Украйна блокира 180 руски или проруски сайта

Забранени са и руските филми, създадени преди 2014 г.
16 юни 2018 08:02, Анисия Иванова
278
Украйна блокира 180 руски или проруски сайта
Архив: Булфото

Украинската служба за сигурност (СБУ) е изпратила до интернет провайдерите в страната списък от 180 руски или проруски уебсайтове и е наредила те да бъдат блокирани, съобщиха украински медии, цитирани от ДПА.

Черният списък включва новинарски сайтове като "Русия сегодня" - фирма-майка на тв канала "Русия днес" и на други медии, както и уебсайтове на сепаратистите в Източна Украйна и на властите в Крим - анексирания от Русия през 2014 г. полуостров.

Блокиран е и платен руски онлайн сайт.

СБУ е съставила списъка по нареждане на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана.
Много руски социални мрежи, интернет търсачки и имейл провайдери бяха блокирани в Украйна миналата година, макар че много украинци използват заобиколни механизми, за да се включват в тях, отбелязва ДПА.

В Украйна са забранени и руските филми, създадени след 2014 г., а създадените по-рано се цензурират, ако представят Русия в положителна светлина. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90% от пpocтитутките в Германия са българки.
105
2
 
15
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
104Абе много се пенявят фобите тука, ама то е нормално- фобия=страх. Незнам от какво се страхуват. Руснака си живее живота и му е през оная работа какво си мислят за него на запад. А вие ктто сте си по- добре от руснаците, радвайте се и живейте живота, за какво е това пенявене по форумите?
104
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
108 лъжи и пропаганда. Ето защо трябва да се блокират сайтовете на алкохолиците. Руснаците използват термини като най-висока средна заплата(няма такова животно) пълна лъжа им е цялата статистика. Пияни мръсни червеи.
103
13
 
4
 
! Отговори
Крим е " руски преди 5 години
Вечната мизерия също е руска !Руските мизерабъли винаги са мизерували и вечно ще мизеруват понеже Бог ги наказва за агресията им над по-слабите съседни народи ! Крим " стана руски " по времето на Екатерина велика когато руснаците окупираха Крим ! До времето на Сталин в Крим мнозинство бяха татарите / кримските татари които са истинските собственици на Крим / ! Тогава Сталин изби стотици хиляди татари ,а милиони татари изсели по други места в СССР , след което в Крим засели руснаци !
102
0
 
3
 
! Отговори
до 104 преди 5 години
Спокойно бе градски, кой ти каза,че ти пиша от Русия? Не можеш да гепиш IPто? Защо? Нали сте все башкъ информатици,0
101
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, но Крим е руски. Въпорсът е затворен.
100
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учител е с около 1000 долара заплата. Нашите учители може само да си мечтаят за такава заплата. При това с цените на жилища, отопление, храни, застраховки, здравеопазване в Русия тази заплате се равнява на около 5 хил долара в САЩ - дори и в САЩ учителите не взимат такива заплати.
99
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз скоро ще трябва да посетя РъБъ, ще попитам някой бездомен, просещ българин, как се чувства с по-висок жизнен стандарт от руснака? Чакам момента, в който, в резултат на исключителен просперитет, вРъБъ ще останат само мутри и политици.
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така нареченият голодомор е организиран от местните селяни, които са саботирали производството години наред. Няма данни за пряко загинали, в Уикипедия пише, че единственото доказателство е намаляването на прираста през тези години което довело до намаляване на населението с няколко милиона. В този смисъл откакто България е член на ЕС и НАТО населението намаля с 40% - това вече е голодомор.
97
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
92 лъжеш путин - тьо. Яката мизерия 250 лева Мин заплата. Руснака има тежката задача да плюе по ЕС като в ЕС за 5 дни се заработва повече отколкото за месец в рассия и дъщеря му руска смръдла е готова да си откъсне халката за европейско гражданство. Ко ще правят ли се кс с чужденци рускините на световното? Д ще правят я ванючка беден и пиян за нищо не става
96
3
 
19
 
! Отговори
Уточнение преди 5 години
Малко учочнение за журналистите които са писали статията - Крим никога не е бил анексирано от Русия, нито 2014 нито когато и да било. Крим се присъедини към Русия по всички норми и правила на международното прави.
95
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
88, АКО НЕ СТАНЕ ЩЕ НИ СПРЕТНАТ ЕДИН ГЛАДОМОР КАТО В УКРАЙНА ПРЕЗ 1932/33 Г, ЕДИН ПАКТ ЗА НЕНАПАДЕНИЕ КАТО ПОЛША НА 18 СЕПТЕМВРИ 1939Г- ТЕХНИТЕ ГУРУТА ВЕЧЕ СА НИ ИЗМИСЛИЛИ КАКВО, НО НИ ОБЕЩАВАТ ГОЛЯМО ПРЕГЛЪЩАНЕ.
94
12
 
5
 
! Отговори
историята е доказала преди 5 години
че колкото по-далече от руските диваци , толкова по-добре !Това не го казвам аз заради русофобията ми ! Това е доказано от историята !Всъщност аз и такива като мене не мразим руснаците , а мразим лошите неща които правят руснаците !
93
1
 
0
 
! Отговори
до 97 преди 5 години
Как се превежда "ФИЛИ" на български?
92
1
 
10
 
! Отговори
до 73 преди 5 години
Кога Крим стана украински дрогарю Хрушчов? Нали крякат, че искат декомунизация? Ами ето ви декомунизация, скъсайте с Кукурузника Хрушчов.3
91
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си ядат пак оръжията Д
90
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
84, ЗАЩО КОГАТО АЗ ЗАПОЧНА ДА ПРЕГЛЪЩАМ ТИ КАКВО ЩЕ ПРАВИШ? ЩЕ МИ ПОДАВАШ, ИЛИ И ТИ ЩЕ ПРЕГЛЪЩАШ, ЗНАЧИ ВИЕ КОПЕЙКАДЖИИТЕ СЕ ГОТВИТЕ ДА НИ ПОДАВАТЕ ДА ПРЕГЛЪЩАМЕ..........С ТАКИВА ФИЛИ И БРАТЯ НЕ НИ ТРЯБВАТ ВРАГОВЕ, А ДА СЕ УЧИМ ДА ПРЕГЛЪЩАМЕ. КОГАТО ЗАПОЧНА ДА ГЪЛТАМ ПАК ЛИ ЩЕ БЪДА ФАШИСТ ИЛИ ОТНОВО БРАТ.
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
88 до тогава американски и инглиза с ЕС ще са задушили русия тя вече започва да.плюе кръв и вдига бензин и тнт
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А България кога!??
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
91 ще се махате и ограда около вас. Ми да чувстваме се готини и велики без миризливи като вас. Май само сръбите ви харесват вече затова и те трябва да страдат. А и 2 милиона македонци сте отровили и подарили на сръбите и за това трябва да ни плащате