Влак дерайлира в Турция, има жертви и ранени

АФП съобщаха за 10 загинали
Обновена: 8 юли 2018 20:59 | 8 юли 2018 20:35, Красимир Ангелов
41
Влак дерайлира в Турция, има жертви и ранени
Снимка: sabah.com

Пет вагона от пътнически влак са излезли от релсите в Северозападна Турция, в район близо до гръцката граница, съобщиха турски медии, цитирани от Ройтерс.

При инцидента има ранени и загинали, но броят им не се уточнява, съобщава БТА.

По информация на вестник "Sabah" влакът е пътувал от Одрин за Истанбул.

По информация на АФП десет души са загинали, а 73 други са пострадали. На този етап от турските власти няма официална информация за точния брой загинали.

Влакът, в който са пътували 360 души, е пътувал от Капъкуле на българската граница към Истанбул, когато шест от вагоните им дерайлират. Над 100 линейки са изпратени на мястото на инцидента - Текирдаг (Родосто), разположен на северния бряг на Мраморно море, на около 135 километра западно от Истанбул.

Много хора са ранени, има и жертви, заяви по телевизия НТВ губернаторът на областта Текирдаг Мехмет Джейлан, цитиран от турски медии. По думите му лошото време е станало причина за катастрофата - проливни дъждове са образували кално свлачище под релсите.

От кабинета на турския премиер също съобщиха, че има ранени и загинали. Снимки от мястото показаха свлечена земна маса под жп линията. Хеликоптери на спешните служби са пристигнали на мястото, за да евакуират пострадалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
16
 
! Отговори
тц тц тц преди 5 години
Пак лъжите, мястото на ицидента не е никак близо до Гръцката граница, а си е баш в турско. Инцидента е станал в с. Сарълар, намиращо се между Чорлу и Муратлъ в европейската част на страната.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отново имате грешка в заглавието.
2
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във влака са пътували гюленисти, ЕрДоган е решил да им покаже кой ще кара влака.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало е наводнение от Марица.