Модрич, Ракитич, Манджукич... Не, хърватският кабинет!

Министерският съвет на Хърватия заседава с екипи на националния отбор
12 юли 2018 19:11, Красимир Ангелов
80

Снимка: Twitter

Хърватското правителство проведе днес свое заседание, на което всички министри бяха облечени в червено-бели фланелки на квадратчета, като екипите на националния отбор по футбол.

Още по темата
По този начин те отбелязаха историческата победа на страната на полуфинала на световното първенство по футбол, което превърна Хърватия в първия отбор от Балканите, стигнал до финал на Световно първенство по футбол.

Хърватия победи Англия с 2:1 след продължение в Москва и стигна до финал за пръв път в историята, а в неделя ще се изправи срещу Франция.

"Това, което се случи вчера в Москва, е най-добрата реклама за страната на глобално ниво. Това е успех за една малка страна с голямо сърце", заяви премиерът Андрей Пленкович в началото на правителственото заседание.

Вътрешният министър на страната Давор Божинович пък се появи с екип на националния отбор на срещата на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС, която се провежда в Инсбрук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само че по време на световното в САЩ никой политик не се кичеше с националната фланелка, никой не натоварваше националите с огроми очаквания, хората се радваха мач за мач, нашите си играха играта и паднаха на полуфинала и на мача за 3-тото място, но ги посрещнаха като национални герои... СЛЕД КРАЯ ТУРНИРА, А НЕ ПРЕДИ ТОВА!
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 10 А не смяташ ли че това е най-големия успех в историята на хърватския спорт? Само като си помислиш че нито една балканска държава не естигала до финал, само като се замислиш че само 13 държави в историята са стигали финал и една от тях е малка Хърватия и що са в еуфория хърватските министри. Каква по-голяма реклама от това за Хърватия??
10
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се появиш с футболен екип на официална среща на външните министри на ЕС, а премиерът на държавата ти да обяснява, че един футболен мач е най-голямото постижение и реклама на страната ти е просто обидно за самата ти страна.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 7 Хм, а като бихме Аржентина световното в САЩ, що не им се отрази на играта на нашите като излязохме от групите ..понеже в България беше еуфория..ами след мача с Мексико, ами след мача с Германия? Стига глупости, бже. Много ясно че един народ ще е в еуфория ако е на финал на световно, даже и Бразилците дето са свикнали да играя финали, германци, испанци. И що не се самозабравят през годините тези футболисти на тези страни? Не ме разсмивай, бе!
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако сложат и една червено бяла карирана покривка на масата ще заприлича на крайпътно заведене. Иначе момчетата нека играят добър футбол. Политиците да си гледат тяхната работа и да не използват спорта за пропаганда.
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"до 4 Какво общо имат хърватските футболисти с тия на снимката дето го играят министри и се правят на палячовци?"Примерът който ти дадох се отнасяше до английското население. Те възнасяха националия си до небесата, с което повече го пренавиха и го натовариха със свръх очаквания, отколкото да го държат на земята.
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 4 Какво общо имат хърватските футболисти с тия на снимката дето го играят министри и се правят на палячовци? Иначе англичаните показаха много силна игра първото полувреме и голям късмет изкараха хърватите да не ги водят с 3-0 още на почивката. След това англетата взеха да се уморяват към средата на второто полувреме и борбените хървати се възползваха.
5
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди не бях сигурен, но вече съм убеден че са балканци.По простотия надминаха дори българите.Играха добре, но вече наистина прекаляват.
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко прекаляват. Прекаленият ентусиазъм преди мач винаги играе лоша шега. Примерно англичаните още като минаха групите изпаднаха в масова истерия и се сцепиха да обясняват как купата си идвата у дома "it's coming home" с какви ли не нумерологии доказаваха правотата си. Саутгейт го обявиха едва ли не за новия Месия на Земята.Няма нищо лошо да се радват на успехите на националния си, ама малко да слязат на земята и да се държат на ниво.
3
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най - важната победа на хурватите беше на 4етвъртфиналите .
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едва ли има българин който не иска братята хървати да станат световни шампиони срещу омразните маймууунски франсета! Давайте, братяяя!
1
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалки смешници. Тия са по-смешни и от Боко Тиквата.