Страх от репресии във Венецуела след атаката срещу Мадуро

Правителството може да обвини противниците си
5 авг 2018 21:21,
35
Страх от репресии във Венецуела след атаката срещу Мадуро
Снимка: БТА

Опозицията във Венецуела предупреди днес, че властите може да предприемат политически репресии, след като правителството на президента Николас Мадуро обвини своите противници, че са искали да го убият със зареден с експлозиви дрон, предаде Ройтерс.

На кадри, излъчени снощи по държавната телевизия, се чува приличащ на експлозия шум, който сякаш стряска изнасящия реч пред военни в Каракас Мадуро. Секунди по-късно се вижда как военни напускат редиците си и се разпръсват хаотично.

Още по темата

Опозиционни дейци казаха, че правителството е използвало подобни инциденти в миналото като претекст за твърди действия срещу критици и е вкарвало в затвора някои от най-известните политически лидери, а на други е забранявало да заемат обществени длъжности.

"Предупреждаваме, че правителството се възползва от този инцидент да криминализира тези, които легитимно и демократично му се противопоставят и да задълбочи репресиите и систематичните посегателства срещу човешките права", написа в Twitter опозиционното движение "Широк фронт".

Критици от опозицията често отхвърлят подобни инциденти като изфабрикувани и целящи да отвлекат вниманието от хиперинфлацията и недостига на продукти, а Мадуро често преувеличава заплахите за сигурността с цел да добие политически облаги.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
8
 
14
 
! Отговори
!!!!!!!!! преди 5 години
ЦРУ ЗАЕДНО С ДЕСНИ ТЕРОРИСТИЧНИ ГРУПИРОВКИ ОТ КОЛУМБИЯ ПОДПОМАГАЩИ НАРКОКАРТЕЛИТЕ СТОЯТ ЗАД ОПИТА ЗА ПОКУШЕНИЕ НА ВЕНЕЦУЕЛСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ ! ЦРУ Е НАЙ ГОЛЕМИЯ НАРКОРАЗПРОСТРАНИТЕЛ В СВЕТА И ЯДРОТО НА ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИЧНИ ГРУПИ
11
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой иска да краде нефта на венецуелците.......................Мадуро трябва да действа с твърда ръка като Асад и Ердоган...................иначе му отива на кино цялата държава!!!Американските фирми вече точат зъби да крадат нефт от още една суверенна държава!!!
10
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ТАМ Е КАТО В РУСИЯ И ТУРЦИЯ!!!СЕГА СЛЕДВАТ МАСОВИ АРЕСТИ НА ОПОЗИЦИЯТА! ПОСЛЕ ФАЛШИВИ ИЗБОРИ И ЗАГРАБВАНЕ НА ЦЯЛАТА ВЛАСТ КАТО В ТУРЦИЯ И РУСИЯ :DНО ПРИНЦИПНО НЕ ДАВАМ ПЕТ ПАРИ ЗА ТАЗИ ПОЛУАФРИКАНСКА ДЪРЖАВА И В ПРЯК И В ПРЕНОСЕН СМИСЪЛ!
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадуро да направи като Ердоган...............иначе няма да живее дълго!!!!Президентска република + дуктатура + американските агенти в затворите!!
8
3
 
16
 
! Отговори
Куманиз преди 5 години
Аз викам Мадуро вместо да затяга коланите да вземе да покани опозицията на банкет с чеверме, така рижавия и копоите му ще са много щастливи и ще спестят на горкия американски данъкоплатец кинти за военна интервенция.Ха ха ха стига правили народа на амеби бе, джурналяци, МАЧКАЙ Мадуро гадните американски предатели замаскирали се като опозиция! Чичко Сталин е дал насоките.
7
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някакво хлапе е гръмнало една пиратка и Мадуро избяга от митинга като бита *** и тоя ли ще воюва хабро със САЩ. Тая до него коя е жена му сигурно има същото костюмче като на Хилъри, когато Хилъри идва у нас имаше асолютно същото.
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Правителството можело да обвини противниците си, казват, като че ли логичното е да обвини привържениците си.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега е момента американските шпиони да бъдат вкарани в затворите!!!
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх от репресии във Венецуела след атаката срещу Мадуро...мда! сутринта познах, като каах, че т.н. "атентат", ще бъде необходимият повод за "затягане на гайките"гледайте филма- "ер голям- 2" със сценарист и режисьор - сибирската мечка, в главната роля Сталин Мъдурков
3
1
 
10
 
! Отговори
Eфрейтор преди 5 години
Мда, доброто старо време. Збигнев умре и още много други. Сега сигурно само меки китки са на компуторите да управляват дроните. Нали всичко сега са кибератаки.
2
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мадура къде ще се крие, когато САЩ напълни дроновете с ядрени бомби и ги прати да му светят маслото. Който има петрол и не си храни народа умира от ядрен дрон.
1
2
 
22
 
! Отговори
Мда преди 5 години
ЦРУ-то започна да се излага редовно-преди 2 години в Турция,сега във Венецуела.Кадрите дето решават всичко май вече не струват....А едно време какво ЦРУ имаше!Изби стотици чужди политици и хиляди журналисти по света,най-вече в Латинска Америка.