Ловецът става плячка: Лъвове изядоха бракониери в Африка

Бракониерите са набелязали за лов застрашени носорози
Обновена: 6 юли 2018 14:26 | 6 юли 2018 14:00,
88
Ловецът става плячка: Лъвове изядоха бракониери в Африка
Снимка: Visualhunt

Група браконери на носорози е станала жертва на лъвове в Република Южна Африка. Инцидентът е станал в резерват за диви животни в африканската държава.

Останките на трима души са намерени в резервата "Симбуя", заедно с три пушки за лов на диви животни, съобщава собсветникът на резервата Ник Фокс.

Фокс твърди, че бракониерите вероятно са изядени от прайд от 6 лъва, които са в резервата да защитават носорозите, които са застрашени, но и много искани заради ценният си рог.

Бракониерите са влезли в резервата с цял арсенал от оръжия - носили са подсилени пушки със заглушител, брадва, ножици за тел, както и запаси от храна за няколко дни. Влезли са на територията на резервата през нощта на 1 юли.

Собственикът на "Симбуя" казва, че кучета, които работят, заедно с охраната на резервата, са предупредили пазачите. После охраната на парка е чула, че нещо става в прайда.

Южна Африка е дом на над 80% от носорозите в света, чиято популяция е сериозно застрашена от браконерите и купувачи във Виетнам и Китай, където роговете на носорозите са съставка за много лекарства от народната медицина.

По-късно служител на парка е уведомил службите за борба с бракониерството, че на място има човешки останки и оръжия за лов. Уведомени са местните власти.

Все още не е ясно колко точно бракониери са убити, но край лъвовете са намерени три чифта обувки и ръкавици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво на лъвовете!
56
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другия път да внимават къде браконерстват!
55
1
 
29
 
! Отговори
Бай Оня преди 5 години
Браво на лъвовете, да си внесем спешно лъвове за борба с престъпното индийско малцинство в България, а и не само има и много българи които си заслужават да си ги хапне некоя голема мачка!
54
2
 
44
 
! Отговори
Гогата преди 5 години
До Анонимен 36 : Пич, нощем лъва е господар на живота. ! Той вижда ,чува и подушва в пъти по-добре от човеците. Не са ги спасили високотехнологичните играчки. Оградили са ги и спасение няма - еле пък нощем !
53
6
 
34
 
! Отговори
ceko преди 5 години
Пълни глупости, лъвовете не атакуват самоцелно, прайда напада една цел! Тези са били трима, няма убити лъвове, нищо! Някой ги е избил а мръвката е била наготово за мачките.
52
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете тия добри лъвове във Филиповци,за да го пазят от набезите на крадливи българи.
51
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е добрата новина на днешния ден! Браво на лъвовете!
50
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
bon appetit
49
2
 
48
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Така Южна Африка си пази границата със Зимбабве няма патрули няма охрана няма Динко няма Минко... лъвове и тук там някой крачол с кокал обут с Адидас
48
4
 
24
 
! Отговори
Мл. преди 5 години
Лъвът е символ на Слънчевия бог у древните Българи- затова чисти всичко черно в името на светлината.
47
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДРЪН ДРЪН!!!УБИЛИ СА ГИ ОХРАНАТА НА РЕЗЕРВАТА И ЗА ДА НЯМА ОТМЪЩЕНИЯ И ПОДОБНИ НЕЩА СА ДАЛИ ТРУПОВЕТЕ НА ЛЪВОВЕТЕ :D
46
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как ще го еидиш в тъмното тоя лъв? Те не се разхождат в парад пред теб в очакване да ги гръмнеш... Дори и да го видиш, той със сигурност пръв те е видял, а това е повече от фатално.
45
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обувките им са смърдяли, затой не са изяли и тях.
44
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и нито един изстрел, нито един ранен лъв.
43
1
 
36
 
! Отговори
Оху преди 5 години
Кучетата са си свършили работата за което заслужават по едно кафе,лъвовете също- опазили са поверените им носорози и са ги предали непокътнати на властите. Бракониерите пък подценили лъвската охрана и го ударили през просото,но бързо били наказани от зорките биологични охранители понеже забравили да донесат уговорения подкуп от 3 угоени антилопи.
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ой милинките. много се радвам колелото като се завърти
41
9
 
17
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Неслучайно Лъвът е символ на Българската Държаност и Българина. Той може да прави силни общества, въз основа на Женският Принцип (Умай-Артимас) и затова неговата сила е в единството и целостта. Сам, лъвът е обречен,. но не и когато е в съобщество! Тогава е Сила! Неслучайно в Старозагорският музей е посочено това начало - Лъвицата с човешки образ! Слава на Тангра и на Теб, Владичица Умай, хвала тебе, Сътворитял Чулмане, поклон пред Тебе Светодалею Мар! Бойко вземай си Цветелина ид а ви няма!
40
2
 
23
 
! Отговори
А бе преди 5 години
До ХХХНяма нужда от лъвове по границата с Турция!Може да се мине много по-тънко,като се направи още една ограда на 200м от първата и вътре се пуснат стада от полу-диви прасета.Когато са гладни са по-страшни и от вълци.В Странджа имат опит в развъждането им.
39
1
 
13
 
! Отговори
до 27 преди 5 години
И така да е, лошо нема.
38
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия верно са луди, да влизат в територия на лъвове и то нощем??? Явно са били много невежи хора. Както е написано, не знаех, че тези два животински вида са в симбиоза - носорози и лъвове.