В Русия не искат по-късно пенсиониране: Путин е крадец!

Хиляди протестираха в Москва срещу законопроекта
Обновена: 29 юли 2018 20:41 | 29 юли 2018 19:47, Веселина Йорданова
262
В Русия не искат по-късно пенсиониране: Путин е крадец!

Хиляди хора протестираха днес в центъра на Москва срещу предложение за увеличаване на пенсионната възраст и скандираха лозунги против руския президент Владимир Путин, чиито рейтинг пострада заради законопроекта, предаде Ройтерс.

Участниците в демонстрацията, организирана от опозиционната Либертарианска партия, скандираха "Путин е крадец" и "царят вън".

Организацията "Бял брояч" заяви, че в протеста са се включили над 6000 човека. Според полицията те са били около 2500.

Предложението за повишаване на пенсионната възраст предизвиква протести в Русия, откакто беше обявено на 14 юни. Неотдавнашно проучване показа, че около 90 процента от населението са против законопроекта, а петиция срещу него вече е събрала 3 милиона подписа в интернет.

Трима души са били арестувани при днешната демонстрация, заяви сътрудник на руския опозиционен лидер Алексей Навални, цитиран от Асошиейтед прес.

Олег Степанов съобщи в Туитър, че той и двама организатори на протеста са били задържани от властите.
Заместник-председателят на Либертарианската партия Кирил Самодуров каза пред агенция Интерфакс, че другите задържани са председателят на партията Сергей Бойко и протестният лидер Михаил Чичков. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
8
 
3
 
! Отговори
Пич преди 5 години
Текущата новина е за законопроект в Руската федерация. Престанете да сравнявате с подобни в Западна Европа, САЩ,и още по-малко в България. Извода е,че Русия се задъхва, няма работници, жените им търсят лесното навън и прогнозите са лоши...Апропо,който се чувства стар,изнемощял и негоден на 60+ , едва ли Бойко му е виновен, мили коментатори :)
219
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А в България да не би да искаме, няма да може да вървиш и ще трябва да работим да се влачим, безсрамници.
218
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протеста е на комунистическата партия,заедно с Навални.
217
5
 
23
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Пенсионната възраст в България се вдигна от 55 за жените на 61 и 2 месеца а за мъжете от 60 на 64 и 2 месеца и ще продължава да расте до 65 и за двата пола. Някой да излезе и да протестира? а сега плачете на чужд гроб.
216
9
 
4
 
! Отговори
Evropeec преди 5 години
PUTIN E KRADEC.
215
7
 
12
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Путин е максимума за руснак. И то за следващите 100 години. Целият свят харесва повече Путин отколкото Тръмпин. А Тръмпин взе и много да лъже. Путин ще работи с около 10 различни американски президенти.
214
7
 
13
 
! Отговори
Панков преди 5 години
до #233Ами,просто е един от милионите умнируски люде които обичат страната си иправи така че,цял свят да се съобраэявас Родината му.А как е спечелил парите си Ти не муправи сметка,эащото Си последнияпросяк който няма право да го прави...
213
14
 
9
 
! Отговори
ГРОБАРЯ преди 5 години
МАЛКО ВРЕМЕ МУ ОСТАВА ДА ЩЕ ЖИВЕЕ С ОТКРАДНАТИТЕ ПАРИ ОТ ДЪРЖАВАТА, ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ ПОЧЕСТИ В ЗАТВОРА В ХАГА!!!!
212
4
 
7
 
! Отговори
Ами да преди 5 години
Ами да,като избягаха толкова много руснаци да работят за други държави,така ще е ! Сега трябва и там хората да работят до дълбока старост! А трябва да се работи ВИНАГИ и вечно за властимащите ! Те се хранят и издържат от НАРОДА !
211
8
 
25
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 5 години
Честно казано и аз смятам ,че Путин е крадец,защото открадна светлото евроемериканско атлантическо бъдеще на такива хора като Немцов и Навални!!Отмъкна накраденото от такива като Ходорковски и Березовски и го върна в държавата!Измъкна килимчето под краката на последователите на Елцин!Даже измъкна Крим от ръцете на американците -а такава военна база щеше да стане в Крим !
210
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 229Не се изказвай неподготвен.. Путин е в топ 5 на най-богатите хора в света. Не знам да е измислил нещо велико и иновативно, от което да е забогатял. От къде са му парите? Говорил за сума от порядъка на 70-100 милиарда.
209
5
 
11
 
! Отговори
невероятно,но факт! преди 5 години
Този брой на протестиращите е стряскащ- цели 6000 души!И страшното е това,че в него участват партии,за които даже в Русия никой не е чувал!?Интересно е,все пак защо се повишава пенсионната възраст на руснаците-пари за пенсии ли няма или се страхуват от санкции,ако не вдигнат пенсионната възраст!Истинската причина обаче е в липсата на работна ръка-и в Русия има демографска криза,а тя в момента е превърната в строителна площадка поне до 2025г.-заводи,жилища,пътища и т-н. и трябват много работници
208
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А тук като вдигат възрастта за пенсия постоянно защо няма протести?
207
12
 
18
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Нет аналог в мире: Пенсионна възраст по - висока от продължителността на живота :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) В диктатурите е така!!!
206
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Организацията "Бял брояч" заяви, че в протеста са се включили над 6000 човека. Според полицията те са били около 2500.................................Явно протестът е бил всенароден. Толкова народ е излязъл. Навални се е поохарчил за водката.Не е ясно, обаче, какво казват от организацията "Жълт брояч".
205
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин бил крадец.Ха-ха-хаТе да дойдат да видят Баце и шайката, те са първенците в това отношение. Недостижими са, Путин ряпа да яде.
204
7
 
14
 
! Отговори
Алф преди 5 години
Как може на запад да се пенсионират късно а в Русия рано....и в Русия е време да се наложат някои евроатлантически ценности...тогава какво иска прозападната опозиция
203
11
 
14
 
! Отговори
КАКТО БЕШЕ И У НАС преди 5 години
А ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО И ОБРАЗОВАНИЕТО В РУСИЯ СА НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ. И НЯМА ЗДРАВНИ ВНОСКИ 8 %
202
7
 
10
 
! Отговори
кристина преди 5 години
е добре де, пишете на колко години се пенсионират сега и какво изисква новия закон? ние какво да кажем след като нашите *** крадци, мислят да пенсионират хората на 72 ???
201
6
 
9
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До Анонимендо 225 ! Ако ,,швабен капутен,, си бяха марширували у дома сега Калининград щеше да си е немски ! Ама пуста лакомия швабска да маршируват на Красная площчад ...