1800 дрогирани, 3078 пияни зад волана! Наказанието – глоба!

По-рядко се стига до осъдени на пробация, показва практиката
28 юли 2018 15:20,
42
1800 дрогирани, 3078 пияни зад волана! Наказанието –  глоба!
Снимка: архив "Булфото"

1800 дрогирани шофьори са спипани по пътищата за половин година! Пияните са почти двойно повече – 3078. Това са данните на Пътна полиция от началото на годината.

Шофирането под въздействието на наркотици и алкохол е престъпление по Наказателния кодекс и директно случаите отиват в прокуратурата. Съдебната практика обаче показва, че масово джигитите се наказват само с административна глоба при първо нарушение. По-рядко са тези, осъдени на пробация, пише "24 часа".

Още по темата

На фона на това данните на Пътна полиция показват, че дрогираните и пияните зад волана се увеличават.

За сравнение - през цялата 2017 г., което е два пъти по-голям период, дрогираните и пияните с над 1,2 промила са били общо 7477 (само 259 са жени). Според пътни полицаи тази бройка ще бъде достигната до края на август.

Най-много дрогирани са хванати по улиците на София - 205. Следват тези от област Бургас - 150, Пловдив - 140, Стара Загора - 100, и Благоевград 97.

3200 автомобила на пияни и дрогирани шофьори са с прекратена регистрация от началото на 2017 г. до днес. 2500 заради алкохол, 700 заради наркотици, съотношението е 4:1 в полза на пияниците. Данните за полугодието на 2018 г. сочат, че съотношението вече е 3:1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
Кон преди 5 години
До милиционера Иванов: според мен глупаците са по-опасни от дрогираните. За такова глупаво писание, като твоето, смятам че трябва да те бият с тояги - 30 удара по петите пред Партийния дом.
30
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До еванов абе ти като си толкова за твърдите закони що не се преместиш при ердоган всеки който какво си прави си го прави на него ако е дрогиран и пиан в допусти ми количества не виждам проблем ти ако си некадърен и трезвен ще убиеш някой така че излез от дупката в която си и си живей живота
29
0
 
1
 
! Отговори
... преди 5 години
много ясно така трябва ТВЪРДО ЗА УПОТРЕБАТА като искате ходете във финландия и тва е
28
7
 
6
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Над 0.6 промила с алкохол или дрогиран никакви глоби - само затвор. Размера законодателя да го уточнява, но задължително затвор. Незаменим затвор. Общ режим и без редуциране на срока. Принудителен труд по улиците и пътищата, но в окови. За назидание, за сплашване, за възпитание и на затворника и на останалите. Който е решен да не се поправя ще избяга от България. Още по-добре, няма човек , няма проблем.
27
2
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
До БГ.Движението е толкова по-натОварено,колкото по-слабичко е сивото вещество.
26
0
 
9
 
! Отговори
7+ преди 5 години
Защото родният ни съд ни пази!!!
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А каво очаквате от родени след 90 та година израсли в мутро олигархската анархия. Защо ние 50 годишните не сме дрогирани и пияни в автомобилите. Защото сме израснали и възпитани в друга ценностна система не в евроатлантическа анархия.
24
5
 
16
 
! Отговори
Перко преди 5 години
80+ процента са хванати щото са направили някакво нарушение. Ако КАТ работеше цифрите щяха да са поне с една нула отзад
23
7
 
12
 
! Отговори
БГ. преди 5 години
Само пиян или дрогиран може да се кара по разбитите пътища в това натварено движение.
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако КАТ работеха, 5000 пияни щяха да хванат за половин час, че и за по-малко време.
21
0
 
19
 
! Отговори
Джендър преди 5 години
Значи сега, ако съм надрусан зад волана - глоба? Но ако се напуша на прайда - затвор! Къде е логиката?
20
1
 
13
 
! Отговори
Да споделя преди 5 години
*** история. Наистина отнех предимство на един с колело. Наистина моя бе вината, не го видях. Думна се в дясната ми врата, нищо значително, нямаше драми, човека добре, аз нямам някакви поражения по автомобила. Говорим си, даже нещо се шегуваме и опалааа - КАТ. Аре дрегери. Пича с колелото: 0.6 промила. Никой от нас не е звънял на КАТ. Отказах да се разпиша като свидетел. Ченге се разписа. Честно, че стана свидетел на колелото, че не съм видял дрегера! Кому бе необходимо?!
19
1
 
11
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
Бе, щатите са го измислили. Там дрегери се използват много рядко. Когато има основателни съмнения за неадекватност. Има си сума способи без скъпи консумативи. Просто даден човек и след бира е тотална щета, друг на половинка уиски е адекватен.
18
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо трябва да тестват депутатите, особено тези които много говорят и после ще си говорим.
17
21
 
6
 
! Отговори
Пияна дрога преди 5 години
Никога през живота си не съм бутнал и калинка. Над 10 години съм шофьор. Да бе, пийвам си докато карам. Е, и ?!
16
1
 
5
 
! Отговори
до 15 преди 5 години
абе,няма много общо с неидващитге на работа. но дадеш ли на пиян или надрусан кола в ръцете, и човек ще прегази, и няколко може да са. ама както казваш, с тази шлака в главата могат ли да го премислят.
15
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така и така не си плащат глобите, не е ли по-добре : при първи случай - сваляне на табелите с номерата,до като платят. при втори случай - вземаш му колата и му тряскаш глоба,ама такава,че свят да му се завие.например,колкото половин кола. да видя дали ще ми се наливат и дали ще ми се боцкат.
14
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако на работното ми място уволнят всички пияни, дрогирани и тези дето идват когато си искат на работа, ще останат единици. В България от ден на ден става все по-зле.Шлаката остава, нормалните си тръгват от страната. Това се виждаше и преди 10 г., но процесът си тече.Единици са свестните.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека все пак да посоча че на латиница Иста'м'бул се пише Istanbul с Н така че може наистина 8ми коментар да е прав. А може би е правилно и в двата случая?! Наистина как би трябвало да се напише?
12
4
 
4
 
! Отговори
Иван преди 5 години
В Щатите те арестуват. После може и в затвора да полежиш ако нямаш добър адвокат.