Самолетен инцидент: Пострадалите - със спукани тъпанчета

Машината слязла от 8000 на 3000 метра само за 7 минути
Обновена: 14 юли 2018 21:22 | 14 юли 2018 20:37, Анисия Иванова
36
Самолетен инцидент: Пострадалите - със спукани тъпанчета
Архив: Reutrs

Общо 33-ма пътници са пострадали при инцидента със самолет на нискотарифната авиокомания Ryanair. Повечето от тях са със спукани тъпанчета, съобщи Нова тв.

Машината, летяща от Дъблин за хърватския град Задар, загубила налягане в пътническия салон. Паднали кислородните маски и започнало рязко снижаване. Според сайтове, следящи въздушния трафик, самолетът е слязъл от 8000 на 3000 метра само за 7 минути.

Още по темата

 На борда имало 189 души, сред които новородено бебе. “Имаше 3-4 минути, в които самолетът падаше с голяма скорост, и решихме, че ще умрем. Всички на борда крещяха. На някои хора започна да им тече кръв от носа и ушите”, разказват ужасени пасажери, цитирани от западни издания.

Пътниците се оплаквали от стомашно неразположение и остри болки в главата и ушите. Някои повръщали, други почувствали недостиг на кислород. Един от пътуващите с нискотарифната авиокомпания публикува снимка на кислородните маски на самолета, висящи от тавана по време на полета.

“Имаше технически проблем и въздушното налягане спадна, така че пилотът трябваше да приземи самолета”, посочиха от германската полиция.

Самолетът кацнал аварийно във Франкфурт, като някои от пасажерите били откарани в болница. Други продължили пътуването си след няколко часа чакане за друг самолет.

По случая е започнало разследване, съобщи говорител на германската полиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Това,че е падал бързо е абсолютно необходимо при разхерметизация,за която пишеше,че е имало. Прави се с цел по-бързо достигане на височина,където налягането не е така високо и кислородът не така разреден. Живи и здрави,Господ ги е опазил живи! И опитен пилот,разбира се!
33
1
 
6
 
! Отговори
РВ преди 5 години
До 32Като каруца казваш бил самолета? Ти колко разбираш от самолети,та да знаеш дали един самолет е оборудван с най-модерните инструменти и системи за подсигуряване в случай на грешка? До колкото знам, Луфтханза използва предимно А320. Това е най-съвременната машина за кратки полети. Това че седалките и пластмаските в салона са ти се сторили овехтели не значи че айркрафта не е годен за полет. Стюардесите са там за да ти сервират вода докато си залепен за седалката, а не да ти удовлетворят нагон
32
4
 
3
 
! Отговори
???евро??? преди 5 години
Умниците, дето пишат мн.ч. на евро- ЕВРА- да го духaт смело. и ед. ч и мн. ч. на ? е ЕВРОа пък днес-бг, също да го духаT, за пазара на ryanair могат само да мечтаят
31
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София - Хамбург с Луфтханза си е трагедия. Самолетра беше като каруца. Персонала беше като ***. Малко приличаха стюардесите на *** - една от авторките тука.
30
2
 
3
 
! Отговори
РВ преди 5 години
@30Не съм казал че не са го усетили...напрао са напълнили гащите ако питаш мен. Ако не си пилот не знаеш че такъв десент е контролиран и нормален. Просто червата малко им се качват в гърлото и си мислят че самолета пада щото се клати крилото:) разхерметизаця може да се получи или от много силна турбуленция( много рядко) или от лошо оплатнение на врата на фюселажа. Тъпанчета се пукат в момента на разхерметизацията от рязката разлика в налягането.
29
2
 
7
 
! Отговори
@29 преди 5 години
Абе всъщност снижаването е било от 11км на 3 км за 8 минути, т.е. по километър на минута. Т.е. три пъти по-бързо от това което не се усеща. Усетили са си го и със сигурност са били откачили от страх. Тъпанчетата не знам от какво са се спукали, но в крайна сметка важното е че са живи и здрави всички.
28
1
 
3
 
! Отговори
РВ преди 5 години
Нормалният десент на вертикалната скорост е 1000 фута в минута- сиреч около 300 метра. За 10 минути е 3000 метра. Това е снижаване което пътниците не могат да усетят.За седем минути 4-5 хиляди метра не са чак такава страшна вертикална скорост,че чак тъпанчетата да са им спукани. Спукани са заради разхерметизацията и шумът на фюселажа.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужас! Добре, че се е разминало само с това и не е паднал. Бързо оздяваване на пострадалите!
26
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам коментиращите тук изобщо имат ли акъл? При разхерметизация на полетна височина, свалянето на самолета веднага е единственото възможно действие. В кислородната маска има кислород за около 15 минути, след това какво ще дишат пътниците? Да не говорим, че температурата навън е -40С. Това което е направил пилота е било по правилник и е спасило човешки животи. Тъпанчетата зарастват, ама задушаването доколкото ми е известно е необратимо. Браво на пилота за брилянтната реакция и на самолета!
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак са се нароили една камара мажоретки да защитават тези аматьори.
24
4
 
6
 
! Отговори
Гуню преди 5 години
До 8. Не е до самолетие, а до пилотите 90% от полотите са с пилотски курс
23
7
 
30
 
! Отговори
8 преди 5 години
Тук са писали абсолютно неосведомени ***. Самолетите на Райнер са едни от най-новите, доста понов от тези на Българиа аир, даже и от тези на луфтханза.
22
4
 
15
 
! Отговори
Нула преди 5 години
Никой не е застрахован въпреки застраховката. С малко са се отървали.Пак ло остаряване на метала?
21
2
 
13
 
! Отговори
Върбинка Шумкова преди 5 години
До АлексТрътльо знае, той е обиколил света.
20
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До JoeМного лесно, защото света се глобализира, а никой не очаква същото обслужване, защото при нискотарифните го няма сравнени със стандартните, но ако си мислиш, че със скъп превозвач си застрахован значи не си в час. Е да, ще ти сервират ядене и прочие вътре.....
19
2
 
33
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Райан летят само с боинг. Дрънкаш без да знаеш.
18
23
 
16
 
! Отговори
Joe преди 5 години
Никога не съм разбирал хора, които поръчват в ресторанта ''печени църв.ули'' за 2,50лв и се сърдят,че не им се сервира ''Бьоф Строганофф'' за 60лв порцията .Как ще летиш София-Мюнхен за 20 евра с нискотарифна и ще чакаш същото обслужване като Луфтханза или Флай Емирейтс ? Това е абсурд!
17
2
 
26
 
! Отговори
кво се реве. преди 5 години
Риска от това да летиш, но пак е в пъти по малко вероятно да стане инцидент от колкото с кола.
16
8
 
27
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
Аз пътувам с унгарската (хайде да не казвам име, за да не излезе реклама) откакто стъпиха на българския пазар, може и да станаха 12-13 години. Никога не съм имал проблеми, а 10 евро за билет, са си 10 евро. Ако трябва, навит съм и прав да стоя:)))
15
17
 
53
 
! Отговори
Манчо преди 5 години
На мен един митничар на летището, като ми провери ръчния багаж , видя , че вътре в чантичката нося пласмасово шишенце от 250 Мl, плоско, с ракия пещерска или карнобатска , и ми казва моля ти се , че не било позволено да се вкарва в самолета повече от 100 грама, и искаше да ми го вземе шишенцето ,и да го хвърли в кошчето за ***, но аз му се опънах ,и му викам на митничаря , абе как така ще си хвърлям ракийката в *** , ти не си добре бе човек , и отпих ,и му викам ето сега е 100 грама.