Украйна блокира 180 руски или проруски сайта

Забранени са и руските филми, създадени преди 2014 г.
16 юни 2018 08:02, Анисия Иванова
278
Украйна блокира 180 руски или проруски сайта
Архив: Булфото

Украинската служба за сигурност (СБУ) е изпратила до интернет провайдерите в страната списък от 180 руски или проруски уебсайтове и е наредила те да бъдат блокирани, съобщиха украински медии, цитирани от ДПА.

Черният списък включва новинарски сайтове като "Русия сегодня" - фирма-майка на тв канала "Русия днес" и на други медии, както и уебсайтове на сепаратистите в Източна Украйна и на властите в Крим - анексирания от Русия през 2014 г. полуостров.

Блокиран е и платен руски онлайн сайт.

СБУ е съставила списъка по нареждане на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана.
Много руски социални мрежи, интернет търсачки и имейл провайдери бяха блокирани в Украйна миналата година, макар че много украинци използват заобиколни механизми, за да се включват в тях, отбелязва ДПА.

В Украйна са забранени и руските филми, създадени след 2014 г., а създадените по-рано се цензурират, ако представят Русия в положителна светлина. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
22
 
! Отговори
Т преди 5 години
Укр мошенеци само това знаят
25
4
 
28
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
ЕС няма ли да коментира? Нали свобода на словото, права и прочее? Дискриминация на етнически признак и так далее?
24
17
 
5
 
! Отговори
САЩ са велики преди 5 години
До АнонименА да не би режимът на Асад да е паднал? Или просто ти си се объркал:)........................................Въпросът не е дали режимът на Асад е паднал или все още съществува !Въпросът е защо руските мишоци се крият в дупките си когато САЩ нападат режима на Асад , нали уж затова са там руските страхливци ,да защитават режима ?!САЩ може нарочно да не искат да унищожат бързо режима на Асад за да накарат руските бедняци да харчат много пари за кампанията си в Сирия !
23
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремъл освободи сатрапа Асад от сирийския народ !
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 34А да не би режимът на Асад да е паднал? Или просто ти си се объркал:)Руснаците защитиха успешно Сирия и режима на Асад и продължават да го правят. При това защитиха южните си граници като смазаха създадената от САЩ, ИД, чиято цел бе да проникне в средноазиатските руски региони и да наложи идеологията си.Много даже успешно Русия защитава себе си и приятелите си от САЩ.А родните гoвнapи продадоха интересите на България за по няколко долара.
21
22
 
3
 
! Отговори
и каква е поуката ?! преди 5 години
До АнонименНали Асад ги покани да му защитават режима ?! Защо руските страхливци се крият в дупките си когато САЩ нападат сирийския режим ?! Нали руските страхливци уж обещаха ,че ще обстрелват не само американски ракети ,а също и техните носители кораби ,самолети и др. ?! Асад им плаща напразно.........................Поуката е - никакво доверие на руски алкохолици и страхливци !
20
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАТО - кошмарът за кремълската клика !На Злото - зла тояга !
19
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Слава на Украйна !
18
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До страх лозе пази Правилно ! Руснаците са страхливи мишоци ! Правят се на мъже само срещу по-слабите си съседи , но когато срещу тях се изправи американският войник ,руските мишоци се крият в дупките си ! Нали Асад ги покани да му защитават режима ?! Защо руските страхливци се крият в дупките си когато САЩ нападат сирийския режим ?! Нали руските страхливци уж обещаха ,че ще обстрелват не само американски ракети ,а също и техните носители кораби ,самолети и др. ?! Асад им плаща напразно !
17
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
той и Саакашвили очакваше да му помогне НАТО, ама не стана, наложи се да си яде вратовръзката,нека опитат и НАТО, и Украина, тогава ще видим и ще говорим.а на приказки украинците са майстори,
16
24
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Да живее НАТО... - верен страж, който пази света от ислямизация и путинизация...
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тук трябва да направят същото с Блиц, Пик, Бултаймс, Аспекто...
14
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 26 не смеят да пуснат една механизирана, защото могат да получат една дупка на червиния площад.
13
5
 
11
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
До АнонименНа экскурсия идват чужденци. Ние не сме чужденци в Киев, ние сме там в къщи.
12
24
 
5
 
! Отговори
страх лозе пази преди 5 години
До АнонименПросто не разбирам защо руснаците не пуснат само една механизирана бригада на екскурзия до Киев и за 2 часа нещата ще са решени.....................................Защото се страхуват от НАТО ! Затова руските алкохолици пращат в Украйна само военни без опознавателни знаци за да не може никой да докаже ,че са руски военни ! Дори Украйна да не е член на НАТО , руските диваци много добре знаят ,че ако официално нападнат Украйна ,НАТО няма да стои със скръстени ръце !
11
3
 
8
 
! Отговори
кубанская столица преди 5 години
До да запазим ЕС... да запазим ес! Говорят българи, които са найпоследни в този ряд на ес. В самом конце. Найпоследни.....
10
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто не разбирам защо руснаците не пуснат само една механизирана бригада на екскурзия до Киев и за 2 часа нещата ще са решени. Та това си е тяхна земя и техен народ - престъпление е да го оставяш за играчка на шепа полско-фашистки амеби, платени от САЩ.
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Забранени са и руските филми, създадени преди 2014 г" я прочетете отново, да не би да не сте го преписали равилно, а?
8
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правилно!Така много по-лесно се вижда кои украински айпи-та заобикалят забраната и ще се изчислят симпатизантите на терористите от Теро-раша.
7
26
 
2
 
! Отговори
да запазим ЕС преди 5 години
ЕС трябва да последва примера на Украйна! Но не е достатъчно само блокиране на руски и проруски сайтове и медии ! ЕС трябва да изгони в Русия всички ,които правят реклама на тази пропаднала и агресивна държава! Независимо дали са руски граждани или са европейски граждани , всички които правят реклама на тази пропаднала руска *** трябва да бъдат изгонени в Русия , да им бъде забранено да стъпват в ЕС ,а ако са граждани на ЕС да им бъде отнето гражданството ,тоест да бъдат лишени от гражданство