Украйна блокира 180 руски или проруски сайта

Забранени са и руските филми, създадени преди 2014 г.
16 юни 2018 08:02, Анисия Иванова
278
Украйна блокира 180 руски или проруски сайта
Архив: Булфото

Украинската служба за сигурност (СБУ) е изпратила до интернет провайдерите в страната списък от 180 руски или проруски уебсайтове и е наредила те да бъдат блокирани, съобщиха украински медии, цитирани от ДПА.

Черният списък включва новинарски сайтове като "Русия сегодня" - фирма-майка на тв канала "Русия днес" и на други медии, както и уебсайтове на сепаратистите в Източна Украйна и на властите в Крим - анексирания от Русия през 2014 г. полуостров.

Блокиран е и платен руски онлайн сайт.

СБУ е съставила списъка по нареждане на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана.
Много руски социални мрежи, интернет търсачки и имейл провайдери бяха блокирани в Украйна миналата година, макар че много украинци използват заобиколни механизми, за да се включват в тях, отбелязва ДПА.

В Украйна са забранени и руските филми, създадени след 2014 г., а създадените по-рано се цензурират, ако представят Русия в положителна светлина. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мит е ,че руснаците си държат парите в САЩ. " Сигурните" американски банки при предишната криза и фалити не изплатиха дори гарантирания минимум. Много американци пиха по една ледена вода.
45
5
 
5
 
! Отговори
давам друг пример преди 5 години
До глупово еда сравняваш САЩ и Русия !САЩ са тарикати и смели ,потопиха най-голямата руска атомна подводница без да им мигне окото , а руските мишоци се страхуват да свалят в Сирия един американски самолет въпреки обещанията си !............................Е защо даваш само примери при реални бойни действия ?! Дай малко примери и при мирно време и ще видиш ,че руснаците са истински "мъже" и самолетите им кръжат над кораби на НАТО понеже е мирно време и знаят ,че НАТО няма да ги свали !
44
2
 
12
 
! Отговори
**** преди 5 години
Тези укри ще излязат по *** и от наз,онези от запад ги подбутват,и тези само това им трябва,но не им идва на ум,че си ритата здавните книжки така,защото ще дойде ден,когато на Русия ще и писне.
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
60, ЕХ И ТИ ХА СТИГА ПИТА, АМИ ТЕ И ОЛИГАРСИТЕ ЖИВЕЯТ В СКАПАНИЯ,ГРЪМНАТ, ФАЛИРАЛ ЗАПАД И СА СМАЯЛИ СВЕТА С ОГОМНИЯ ЛУКС В КОЙТО ЖИВЕЯТ, ОСТАВИ ХОРАТА ДА ПИШАТ КАКВОТО СА ИМ ЗАДАЛИ НАЛИ ЗА ТОВА ИМ ПЛАЩАТ- ТЕ САМИ НЕ СИ ВЕРВАТ.
42
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще спре инфилтрирането на руски шпиони в България ?
41
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който иска да знае истината за режима в Украина посетете Анатолий Шарий или Sharij.net. Неолибералните фъшаги в Украина, толкова се пропиха с демокрация, че чак започна да им изтича от *** ***.
40
14
 
5
 
! Отговори
нека ви попита( преди 5 години
Защо руските олигарси си държат парите в западни банки и предимно в банки в САЩ ?!Нали Русия има много малко дългове , а САЩ имат много дългове , а пък руските олигарси предпочитат да си държат парите в " несигурна " държава като САЩ ?!
39
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ ПОДОБНИ САЙТОВЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯВАТ- ТУК НИКОЙ НЕ ИМ ВЯРВА, ДАЖЕ ТИЯ ДЕТО ЗАЩИТАВАТ ЕДНИ ДРУГИ ИНТЕРЕСИ, НО ИДВА НЯКОЙ ДРУГА КОПЕЙКА.
38
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ние кога ще забраним намесата на сащ в нашата държава, и такива продажници като 57и *** ***?
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските " бедняци", както и Китай междувпрочем държат доста голям процент от дълговете на САЩ. Парите за този огромен дълг идват от някъде все пак.
36
14
 
5
 
! Отговори
глупово е преди 5 години
До САЩ страхът на Русияда сравняваш САЩ и Русия !САЩ са тарикати и смели ,потопиха най-голямата руска атомна подводница без да им мигне окото , а руските мишоци се страхуват да свалят в Сирия един американски самолет въпреки обещанията си ! Дори през втората световна война руските страхливци още първата седмица започнаха да се предават доброволно на немците ! Още първата седмица над 800 хиляди руски войници се предадоха в плен на великите немски войници ! Добре ,че САЩ помогнаха на СССР
35
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГА В БЪЛГАРИЯ ЩЕ БЪДАТ ЗАБРАНЕНИ РУСКИТЕ И ПРОРУСКИТЕ САЙТОВЕ, ЧЕ НЕ ОСТАНАХА БЪЛГАРСКИ. ГОНЕТЕ ГИ ТИЯ ДИВАЦИ ДО ДУПКА!
34
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демокрация и свобода на словото не значи слободия и несъпротивление на злото (на Фашиска ***). Колкото до гръмката победа на руснацитата над саудитите, мачът е уговорен на най-високо ниво няколко дни преди първенството.
33
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Управляващите в Украйна с подкрепата на ЕС, САЩ, НАТО и фондациите на Сорос са като маоистите в Китай!ЕС, САЩ, НАТО и фондациите на Сорос са новите комунисти, затова целия свободен свят( суверенни държави- без окупационни бази на САЩ и НАТО, не изпращаши гастарбайтери по западните плантации, след реформите на ЕС, САЩ и Сорос за увеличаване на безработицата и цензурата) гледа да се държи по далеч от тях!
32
14
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
родните гoвнapи продадоха интересите на България за по няколко долара.-Интересите на България са да има на първо място добри отношения с Турция, на второ място с другите балкански страни и на трето място да е съюзник с най-силната държава - САЩ. Всичко това в настоящия момент е налице, затова България е добро място за живот. Враговете на България ще ги познаете по това, че ритат на първо място срещу посочените по-горе приоритети.
31
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хохлите спряха Световното първенство, защото се играело в Русия, а след гръмката победа на Русия над Саудитска Арабия с 5:0, ми се струва че ще забранят и да се съобщават резултатите от първенството! И това се случва през 21 век, в ерата на интернет и високите технологии...Хахахахах, колко жалко е да си украинец
30
12
 
2
 
! Отговори
икономист преди 5 години
До Анонимен"Руските бедняци" са една от страните в света с най-нисък дълг, а САЩ са страната с най-бързо растящ дълг............................Че кой дава заем на бедняци бе ?! Естествено е никой да не дава заем на руските мизерабъли защото няма да могат да си върнат заема ! Заем се дава на работеща икономика ,която ще е в състояние да печели достатъчно и да си връща заема ! Ти ако имаш доходи 500 лв. на месец ,коя банка би ти отпуснала 5 милиона заем ?!
29
20
 
4
 
! Отговори
САЩ страхът на Русия преди 5 години
До САЩ са великиНа практика се оказва , че си много прав !Руските страхливци бомбардират само леко въоръжени групировки на ИД и от време на време дори цивилното население ! Но когато САЩ нападат режима на Асад , руските мишоци се крият в дупките си въпреки ,че са там за да защитават режима на Асад от всякакви врагове без значение дали са ИД или САЩ ! Щом руските страхливци няма смелост защо изобщо обещаха ,че ще свалят американски ракети и че ще бомбардират техните носители кораби и самолети
28
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До САЩ са велики"Руските бедняци" са една от страните в света с най-нисък дълг, а САЩ са страната с най-бързо растящ дълг. САЩ от десетилетия харчат за оръжие 10-12 пъти повече от Русия, ако прибавим и останалите страни в НАТО, то 20 пъти повече. При това положение, САЩ, не само, че не укрепват позициите си в света и в частност в Сирия, напротив, все повече губят контрол.Никой не се крие, но никой не иска ядрен сблъсък, Русия побеждава със сила и ум.
27
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ченгеджийски номера на Кремъл няма да спрат, докато Мумията не легне в мавзолея !