Майк Помпейо увери, че Турция е ключов сътрудник в НАТО

Натискът върху КНДР трябва да се запази, смята той
28
Майк Помпейо увери, че Турция е ключов сътрудник в НАТО
Снимка: БТА

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо увери, че въпреки напреженията заради задържането на американски пастор и други разногласия, Турция остава ключов съюзник в НАТО, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

САЩ възнамеряват да работят в сътрудничество с Турция въпреки наложените от администрацията на Тръмп санкции срещу двама турски министри заради продължаващото държане в затвор на американския пастор Андрю Брънсън, който е обвинен от Анкара в шпионаж и подкрепа на тероризма.

Още по темата
На въпрос по време на среща на външните министри на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Сингапур дали този проблем застрашава членството на Турция в НАТО Помпейо отговори: "Турция е партньор в НАТО, с който САЩ имат пълното намерение да продължат да работят в сътрудничество".

Помпейо изрази надежда, че спорът около задържането на пастора и на трима местни служители на Държавния департамент ще бъде решен в близките дни.

Той призова международната общност да продължи да поддържа дипломатическия и икономически натиск върху Северна Корея докато Пхенян не се откаже от ядрените си оръжия, предаде Франс прес.

На срещи в рамките на форума на Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) "настоях колко важно е да се запази дипломатическият и икономически натиск върху Северна Корея с цел постигане на окончателна и напълно проверена денуклеаризация, за каквато се ангажира КНДР", заяви Помпейо.

"Ясно е, че нашите партньори и съюзници в АСЕАН знаят колко важна е денуклеаризацията на Северна Корея за собствената им сигурност", добави той.

Ето защо "им препоръчах строго да прилагат всички санкции, включително пълното прекратяване на незаконни прехвърляния на петрол от кораб на кораб" за доставки в Северна Корея, заяви Помпейо.

Той по-конкретно разкритикува Русия, като спомена информации, че тя продължава да търгува със севернокорейци и да предлага работа на експатрирани севернокорейски работници, които са важен източник на приходи за режима в Пхенян.

"Това би било нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и всякакво нарушение ще се приеме много сериозно от САЩ", каза Помпейо и заяви, че ще обсъди въпроса с Москва. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това се знае затова се нарича Ключов сътрудник на НАТО без Турция близкия изток за САЩ ще стане Мираж
17
1
 
6
 
! Отговори
999 преди 5 години
Въпрос към българските математици:най-високите стойности на турската лира преди години бе: 1 лира и 18 куруша се разменяха за 1 щатски долар. Тогава ГОДИШНАТА инфлация в Турция бе 7% !Най-ниската стойност.Днес 1 щатски долар се разменя за 5 лири и 8 куруша ! ГОДИШНАТА инфлация е 15% .Въпроса е следния:ако при днескашни стойности 1 лев и 68 стотинки за 1 щатски долар - цената му скочи на 5 лева и 58 стотинки - колко ще стане инфлацията в България ?ЛЮБОПИТНО МИ Е - ПИТАМ?
16
1
 
5
 
! Отговори
999 преди 5 години
Забавна и интересна новина излезе в турските медии тази вечер.Директора на турската държавна телевизия,в отговор на въпрос:Дали ще участват в Евровизия тази година-отговорил:"Не мога в 9ч.вечерта,когато има най-голям зрителски интерес да излъча мъж с дълга брада и къса пола,който не може да се самоопредили към коя полова принадлежност принадлежи"-визирайки австрийски кандидат."Европа отдавна е забравила своите културни ценности и религиозни възгледи.Не мисля,че имаме място да бъдем сред такива"
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До софиянецАко е справедливо да се говори с ненавист за някоя държава, това е САЩ. Държава без нация. Не искам да съм като тях.
14
2
 
15
 
! Отговори
999 преди 5 години
До софиянецИ ВАС БЪЛГАРИТЕ КОЛКО СТРУВАТЕ ВИ ВИДЯХА ВСИЧКИ В ГЕРМАНИЯ - КАК РИТАТЕ МОМИЧЕТА В МЕТРОТО , КАК ИЗНАСИЛВАТЕ ГРУПОВО НЕВРЪСТНИ ДЕЦА В ГРАДИНКИТЕ .... ТАКА ЧЕ ДРАГИ МИ - ПЛЮЙ КОЛКОТО СИ ИСКАШ ПО ТУРЦИТЕ - КОЙ КЪВ Е - ТО СЕ ВИЖДА ! ТО И ЛЕВСКИ БЪЛГАРИТЕ ГО ПРЕДАДОХА,ОТВЕДАХА И ОБЕСИХА !БЪЛГАРИТЕ !!!
13
2
 
12
 
! Отговори
999 преди 5 години
До софиянецВЕРОЯТНО ЗА ТОВА ВАШИТЕ БЪЛГАРСКИ СЪПРУГИ ПРЕДПОЧИТАТ ДА СЕ ЗАДОВОЛЯВАТ С РОМСКА ПЛЪТ,ВЕРОЯТНО ЗАЩОТО СЕМКИТЕ НА ЩЕРКИТЕ ВИ ПРОИЗЛИЗА ОТ БО...КЛУКА!
12
2
 
11
 
! Отговори
999 преди 5 години
КАТО ФЕН НА ТУРЦИЯ И НА ЕРДОГАН -ВИНАГИ СЪМ СМЯТАЛ,ЧЕ ТЕ НЯМАТ МЯСТО НИТО В ЕС,НИТО В НАТО!ЕСТЕСТВЕНО МОИТЕ ДОВОДИ СА ДАЛЕЧ ОТ ВАШИТЕ,ПРОИЗХОЖДАЩИ ОТ ЗЛОБА!И В КРАЙНА СМЕТКА НЕ ЕРДОГАН,А ТОЧНО ЗАПАДА Е ТАЗИ,КОЯТО ОРИЕНТИРА ТУРЦИЯ В ДРУГАТА ПОСОКА!ПЪРВО КОНГРЕСА,ПОСЛЕ СЕНАТА ПРИЕХА СПИРАНЕ ФИНАНСИРАНЕТО НА ТУРЦИЯ!ТРЪМП ОЩЕ НЕ ГО ПОДПИСА,А ЕРДОГАН ВЕДНАГА ПОИСКА КРЕДИТ ОТ КИТАЙ И ТЕ НЕЗАБАВНО ИМ ГО ОТПУСНА,ПРЕВЕЖДАЙКИ ВЧЕРА ПАРИТЕ.И ТАКА ЗА В БЪДЕЩЕ ТУРЦИЯ СТАВА НЕЗАВИСИМА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ БАНКИ!
11
10
 
6
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
И ПОНЕЖЕ ИМА ЦЕНЗУРА-ДУРЖА ДА ПУБЛИКУВАМ МНЕНИЕТО СИ ЗА ТУРЦИТЕ-ТЕ СА ***,СИНОНИМА НА БО...КЛУКА.СКАПАНИ ,БЕЗУМНО ТЪ...ПИ ИСЛЯМИСТИ ГОТОВИ АКО ХИТРИЯ ХОДЖА ИМ ПОДСВИРНЕ ДА КОЛЯТ В ИМЕТО НА БОГ.....ОТ ТОВА ПО-ГОЛЯМА ***...ОТИ..Я-ЗДРАВЕ МУ КАЖИ.ФАКТ
10
11
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
АМЕРИКАНЦИТЕ ПОЧВАТ ДА СЕ СВЕТКАТ ЩО ЗА *** Е ТУРЧИНА.....АКО НЕ МУ Е ОЩЕ СВЕТНАЛО-ДА ПИТА НАС БЪЛГАРИТЕ,ГЪРЦИТЕ,АРМЕНЦИТЕ,СЪРБИТЕ,СИРИИЦИТЕ ,ИРАНЦИТЕ И ВСИЧКИ СЪСЕДИ НА ТОВА ПРОКЛЕТО ПЛЕМЕ ОТ *** НАРИЧАЩО СЕ ТУРЦИ.КОФТИ *** И ***....ДОКАЗАНО ОТ ИСТОРИЯТА.
9
1
 
13
 
! Отговори
999 преди 5 години
E ДА ДЕ ! АМА ОТ ТИЯ САНКЦИИ СТАНА ЯСНО , ЧЕ НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ НЕЩО СИМВОЛИЧНО . ГОЛЯМА ПАРА , ГОЛЯМА ЖЕГА И В КРАЙНА СМЕТКА - НИЩО ! ДОРИ ТОВА КОЕТО ОЩЕ НЕ Е ПОДПИСАЛ ТРЪМП,И КОЕТО СЕ ПРИЕ В СЕНАТА Е ОБРЪЩАМ ВНАМАНИЕ НА - НЕ ДА СЕ СПРЕ ,А ДА СЕ "ЗАБАВИ" ДОСТАВКАТА НА Ф-35.РЕЗУЛТАТА: СЛЕД ХЮРКУШ,ТУРЦИЯ ПРЕДСТАВИ ХЮРЖЕТ НА АВИАЦИОННОТО ШОУ В ЛОНДОН.А ВЧЕРА СЕ ДАДЕ СТАРТ НА НОВИЯ ЗАВОД В АНКАРА ЗА ПРОИЗВОДСТВОТО НА ТУРСКИЯ ТФХ-5 ! ЕРАТА НА ВОЕННОИНДУСТРИАЛНОТО РАЗВИТИЕ ПОЕМА С ПЪЛНА МОЩНОСТ!
8
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един пастор,който според тяхна си логика подкрепял ФЕТО сякаш имал/подпиасал договор с Гюлен-съответно с неговите гюленисти за шпионаж и подкрепа тероризма сам по себе си или заедно с тях кат им предава сведения къде,как са уязвими ердогановци щот считат,че е срещу тях,а колко много шпиони и терористични дейци пробутаха в ЕС,хр,свят от тях кат разпространители на някои имами,ако пастор е еднозначно на имам в дейноста си в техния си начин на провеждане и убеждения в религиозни служения,сдружения.
7
4
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Абе,м***миц***та ви краварска ! Нема ли най-накрая Йелоустоун да гръмне и да освободи Земята от Вас!!!
6
4
 
24
 
! Отговори
без пардон преди 5 години
Всички страни, засегнати от санкциите на световния жандарм САЩ, трябва да се обединят в един Свещен антиамерикански съюз и да им го върнат тъпкано на САЩ!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ***-2ИМА-ти
4
6
 
28
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Ситуацията Турция-САЩ е много забавна!За първи път САЩ имат съюзник,който отказва да се държи като слуга и при това разполага с много опции!Турция не е просто важна за Америка,тя е жизнено необходима,без нея Южният фланг на НАТО се срутва.От друга страна,САЩ ще трябва да изживеят голямо унижение,което може да предизвика верижна реакция,ако отстъпят на Турция.Затова я атакуват подмолно и засега не много резултатно.Впрочем турците са много обидчиви и американците трябва да внимават с тона.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четкайте ги,защото почнаха да ви се изплъзват.
2
7
 
17
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Това е същото като американската политика в Афганистан - въоръжиха муджехидините, и талибаните...научиха шимпанзетата - как се стреля с калашник ( и от коя страна излиза куршума , та да не си пръснат *** тикви ), и днес - Дончо бори същите - научени от американски специалисти как се прави с шепа пирони и 3 цола тръба - бомба! Ислямска Турция - ще е голям проблем! Аскера е въоръжен , султана е на власт...търсят се цели!Няма по-големи и тъnи *** от американците!
1
4
 
16
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
USA NYAMAT IZBOR....ILI S TURCIYA...ILI TURCIYA S RUSSIYA!...ERDOGAN DOBRE IZOGRA KARTITE....US BOKLUTCITE TOZI PUT SHTE SGRESHAT....