен, че вкарах на четвърти Мондиал. Това е още едно постижение за мен, но по-важен е добрият резултат, който постигнахме. Сега трябва да спечелим следващите си два мача и това ще ни класира напред" каза още Роналдо.
 

Всичко за Мондиал 2018 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
38 точно пък Марадона е физически феномен. Ама ти откъде да знаеш. Криси в онзи футбол където чупеха глави и крака, щеше да плаче на тъча и да не смее да влезе. Добре че футбола го направиха балет, че да се изявяват такива жени.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички знаем как печели трофеи Роналдо. А на база тези подарени купи са му и наградите. Преди пък беше същото с Меси. Те затова и говорят че се уляха с наградите им реално имат по 2 макс 3.Та неслучайно по- старите фенове, журналисти, специалисти ги нямат за нещо велико. А ги врат хора негледали истинския футбол!!! Не тази нагласена, корумпирана, политическа помия за пари
44
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марадона не бил играл в Европа ли? Марадона го искат още на 17 г но едно време границите бяха затворени и се искаше политическо разрешение. На него му забраняват! 79-а Диего е световен за юноши. 1990 е най- добър на световно. Бая кратко ще е бил на върха. Наполи преди Марадона са като Елче, но с Диего мажат машините на Платини, Бастен, Фалкао, Баджо и т.н. Серия А е над КЕШ! При онзи турнир ако е сега, Роналдо и Меси нямаше да играят редовно в турнира и няма купи, няма рекорди.
43
2
 
5
 
! Отговори
hm преди 5 години
Напротив, Марадона игра в Европа. След двете години в Барселона, където феновете на Реал го аплодираха, отиде в Наполи.Той не игра за гранд, а за средняшки отбор от южна Италия. Наполи с него взе две шампионски титли 1987 и 1990, взе купата на УЕФА, две втори места, две трети. Преди той да отиде там, Наполи завършиха 12-ти. Тогава италианското първенство беше с класи над първенствата в Европа. Там за 30 мача шампионите вкарваха 40 гола. В Испания има много слаби отбори и всеки може да вкарва 40
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резултатът въобще не беше справедлив - Испания направи играта, а португалците бяха щастливите овчарчета. Два гола от статични положения, от които при първото Роналдо си изработи дузпа - щом видя протегнат крак и тръгна срещу него, а топката му беше избягала. Другият гол си беше щастлива случайност, че вратарят сбърка недопустимо. Така че испанците всичко си изработиха с труд и игра, португалците - с късмет.
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на Путин слава на Русия супер световното стадионите отборите мачовете гледам ги с кеф шорошите ги сьжалявам
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 Ела пробвай мишокк :)) Форумскии нежен бияч
39
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква е разликата между Кристиано Роналдо и шорошите ??? Ами Роналдо е личност и него го знае цял свят а шорошите са безлични тях никой не ги знае и не ги е виждал те са нищо прьдня
38
6
 
6
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
Разликата е че Марадона вкарваше голове с ръка, а зализания п.д.л ляга за дуспи и фалове..... голям актьор е!
37
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
През онея години поради слабото техническо развитие и малкото възможност да се гледат мачове са се създавали мистични герои. Вижте самите коментари за марадона само за световно се говори . Почти не са гледали клубния отбор или футбол там. Но интогава и сега Европа предлага най-силния футбол , а той там не е играл почти. Сега е много по трудно да се задържиш на вълната особено пак 10 години с тая физика и тея медии. Марадона е рухнал даже ии в онова време. А роналдо е като бетон.
36
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 32 Е има...казва се Лионел Меси!Класа, голове, повече купи от Роналдо даже има....папагал!
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 34 Вярно не може се сравняват поколенията.... в момента Роналдо и Меси са номер едно за всички времена във футбола, както са номер едно Уайлдър и Джошуа в бокса, както е номер 1 Болт в спринта...има изключения...Джордан в баскетбола, Шумахер във формулата където никой не може ги достигне.
34
2
 
0
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
Абсолютно прав си наборе,споровете са излишни. Който повече е живял-повече е видял.
33
3
 
1
 
! Отговори
До 27 преди 5 години
Момче,момче ,някой който сега се ражда след 20-30 години ще ти обясни какво нищожество е ,,Роналдчето".Ти младините си ли ще защитаваш или това че за разлика от него си го гледал на живо и имаш по истинско впечатление. Деца ,защо мислите че футбола е започналот както вие го гледате? Колкото повече ще видите,толкова повече и ще имате истинско мнение. Играчи като Роналдо сме гледали много,от времето на ди Стефано ,през великият Аякс и железните немци. Гениите обаче са двама-трима.Поживейте,вижте!
32
4
 
3
 
! Отговори
ония преди 5 години
Роналдо > Меси
31
3
 
6
 
! Отговори
R. преди 5 години
Класа, хъс, амбиция, голове, купи.... златни топки и още какво ли не , такъв футболист като Роналдо няма и няма и да има... !!!!!!!
30
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марадона 2 пъти най на световното, което е най- големия турнир. Роналдо не е бил дори на еврото. На последното беше Гризман. Сравнявате Бог с дяволчето Фют:)))
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деца, не разбрахте ли чр Златната топка не е критерий. Пеле, Марадона, Ромарио и т.н. нямаха възможност да я вземат.Отделно на Меси и Роналдо са предишната награда на Фифа. Нищо общо с Франс футбол. Според французите , двамата имат общо 5 Златни топки. Пеле ако е можеш вземаше 7 награди. Какво сравнявате изобщо? Шл пък няма нищо общо с КЕШ дори като начин на участие в турнира.
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марадона е най-добрият, а Роналдо е далече от класата на Марадона.
27
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Марадона е известен със всичко. Не само с футбол, но и като личност. А такива като Роналдо са за модния подиум. Футбола някога беше различен и повечето пишещи хал- хабер си нямат за какво иде реч. Марадона е най- големия играл тази игра някога колкото и да си плямпате.