В Русия не искат по-късно пенсиониране: Путин е крадец!

Хиляди протестираха в Москва срещу законопроекта
Обновена: 29 юли 2018 20:41 | 29 юли 2018 19:47, Веселина Йорданова
262
В Русия не искат по-късно пенсиониране: Путин е крадец!

Хиляди хора протестираха днес в центъра на Москва срещу предложение за увеличаване на пенсионната възраст и скандираха лозунги против руския президент Владимир Путин, чиито рейтинг пострада заради законопроекта, предаде Ройтерс.

Участниците в демонстрацията, организирана от опозиционната Либертарианска партия, скандираха "Путин е крадец" и "царят вън".

Организацията "Бял брояч" заяви, че в протеста са се включили над 6000 човека. Според полицията те са били около 2500.

Предложението за повишаване на пенсионната възраст предизвиква протести в Русия, откакто беше обявено на 14 юни. Неотдавнашно проучване показа, че около 90 процента от населението са против законопроекта, а петиция срещу него вече е събрала 3 милиона подписа в интернет.

Трима души са били арестувани при днешната демонстрация, заяви сътрудник на руския опозиционен лидер Алексей Навални, цитиран от Асошиейтед прес.

Олег Степанов съобщи в Туитър, че той и двама организатори на протеста са били задържани от властите.
Заместник-председателят на Либертарианската партия Кирил Самодуров каза пред агенция Интерфакс, че другите задържани са председателят на партията Сергей Бойко и протестният лидер Михаил Чичков. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
8
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Ние живеем бедно, но поне знаем причината... - бедна на подземни богатства страна, при това не ни се работи и рано настъпва ракиеното време...А руснаците се чудят, защо живеят бедно... - петрол, газ, злато, диаманти, въглища, цветни метали, дървен материал, водни богатства... - е, вярно, че пият по цял ден, но все пак...
139
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6хиляди в 13милионен град... :D
138
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Българин 151Хората вече бачкат масово по шест дни в седмицата, с извънреден труд, който не им се плаща, а за сметка на това се вдигат годините за пенсиониране. Нали уж автоматизацията трябва да доведе до евтино производство?...приятел, капитализма, капиталиста, капитала и лихвата са причина за това!хубавото на този тотално сбъркан строй е, че му е заложено да се саморазруши отвътре, поради заложените в него вътрешни противоречия, които го подкопават!змия, която си е захапала опашката!
137
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-зле, толкова по-добре!Това беше воят за "свобода"! Още ли виете от възторг?Работа до смърт! Така е по света, така е у нас, така е и в Русия.Реставрацията на едно отминало време, ще повтори и реакцията срещу това време. Няма да е скоро, но е неизбежно. Бог забавя, но не забравя! И колкото по-късно, толкова по-мръсно!
136
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До иван гешевГешев, толкова добре си живее руския народ че от първия олигарх до последния трезв руснак се чудят как да избягат на Запад, дори и България се напълни с руски навлеци.
135
3
 
6
 
! Отговори
иван гешев преди 5 години
до Анонимен #144Мустафа,ти ли си бе?Ние не мислим руския народ,той си живее много по-добре от нашата рая.
134
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 5 години
За съжаление това са процеси, които се наблюдават в цял свят. Уж света трябва да става по-приветлив за хората, но се наблюдава обратния ефект. Хората вече бачкат масово по шест дни в седмицата, с извънреден труд, който не им се плаща, а за сметка на това се вдигат годините за пенсиониране. Нали уж автоматизацията трябва да доведе до евтино производство? Но явно печалбата от евтиното производство не отива при хората, които не работят, а при тези, които управляват света.
133
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скалата за рускините ще бъде доста стръмна, всяка година ще им се вдига необходимия стаж със 7 месеца до 2035 година, а за мъжете ежегодно с 4 месеца.
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТо 141Аз вложих съвсем друг смисъл,драги!..Просто отбелязах разликата между ДИ ВАКА и възпитания ЧОВЕК!...."дивака, примитива" по манталитет, обикновено е "питомен" и обратно, по-често "възпитаният, интелигентен човек" като манталитет, е "див" и няма как да бъде друго, защото свободата на мисълта и духа, не му позволява да "влезе в кошарата"
131
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До ПроСоТоСТРАНДЖАТА е в мъжки род умнико... - "Ай - кю" -то ти е под 100... - нали те виждам колко грешки допускаш...
130
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 139Другарче, Веселина не е вдигнала годините за пенсиониране на руската рая а любимеца ти Путин. Така че злобата си я изливай върху Путин.
129
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До СТРАНДЖАТА смотло,"Ай-кю"-то ми е139...Твоето колко е?..Стига ли поне до броя на годините ти?
128
2
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До АнонименОоооооо!!...Ама ти под "диво" и "питомно" разбираш битието ти в кошарата ли!!..Аз вложих съвсем друг смисъл,драги!..Просто отбелязах разликата между ДИ ВАКА и възпитания ЧОВЕК!..Но щом още си битуваш сред добитъка,...нема лошо...нема лошо..
127
10
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Руските диктатори горките... - никога не дочакват пенсия... - работят до края на дните си...
126
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 136редакция= "охапе" е с "у"
125
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой го интересува кога ще се пенсионират рабснаците, важно е че руските силоваци ще продължат да се пенсионират на 45 годани.
124
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПроСоТо 133Дивото винаги е било по-силно от питомното....."питомното" винаги е по-удобно - то е в кошара, кротко е, свикнало е, дажбата ти му я определяш - размер и час на хранене, месото му е меко, крехко ... и може да го заколиш по всяко време."дивото" е чешит - чепато, "с характер", свободно по дух, не слуша, месото му е обикновено жилаво , одъвква се, засяда по зъбите ... и за да го заколиш, трябав да го гониш, а може и да не го уцелиш, а пък ако ти мине отзад, може и да те охапе
123
4
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До ПроСоТоТи май се правиш на умен... - а...
122
9
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Путин е крадец!...........................Усетиха се руснаците ,че Путин е крадец ! Това е голямо постижение за тях ,да разберат най-после ,че Путин е крадец ! А аз ги мислех за глупави и наивни като турците !
121
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Язък, тъкмо се гласях да искам референдум за излизане от ЕС и НАТО и влизане в РФ та да се пенсионирам на 60 години и Путин ми подаде среден пръст. Явно ще трябва да влача еврогейския хомот до края на живота си заплашен от големите руски атомни бомби.