Ефективност: Ако служителите избират къде и как да работят

Не се преработвайте в офиса, съветват специалисти
9 авг 2018 13:52, Петя Славова
0
Ефективност: Ако служителите избират къде и как да работят
Снимка: pexels.com

Смята се, че служителят трябва да се отдава изцяло на работния процес и да полага много усилия, ако иска да бъде успешен. Въпреки това специалисти от Лондонския университет и Висшето училище по търговия в Париж препоръчват да не се преработваме, пише в. "Дейли мейл".

Препоръката на експертите към работодателите е да намалят напрежението в екипа. Желателно е на трудещите да се предостави възможност сами да избират къде и как да работят. Това значително ще повиши ефективността и лоялността им, сочи проучване, обхванало близо 52 000 служители.

Участниците в него е трябвало да отговарят на въпроси за натоварването на работното място, умората, стреса, признанието и като цяло за успеха в сферата си на изява.

Авторите на проучването са установили, че хората, съобщили за висока степен на натоварване (трудни за изпълнение срокове, работа под напрежение, високи темпове), страдат от влошено физическо и психическо здраве, пише БТА.

Оказало се също, че въпреки всички усилия на служителите, шефовете рядко оценяват старанието им. Напрежението на работното място в крайна сметка се отразява неблагоприятно и върху качеството на трудовия процес, отеблязват експертите.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари