Драмата в Тайланд: Загина спасител, бивш морски тюлен

Той е починал поради липса на кислород
15
Драмата в Тайланд: Загина спасител, бивш морски тюлен
Снимка: Reuters

Участник в операцията за спасяване на група момчета и треньора им по футбол, хванати в капан в пещера в Тайланд, е починал поради липса на кислород, предадоха световните агенции.

Мъжът, бивш морски тюлен, се бил включил в операцията като доброволец. Той починал през нощта, след като доставил бутилки с кислород.

Още по темата

Тайландските власти са в надпревара с времето, за да изпомпат водата от наводнената пещера, където 12 момчета и техният треньор по футбол са блокирани от 23 юни.

Вече втора седмица 12-те момчета и техният футболен треньор остават в дебрите на коварната пещера, обградени от вода и непроходими тунели. Докато работата продължава, момчетата получават всичко, което им е нужно. До тях достигнаха медицински екипи, които им оказаха първа помощ. Беше им осигурена и храна.

Тайландската полиция междувременно съобщи, че 56 души остават в неизвестност, след като корабче се преобърна при буря край туристическия остров Пукет вчера, предаде Асошиейтед прес.

На борда на плавателния съд имало общо 105 души, сред които 93 туристи. 48 пътници били спасени. Потвърдена е смъртта на един китаец.

В района на корабокрушението имало 5-метрови вълни.

Друго корабче с 42 души на борда се преобърнало вчера. Всички хора на борда били спасени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Тайландзатрупани деца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бе, не че не могат да излязат, но никой не смее да издаде заповед! И там като нас всеки връзва гащите да не стане после виноват! Ние поне имаме удобни виновни - комунистите!!! Обери 10 банки, приватизирай ЧЕЗ и летището, ако се вдигне малко шум изобличи Корнелка и стадото те приема за голем коч!
12
3
 
9
 
! Отговори
Милена преди 5 години
Природните ресурси са чудовищни спрямо човешките въэможни!!! Не раэбрах кои е вэел решението да вкара децата вътре в пещерата!!! И эащо е било нужно!!! Престъпна беэотговорност!!! Треньорът е эа эатвора ако бъде иэмъкнат жив от пещерата!!!
11
0
 
17
 
! Отговори
898989 преди 5 години
До i6Много е трудно да се гмурка човек , тези лекари са специално обучени за подобни операции , нещо като спецзвено .
10
3
 
13
 
! Отговори
до i6 преди 5 години
Може би ако беше прочел, щеше да ти е засно защо спасителите стигат до тях, а децата не могат да излязат.Ама дето се вика - чукча писател, чукча нечитател.
9
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно е имало критичен момент с кислорода за тях или него. Човека се е жертвал. Само поклон за такива хора.
8
4
 
23
 
! Отговори
Пак се питам преди 5 години
За чий, някой е завел тези деца в онази пещера, без да си даде сметка какво може да се случи?
7
22
 
16
 
! Отговори
i6 преди 5 години
"До тях достигнаха медицински екипи, които им оказаха първа помощ." Питам се - защо и как медицинските екипи могат да влязат, а децата не могат да излязат?
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано всичко да приключи успешно, ама не знам що са дирили там тия хора. Да се вреш под земята не е шега работа. Интересно е да кажат какви организми има в тия води и въобще какви обитатели има, ако има въобще.
5
6
 
36
 
! Отговори
СПАСИТЕЛ преди 5 години
Горките дечица. 2 седмици вече стоят в пещерата. Крайно време е правителството на Тайланд да се обади и да повика Бойко Борисов лично да се заеме и да ги спаси.
4
2
 
10
 
! Отговори
бивш Миньор преди 5 години
Спокойно ще оцелеят, спомнете си преди 2 години когато се срути мината и затрупа 10 миньори. тогава седяха под земята цели 11 дни и накрая ги извадиха живи. Ама нали сме българи - приспособили сме се да оцеляваме
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
след като корабче се преобърна при буря край туристическия остров Пукет вчера, предаде Асошиейтед прес.Пукет е една от най - известните туристически дестинации на Тайланд Този спасител се е удавил, защото не е ползвал кислородна бутилка, навярно!Те ще се спасят, но жалко за човека, здрав, прав!
2
1
 
17
 
! Отговори
ПВД преди 5 години
Признавам си, че и аз обичам да критикувам, правопис, словоред, пунктуация на днешните журналисти, но чак пък толкова е прекалено. Наистина намерете си живот!
1
3
 
18
 
! Отговори
:):) преди 5 години
що за статиа, заглавието се отнася само за една трета от написаното...