Практики ала "Вълкът от Уолстрийт" мамят хората

Пред Investor.bg oт КФН предупреждават за ръст на измамите
21 юни 2018 11:30, Бойчо Попов
8
Практики ала "Вълкът от Уолстрийт" мамят хората
снимка: Ройтерс

През последните месеци се увеличава броят на подадените в Комисията за финансов надзор, а голяма част от пострадалите са чуждестранни граждани, които са попаднали на измамници или през онлайн платформи, или чрез обаждане по телефона. За това предупреждават в интервю за Investor.bg Марио Гаврилов, директор Връзки с обществеността и протокол в КФН, и Калин Клисаров, квестор на "Интepaĸтив Кампъни" ЕOOД (наследник на "Глoбaл Mapĸeтc" OOД).

По думите на Гаврилов практиките са подобни на тези, използвани в известния филм "Вълкът от Уолстрийт".

"Обаждане по телефона с уверение, че със сигурност се печелят пари, като това често е гарнирано със сложни термини, след което следва превеждане на пари и много често тези пари въобще не стигат до капиталовия пазар", казва говорителят на комисията в разговора си с финансовия сайт.

По думите му след като през последната година – година и половина се е вдигнал доста шум около практиките на нелицензираните инвестиционни посредници, те са започнали да предприемат иновативни подходи, един от които е да добавят разни уширения към имената на реално действащи фирми.

"Така човек, проверявайки списъка (на компании, които извършват инвестиционна дейност без лиценз, б.ред), ако не е особено внимателен, може да се окаже в лапите на именно такъв нелицензиран посредник", казва Гаврилов.

Цялото интервю вижте тук!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами не е луд, тоя който яде баницата. Също така този въпросен господин е направил не малко пари на гърба на същите хора, които казва да се пазят...и под да се пазят според мен има предвид да не рискуват да инвестират на др. място, а при него :D
5
0
 
2
 
! Отговори
Работещ беден преди 5 години
Това са добри практики.
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези измами са полезни. Връщат парите на глупаците обратно в икономиката.Кефя се на телефонните измамници, дето измъкват хилядарките на "бедните" пенсионери, дето ги били пазели уж за погребение.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"се увеличава броят на подадените" какво?
2
0
 
2
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
"Калин Клисаров, квестор на "Интepaĸтив Кампъни" ЕOOД (наследник на "Глoбaл Mapĸeтc" OOД)"Тия още ли не са ги арестували? Или квестор означава, че тези мошеници са под постоянен мониторинг? Ако е платена реклама на Глобъл Маркетс - днес са изпаднали яко за некоя жълта стотинка, за да не подбират рекламодателите си!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Акциите по принцип са рискови , важното е да не си последен в плащането