Отровената с "Новичок" двойка имала досег със заразен предмет

Това са потвърдили нови изследвания на Скотланд ярд
122
Отровената с "Новичок" двойка имала досег със заразен предмет
Снимка: Reuters

Двойката британци, отровени с нервнопаралитичното вещество "Новичок", са имали досег със заразен предмет, предадоха световните агенции, като се позоваха на Скотланд ярд.

Лондонската полиция съобщи в комюнике, че това е било потвърдено от нови изследвания на проби от пациентите.

Антитерористичният отдел на Скотланд ярд пое разследването на инцидента в югозападния английски град Еймсбъри съвместно с полицията в графство Уилтшър.

45-годишен мъж и приятелката му, на 44 години, са в критично състояние, след като са били изложени на действието на "Новичок". Детективи продължават да се опитват да установят източника на заразата.
Полицията следи състоянието на хората, които са имали контакт с двойката. До момента никой друг човек не е проявил същите симптоми на отравяне.

Еймсбъри се намира само на десетина километра от Солсбъри, където през март бяха отровени с "Новичок" бившият руски разузнавач Сергей Скрипал, превърнал се в двоен агент, шпионирал в полза на Великобритания, и дъщеря му Юлия. Великобритания обвини за покушението Русия, която отрече да е замесена.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още по темата: англияотровениНовичок
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
4
 
! Отговори
без свидетели преди 5 години
Отровената с "Новичок" двойка имала досег със заразен предмет? Не е било предмет, а е бил останалия жив котарак на Скрипалите! Той си отмъщава за смъртта на неговия приятел, другия котарак, и за смъртта на морските свинчета.
98
0
 
6
 
! Отговори
АГЛОСАКСОНСКА УФЦЪ преди 5 години
ТУЙ ТО ТРОВЯТ СИ ТЯХНИТЕ ПОДАНИЦИ ЗА ДА ПРИВЛЕКАТ СВЕТОВНОТО ВНИМАНИЕ АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ СА НАЙ ДОЛНИТЕ М Р ЪС Н И ДЪРЖАВИЧКИ НЕНАВИЖДАТ ПРАВОСЛАВНИ НАВРЕМЕТО БЯХА В СЪЮЗ С ТУРЦИЯ И ИЗВЪРШВАХА ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ.....ИСТОРИЯТА ПОМНИ ДЕМОКРАДЧЕТА.....
97
1
 
2
 
! Отговори
Старичок преди 5 години
Заразеният уред е установен -" Иригатор за прочистване на червата " ! Остава неясен мотива ,който е предизвикал този брутален акт ;)
96
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нас българите ни боли фара, защото нашия интелектуалеб фар - банкянския, заради фентанилови производни, ползвани от убедени потребители, зае позиция срещу главнбия бизнес на България. Русия все още е отговорна за 80% от бюджета на България...
95
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има друга теория. Корката на САкрипал, дето избяга и оцеля от английските служби, отмъщава за свинчетата... Нищо, че в атмосферни условия Новичок оцелява не повече от 2 седмици в най - лошия случай...
94
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имала досег със заразени спринцовки и фентанил, доколкото разбрах. Също като Скрипаловите...
93
4
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
И какво ни боли фара нас,българите?Английски мутанти,използвани за опитни зайчета от тайните служби?Гооолям праз!
92
1
 
5
 
! Отговори
ЦОЦИ преди 5 години
ПРЕЗЕРВАТИВ?
91
3
 
19
 
! Отговори
Троен агент преди 5 години
Айде, Скрипал е ясен що го натровиха , а тази анонимна "британска двойка" ЩО ?- пеели са фалшиво руски частушки- Имали са 30 годишна Жигула и не е полагала достатъчно гружи за нея- Намръщили са се неприятно когато за първи път са опитали Водка- Имали са куче на име Путин и то взело че умряло а разлепените в селото им некролози са обидили .... знаете кой.- не са викали достатъчно ентусиазирано за руския футболен отбор- .............
90
0
 
2
 
! Отговори
ЦОЛЕ преди 5 години
До Анонименти докосна ли се
89
17
 
15
 
! Отговори
ДОНОВИЧ преди 5 години
До Анонимен93РУСИЯ Е ВЕЛИКА ,НЕПОБЕДИМА ДЪРЖАВА...ЗА ТОВА ЛАЕШ КАТО БИТО ПСЕ--АКО НЕ БЕ ТАКАВА ЩЕШЕ ДА СИ ТРАЕТЕ,А СЕГА ЛАЕТЕ ДЖЕНДЪРЧЕ МИЛО И НЕЖНО--ГОТИНО
88
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия сама по себе си е смъртоносна. Всеки допрял се до нея умира!
87
7
 
3
 
! Отговори
Абе, хилим се... преди 5 години
..ние тук, остроумничим, а двама невинни берат душа заради руско-английските състезания в геополитиката...
86
2
 
25
 
! Отговори
Нов Чичок преди 5 години
Имайки предвид колко бързо и "професионално" бяха излекувани Скрипал и щерка му , въобще не се тревожа за тия. Ще им дадат по един парацетамол и още утре ще припкат по разните английски медии да разказват впечатления от "новичокването" си . П.С. МИ6 да обясни как бойно-отровно вещство създадено да поразява големи групи хора - рота , полк.... действа в толкова ограничен радиус и освен набелязаните жертви НЯМА други пострадали . Ба Маааму.
85
5
 
19
 
! Отговори
ТАРАМБУКА преди 5 години
ТЕРЕЗКА НАЛАГА НОВИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И ИЗТЕГЛЯ ЕНГЛИШИТЕ ОТ СВЕТОВНОТО---ХАХАХАХАХАХАХАХ
84
11
 
22
 
! Отговори
любопитно,Уотсън! преди 5 години
Не мога да повярвам,че флаконите с Новичок се търкалят по улиците на Англия!Да не би да има нова дрога с наименование Новичок!?
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
MEI DAI 200 PAUNDA ZA IZTYRKAN NE VYRVISCH
82
9
 
24
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Много загубени руснаци. Винаги когато имат важни външнополитически срещи, започват да правят едни работи.... Загубени хира, азиатци, диваци. Не са изискани и компетентни като МИ_6.
81
13
 
27
 
! Отговори
МИ-то зараза преди 5 години
Който се на трови в Англия е пипал или се подлагал на терапия от новичок, бабичок, англичок - чужда или собствена технологияАко паднат на световното пак .чок ще им е виновен
80
15
 
28
 
! Отговори
марин преди 5 години
Голям пропуск на МИ-то , ама то не може без косвени жертви , важно е сега да нагодят версията !!!