КЗК шамароса (173 бона) бензиностанциите на Марешки

Бизнесменът продавал горивата на нереално ниски цени
Обновена: 3 авг 2018 14:12 | 3 авг 2018 13:23, Бойчо Попов
112
КЗК шамароса (173 бона) бензиностанциите на Марешки
Снимка: Oлег Попов, Investor Media Group

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) наказа "Трейднет Варна", веригата бензиностанции, които се управляват от сестрата и майката на депутата Веселин Марешки, за нелоялно привличане на клиенти.

Санкцията е в размер на 0,1% от общия оборот за 2017 година, или 175,3 хил. лева, става ясно от решението на антимонополния орган.

Проверката е показала, че компанията е осъществявала продажби на горива на дребно и едро на цени, които са по-ниски от разходите за производството и реализацията на продуктите в продължителен период от време.

Жалба срещу практиката на "Трейднет Варна" подадоха водещите в бранша "Лукойл България", "Еко България", "Нис Петрол", "Петрол", "Синергон Петролеум", "Ромпетрол България" и "ОМВ България".

В нея е записано, че в бранша присъства "сив сектор", при който с най-явно проявление са продажби на горива с недоказан произход и без документи за качество, наличието на резервоари за горива, които нямат връзка с НАП и т.н. На този фон умишленото поддържане на ниски цени от един от участниците на пазара създава "невярна и напълно необоснована представа" в обществото, че основните участници на пазара поддържат нереално високи цени.

В жалбата си седемте дружества дават и конкретни данни за цените на бензиностанциите на Марешки и средните цени в страната по това време, показвайки разликата. Цитирани са и медийни изяви на Марешки, които според подалите искането до КЗК, увреждат доброто име на сектора.

Продължението на материала вижте в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е ,защото горивата в бензиностанциите на Марешки са с доста стотинки по евтини,отколкото по други бензиностанции.Когато заредиш по голявмо количество,спестяваш даже левчета.КЗК на бас ,че и те зареждат от Марешки.Народа има интерес да има по евтино гориво.Убиват ни с тези високи цени.
99
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли е пазарна икономика
98
0
 
18
 
! Отговори
Мене преди 5 години
В много лош свят живеем...
97
1
 
19
 
! Отговори
Infinity преди 5 години
Имам нов автомобил под 2 години и от самото му закупуване зареждам на Марешки, горивото е по-добро дори и от картела. Работя в агенция Митници и питам защо Георги Костов крие анализите на някой от големите вериги? Колко сяра има в нафтата на картела? В допустимите норми ли е? Защо при взимане на проби от обекти се изпращат едни и същи "компетентни" служители? Защо резултатите не са публични? Защо измервателните уреди в Лукойл се слагат от други определени хора? А пломбите?
96
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз зареждане само при него горивото няма разлика с това на картела.Само си помислете ако затвори някоя бензиностанция в даден град другите как веднага ще продават на 2.36 дизел.това е цената където тои няма бензиностанция и като отвори картела почва на 2.25.заради това трябва да го подкрепим а не да казваме те и другите намалиха цените.
95
2
 
16
 
! Отговори
риалити пиеса преди 5 години
Играе се съвременна постановка на "Укротяване на опърничавата".
94
3
 
32
 
! Отговори
И преди 5 години
Е ДА АМА ДИЗЕЛЪТ МУ Е СУПЕР,НЕ САМО 50 СТ. ПО-ЕВТИН,А И МНОГО КАЧЕСТВЕН-АЗ ГО УСЕЩАМ НА КОЛАТА СИ .....ИНАЧЕ ЛИЧНО ГО ПОЗНАВАМ,АМА ЛИЧНО ,НО НЯМАМ ДОБРО МНЕНИЕ ЗА НЕГО КАТО ЧОВЕК,НО ГОРИВАТА МУ СА КАЧЕСТВЕНИ И ЕВТИНИ-ЗНАЧИ МОЖЕЛО
93
2
 
39
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Той нали губи? Защо го глобяват?Нека го оставят да фалира.
92
0
 
38
 
! Отговори
док 55 преди 5 години
Златев и компания са платили, където трябва - какво се чудите!!
91
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Марешки каде се скри като някой мишок....
90
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Baba vi......Научи се да пишеш на кирилица, морон.....
89
5
 
30
 
! Отговори
Koмисията Кушлев преди 5 години
Тиквата ше глоби и баба Пена на пазара, че продава ефтино чушките 😁
88
3
 
50
 
! Отговори
Злобен преди 5 години
На 🔛 това се казва ПАЗАРНА ИКОНОМИКА който продава по- евтино го глобяват..Цирк, фарс. Фарс , цирк.
87
13
 
4
 
! Отговори
Baba vi...... преди 5 години
Pomnia kak kazvashe i pokazvashe shemi kak i kolko izlizal benzina i kak imali po 2-3 stotinki pechalba( a vseki ima karta za do 7 st.otstapka,ama niama znachenie de)Ta benzina izlizal po 1.50-1.60 te go davali 2.20 Ami kato izliza tolkova dai go 20-25% i pak ste stane pod 2 leva Ama i toi triabva da izbiva sega za Karakachankata kadeto ste go sadi:))))))))))Aaaaaaaa kade e " Besika":)))))))))Vesooooooooo
86
9
 
9
 
! Отговори
Baba vi...... преди 5 години
Samo da kaja I az. .....:))))))Ot Plovdiv sam,karam reno kaptur i chat pat zarajdam na Mareshki (samo 1 benzinostancia ima tuk )Da vi kaja chestno hubav mu e benzina. ......no predi bese s okolo 20 -25 stotinki po evtin. Sega e 2.09Na petrol (omnikar kadeto e) e 2.18Gazprom (kichuka) 2.19I na dvete ima karti za otstapka po 5 do 7 stotinki (uikendite )i stavat 2.11-2.12 Taka che veche niama faida kakto se vika:)))I se radvam che go ima i ne se radvam zastoto i toi zapochva da stava kato
85
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По публикацията работи г-н Бойчо Попов. Г-н Попов, вашият нов работодател знае ли, че сте следствен, защото явно не сте осъден, тъй като очевидно сте назначени на нова работа, където би следвало да се иска свидетелство за съдимост.
84
27
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
как ще зареждаш нова кола при този бе..а после ремонтите Марешка ли ще ми плати ..100 лв на час.
83
5
 
58
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Големите вериги от бензиностанции са просто картел. Никой не смее да им се изпречи на пътя - КЗК, КЗП, управляващите. НИКОЙ. Устите веднага се затъкват с пачки и всичко се укротява. Съвестите се промиват. Ако имаха право тези комисии щяха да ръкопляскат и да приканват - МАЛКО ИМ Е НА БЪЛГАРИТЕ! ВДИГАЙТЕ ЦЕНИТЕ! ТИЯ СА ОВЦИ, ТАКА ЧЕ ВДИГАЙТЕ. Нямат съвест, нямат срам.
82
10
 
66
 
! Отговори
Сержант преди 5 години
От две години зареждам дизел на бензиностанциите на Марешки. Никакви проблеми няма в горивото, а и спестявам по 12 лв на резервоар, или за гоина около 400лв. Е ще гласувам за този човек. Просто им бръкна с боксова ръкавица в "изхода". Затворят ли тази верига бензиностанции цените с 15% на горе. Така, че помислете кой ви цака.
81
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ИМА ГОРИВО БЕЗ ДОКАЗАН ПРОИЗХОД, ТОВА ЗВУЧИ КАТО ПАРИЧНИ ЗНАЦИ БЕЗ ДОКАЗАН ПРОИЗХОД- ЕДНОТО СЕ НАРИЧА КОНРАБАНДА, А ДРУГОТО ПРАНЕ НА ПАРИ- А НИМА Е ВЪЗМОЖНО ПРИ ДЕПУТАТ ПОДОБНО НЕЩО- ЩЕ ИМА ЛИ ЗАТВОР.