5-те неща, които да не правите на празен стомах

Всеки има лоши навици, но не консумирайте алкохол и кафе
19 юни 2018 22:45, Михаела Лазарова
5
5-те неща, които да не правите на празен стомах
Снимка: pixabay

Всеки има своите лоши навици, а едни от най-често срещаните са хранителните. Те винаги водят до негативен ефект върху нашето здраве. В следващите редове ще прочетете какво не бива да правите на празен стомах.

Прием на противовъзпалителни медикаменти

Настинки, главоболие, треска... Често се случва да почувстваме неразположение през нощта. Тогава първата ни реакция е да си помогнем взимайки аспирин, парацетамол и обикновено го правим на празен стомах.

Приемът на подобни лекарства не бива да е на гладно, тъй като не само може да раздразните стомаха си, но може да намали ефективността на лекарството. Затова винаги хапвайте нещо малко преди прием или изпийте чаша мляко.

Пиете кафе

Как пиете първото си кафе за деня? На празен стомах? Чисто ли го предпочитате? Пиенето на кафе на гладно не е никак безобидно. Това може да доведе до появата на киселини или по-сериозни проблеми с храносмилането. Ако не сте свикнали да закусвате, добавете към кафето си малко мляко или сметана.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
Глупости! преди 5 години
Спи се много по-добре и по-леко, ако вечеряш около 18.00 ч. Свиква се и човек не изпитва глад. Добре е и за фигурата. Ако вечеряте толкова рано и по възможност без хляб и сладкиши, ще свалите поне 7-8 кг без усилия.Но секс правете винаги на празен стомах. След това си хапнете каквото ви душа иска! :)
3
0
 
18
 
! Отговори
Манчо преди 5 години
Захарта е вредна за здравето,маслото е вредно за здравето,кафето е вредно за здравето...но не се разстройвайте -- вредно е за здравето.
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Женооооо,хвърли ми от терасата 40 стотинки за кафе , ама ги увий в 10 лева да не се разпилеят.
1
3
 
7
 
! Отговори
Менко на 49 вдовец преди 5 години
Винаги слушам организма си. Казва ми , исксм Кака сийка и я му го давам.... Искам за закуска мита слива и я я будим да я измие..... Винаги го засищам с кво сака, оти после ми страда под стомаха.....