МВнР: Няма пострадали българи в Гърция, готови сме да помагаме!

България ще осигури помощ на Гърция, ако се наложи
24 юли 2018 09:45,
3
МВнР: Няма пострадали българи в Гърция, готови сме да помагаме!
Снимкa: Reuters, архив

Посолството на България в Атина съобщава, че към този момент няма информация за пострадали български граждани при пожарите в Гърция. Наши сънародници не са търсили съдействие от кризисния щаб, сформиран към мисията ни. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Още по темата

Постепенно се възстановява движението в двете посоки на пътя Коринт-Атина.

Ситуацията с бушуващите пожари в Гърция обаче остава тежка.

В тази връзка министерството на външните работи препоръчва на българските граждани, които се намират на територията на Гърция да следват стриктно указанията на службите за пожарна безопасност и бреговата охрана.

В случай на необходимост, нашите сънародници могат да се обръщат за съдействие към кризисния щаб на телефон: +30 6937 096 220.

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев увери, че в момента с посолството ни в Атина не са се свързвали бедстащи българи. Той заяви, че България е готова да помогне на Гърция за справяне със стихията, ако се наложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Nowina преди 5 години
То и гърци няма пострадали , в тая Атина само араби и джегити.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С какво ще помагаме ? С подвиквания за кураж ли ? Щото си нямаме хеликоптери за гасене на пожари, а на гърците май това им трябва. Имаме си никому ненужни и безполезни "Кугър"-и.