Дзола: Роналдо бе като Марадона срещу Англия през 86-та

Не сме фаворит, но равенството е справедливо, оцени футболистът
16 юни 2018 09:37, Анисия Иванова
53
Дзола: Роналдо бе като Марадона срещу Англия през 86-та
Снимка: БТА

Бившият италиански национал Джанфранко Дзола не спести суперлативите си за Кристиано Роналдо, след като португалецът реализира хеттрик при равенството 3:3 с Испания.

Бившият играч на Челси каза, че това представяне на Роналдо може да бъде сравнено с онова на Диего Марадона от мача с Англия на световното първенство през 1986 година.

Още по темата

"Това навярно е едно от най-завършените изпълнения, които някой някога е виждал на световно първенство. Може би единственото сравнимо изпълнение е това на Марадона от знаменития мач с Англия", каза Дзола след срещата, цитиран от БТА.

Кристиано Роналдо обяви, че равенството е справедливо, след като донесе драматичното 3:3 на Португалия срещу Испания.

Суперзвездата вкара на четвърти световни финали, като при предишните си 3 участия имаше общо 3 попадения. Освен това той се нареди до Пеле, Уве Зелер и Мирослав Клозе, които преди него го постигнаха.

"Искахме да спечелим и се раздадохме напълно за нашата страна. Мисля обаче, че равенството е справедливо предвид създадените възможности. Вярно е обаче, че Испания контролираше топката" заяви лидерът на Португалия, осигурил точката със страхотен свободен удар в края.

"Момчетата не спряха да се борят до последно, въпреки че изостанахме. В крайна сметка срещнахме един от фаворитите на турнира. Не мисля, че сме фаворит, но сме сред кандидатите за силно представяне, а и все пак сме европейски шампиони. Сега мислим вече за следващия мач и искаме да покажем добро ниво срещу Мароко" добави той.

"Естествено, че съм доволен, че вкарах на четвърти Мондиал. Това е още едно постижение за мен, но по-важен е добрият резултат, който постигнахме. Сега трябва да спечелим следващите си два мача и това ще ни класира напред" каза още Роналдо.
 

Всичко за Мондиал 2018 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този много артистичен става за балет. Не мисля, че трябва да го сравняват с великана Дон Диего.
5
15
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много е лесно да си аржентинец с толкова играчи в отбора . Марадоньоо извън Аржентина е 0. Меси извън барса е 0. Роналдо блести на всякъде ...даже и с малката Португалия. Защото е уникален. В злобата си много хора не гледаха играча на всички времена. Но си е за тяхна сметка :)))
4
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нагласен мач!
3
3
 
44
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
То туй момче (Роналдо) равен на цял отбор - той им направи и мача, и резултата...
2
19
 
13
 
! Отговори
Умен преди 5 години
Наи добрия и обичан треньор е Муриньо и наи добрия и обичан футболид е Роналдо
1
27
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да сравняваш Роналдо с оноваа дребно нещо вкарало 10 гола и играло 1 година в големия футбол е смешно. Едвам се задържа 1 година в барса. Известен с един гол с ръка . Роналдо има 5 златни топки :)) 4 Европейски клубни титли. Изобщо няма сравнения тука.