Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция

Сред тях са и много учители и университетски преподаватели
8 юли 2018 13:48, Елка Василева
151
Над 18 000 държавни служители уволнени в Турция
Снимка: архив, Reuters

Над 18 000 държавни служители бяха уволнени в Турция с декрет-закон, публикуван в "Държавен вестник" днес, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Половината от освободените са от редиците на силите за реда, но има и много учители и университетски преподаватели, уточни АФП.

Общо 18 632 души, от които над 9000 служители от полицията и 6000 от армията, видяха имената си в декрета, представен от медиите като последния преди вероятната отмяна на извънредното положение в понеделник.

Близо 1000 служители на министерството на правосъдието и 650 на министерството на образованието също бяха уволнени.

Този декрет-закон е представян като последния, обявяван по време на извънредното положение, въведено в Турция след неуспешния опит за преврат през юли 2016 година и оттогава удължавано непрекъснато, пише БТА.

Турските медии твърдят, че извънредното положение ще бъде отменено в понеделник, след като президентът Реджеп Тайип Ердоган положи клетва. Той бе преизбран за държавен глава на 24 юни, а отмяната на извънредното положение бе едно от предизборните му обещания, припомня АФП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
0
 
! Отговори
Схемата преди 5 години
Тази новина е като новина за терористичен атентан в Западна Европа или стрелба в американско училище. Твърде често срещана, нормална и очаквана е, за да направи впечатление, на който и да е вече. Няма начин просто.
122
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова икономиката на Турция пращи от Износ и Туристи.Защотото е намалил броя на държавната администрация.
121
2
 
2
 
! Отговори
Ахтунг преди 5 години
Малко е уволнил другарят Ердоган. Даже прекалено са малко за мащабите на Турция.Поканете го веднага у нас,Една година нон стоп и без спиране да уволнява ***, въшки и мауглита от държавно паразитиращите в .у бизнеса и хората.Ще стане национален герой на България,А ако построи и няколко Диарбекира и побере вътре всичката тая бюрократична *** с лапачи ,която бизнеса едвам смогва вече да храни ще го впишем в Историята като златният век на България под царуването на Цар Ердоган.
120
0
 
3
 
! Отговори
Търтейчета държавни преди 5 години
В България има над 600 000 хрантутници с *** на държавна ясла.Тази гмежовина от малограмотни лапачи и унищожители на нацията трябва да се изпрати в ГУЛАГ и да се въведе електронно управление.
119
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
къде са правозащитните организации дето цвилят постоянно у насне смеят да гъкнат- защото им се плаща от сащ а в момента сащ немогат да си позволят разваляне на отношенията с турция
118
1
 
4
 
! Отговори
до 125 преди 5 години
Не е важно къде колко са заплатите, а какво са решили великите сили за вас. И в Либия бяха високи и какво? В Сирия също, в Ирак също и какво? Просто и те се помислиха за велики джихадисти както сега Турция.
117
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До True, а нашите заплати колко са бе ганьооооо.
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ток"Всяка независма държава се развива, но България тъпче на едно място, и защо? Според мен защото ги има турците и Ердо, че и са мюсюлмани от всичкото отгоре а не като гърците християни"Стига се извинява с другите, ами се стегни и направи нещо ...
115
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 5 години
След време ще има гражданска война в Турция. Интересно автора на статията за кой ще е - за кемалистите или за Ердоган?)
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя експеримент го правиха в Камбоджа (знаем я като Кампучия). Изтреепаха си инртелигенцията . И излязоха от човешкия род...
113
6
 
15
 
! Отговори
Ио преди 5 години
Уволнените учители ги заместват ходжи! Няма лабаво! Османизацията трепе науката и светската държава! Ердоган побара и тръбата с газта и сега по негов кеф е ще ни има ли или не!
112
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А воят на чакала ехти ли ехти...
111
4
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Все така напред да вървите,*** ислямски...па да не се спрете!
110
21
 
10
 
! Отговори
Ток преди 5 години
През 1944г. руснаците ако не бяха избили елита на България (надявам се знаете за какво говоря) представям си колко път щеше България да измине, но политическото ни робство под КГБ и до ден днешен продължава. Германия и Италия бяха победени и съкрушени но не се продадоха като нас на комунизма и резултатът е ясен. Всяка независма държава се развива, но България тъпче на едно място, и защо? Според мен защото ги има турците и Ердо, че и са мюсюлмани от всичкото отгоре а не като гърците християни
109
23
 
7
 
! Отговори
Ток преди 5 години
Чета ви коментарите и се забавлявам, Турция е на път и върви напред, а ние тъпчим на едно място и плуем Ердо и пътя който Турция вече е изминал развивайки си теории за Ердо вместо да вземем да се приготвяме за път, защото за да се тръгва на път трябва да си подгтвен за него и ние вместо да се приготвяме си чешим устите. И не мюсюлманите избиха 25 МИЛИОНА индианци и още толкова африканци, невинни няма, няма и смисъл да се гледа на зад защо гледайки назад неможе да виждаш на къде отиваш.
108
3
 
3
 
! Отговори
ZULU преди 5 години
A nay golemia *** e Erdogan bre komsi,eeeeeeeeee mnogo makarociyi v toya forum.Ataturk poloji mnogo usilia da vi previrne ot maymuni v normalni chovetsi no jalko,kochinata si e kochina.
107
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дай Боже един герой като Ердоган и у нас за да РАЗРЕДИ ХРАНТУТНИЦИТЕ паразитиращи на държавна ясла
106
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
С една дума: "Демокрация".
105
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ислямската история е равна на убийства, бесилки, кланета, неграмотност, спиране на прогреса и там откъдето мине те връща с няколко века назад.Сега ще ми кажете вижте Турция, СА и др.мюсюлмански държави с висок стандарт.Турция е станала такава благодарение на Християните, инвестиции, мозъчен капацитет, другите благодарение на нефта и пак на Християните които им го вадят.При първите ако спре кранчето, козичките и овчиците както е било, при другите яхват камилите.
104
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вероятно трябва да ги държи по силата на "европейските ценности" и толерантност, докато му спрентнат този път успеен преват и изтрепят до десето коляно потомството му. Ердоган изправи на крака Турция и я еманципира от англосакската жалка и отровна зависимост. Аз съм християнин, но се радвам как брани своята вяра. Затова е тоя вой срещу него.