Няма демокрация, няма и икономика. Справка: Венецуела

Социализмът на XXI век се опитва да продължи при Мадуро
10 авг 2018 21:22, Екип на Bloomberg
22
Няма демокрация, няма и икономика. Справка: Венецуела
Снимка: Pixabay

Намалените обеми на икономиката на Венецуела са резултат от централизацията на икономиката и държавната регулация на цените. Липсата на демокрация води до катастрофи. Не можем да говорим за силна икономика без наличие на демокрация. Това каза Момчил Инджов, журналист, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Централизацията на икономиката не е нещо нормално. Хората не са стимулирани да произвеждат стоки. Инвеститорите се изтеглиха от страната и много търговци прекъснаха отношенията си с Венецуела“.

Инджов коментира, че държавният контрол върху цените се оказва решаващ за напускането на инвеститорите и търговците. Той поясни, че поставянето на конкретни цени на продуктите лишава търговците от възможността да продават за сумите, за които искат да го правят и съответно да получат търсената от тях печалба.

Според госта „социализмът на XXI век“, чието начало е поставено от предишния президент на страната Уго Чавес и в момента настоящият президент Николас Мадуро се опитва да продължи, е спорен като понятие и не е ясно доколко той е такъв.

"Именно това политическо управление се оказва решаващо за изоставането на страната, която допреди 17 години беше една от най-силно икономически развитите в района. Най-вредното нещо за една държава е едноличната власт, а във Венецуела тя е точно такава“.

Журналистът посочи, че ако наистина има недоволства срещу сегашното управление, то последващ военен преврат ще се окаже логичен.

„Военен преврат е оправдан в голяма степен. Режимът на Мадуро не приема народния вот. Жителите на страната дават по-голямата си подкрепа именно за опозицията. Превратът е донякъде очакван. Всяко действие ражда противодействие“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 


22
Още от Ако щете - вярвайте
Зодиите, които трудно ще признаят, че обичат
Напиши коментар Коментари
21
2
 
2
 
! Отговори
Имаме жесток опит преди 6 дни
У Нас жесток удар срещу икономиката нанесоха розовите крадливи социалистчета от кръга ЖАН Виденов .След като удариха БЪлгария с нагло вреден НЕЗАКОНЕН ДДС .ударно ликвидираха стотици хиляди фирми износителки на родна продукция. С дъмпинг през партиини фирмички удариха производителите за родния пазар.
Подариха най апетитните заводи на комсомолски некадърници и ограбиха банките и спестяванията на милиони чрез кредитните милионерчета и хипер инфлация.
20
0
 
1
 
! Отговори
Има Евросоциализм преди 6 дни
Цяла Европа с е управлява от евро социалисти..Често са нарочно наркотизирани с цел ограбване безнаказано на десетки и стотици билиони euro годишно през различни неносещи никакви доходи обектчета.
Имитира с е демокрация/демоглупация/ вкл в САЩ чрез пси активни нарко спец добавки/вкл подсладители в лекарства напитки и храни/ и пси препрограмиращи видео клипове по тв и интернет.
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 16

Има ПСЕВДОдемокрация, няма икономика - справка България.
18
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Саудитска Арабия еталон за "демокрация" Ех този мъдър, мъдър "екип" папагали!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Кой е луд да излиза от Европейския съюз?" - Момчил Инджов.

Великобритания.
16
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма демокрация, има икономика. Справка: Китай.
Има демокрация, няма икономика. Справка: България и стотици други.
15
5
 
7
 
! Отговори
До ИДИОТА 8 преди 1 седмица
Колкото до Тодор Живков, това със социализма и недоносчето го казва в смисъл че е време да преминем към пълната идеология, към КОМУНИЗМА ! Социализма е преходен период на комунизма и.д.и.о.т.ч.е но ти понятие си нямаш от тези неща. Не можете да дадете определение за комунизъм, социализъм, капитализъм а драскате небивалици с което доказвате пълната си о.л.и.г.о.ф.р.е.н.и.я. Земята, водата, гората, морето, природните ресурси, въздухът са на всички хора !
14
7
 
12
 
! Отговори
майтап,бе Уили! преди 1 седмица
Учудващо е как може да има хора ,които свързват икономиката с т.н.демокрация по такъв начин /това важи изобщо за идеологиите/.Като пример-май най-силната икономика е създадена от Хитлер!/.Но други хора,които разбират за какво става дума вече са разтревожени-ето напр.Крисчън Карил/Christian Caryl/ в днешна статия на Вашингтон пост е силно разтревожен от набиращото сила движение в САЩ американци /предимно бели/ да носят фланелки с надпис - "Предпочитам да стана руснак,отколкото демократ"..
13
6
 
12
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 1 седмица
Много ми са смешни ..... които дават за пример на капитализъм скандинавските страни ! Таа там взеха почти всичко от социализма бе смехурковци. Там няма такава разлика от бедни и богати. На безработните им дава държавата достатъчно че да си живуркат спокойно, това какъв капитализъм е ......? Нарича се СОЦИАЛИЗЪМ. оБРАЗОВАНИЕТО ИМ Е НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЪЩО. КЪДЕ ГО ИМА ТОВА БЕ ТРОЛЧЕТА НЕУКИ ? В СОЦИАЛИЗМА ! Вижте прегледаъте си понятията, защото куцате умстве
12
8
 
11
 
! Отговори
антисоросоид преди 1 седмица
Абе защо Китай при централизирана икономика е номер едно в света ?Защо него обясни тоя со ро со и ден неща сник ?
11
6
 
13
 
! Отговори
до ИДИОТА 8 преди 1 седмица
Много от споменатите ти страни живеят повече в СОЦИАЛИЗЪМ отколкото в див капитализъм бе и.д.и.о.т ! Дания , Норвегия и в голяма част от останалите страни социалните им системи са много по развити от която и да е капиталистическа страна. Я не заблуждавай толкова евтино хората. Това че интелекта ти е като на температурата на северния полюс не означава че хората не знаят как е там. В Норвегия има праг на минималния доход бе смехурко. Ако доходите ти са по малко от 900 евро на чове ти ги допълва
10
4
 
9
 
! Отговори
димусрат преди 1 седмица
Мааллеее ! То при нас като е димукрациа та каква икономика имаме само та глей
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До 6-Комунист

Русия наистина ли се отказа от него?
8
8
 
9
 
! Отговори
До 6-Комунист преди 1 седмица
Комунисте призна си го и вашият ,,бог" Т.Живков ,,СоциализЪма е едно недоносче ,едно недоразвито общество.Това е модел който се саморазрушава" Няма как с централизирана и дотирана ,непрекъснато губеща икономика да печелиш и да се развиваш.А тия твои лозунги ги гледахме и слушахме 45 години и ето къде сме.А държави от нашата черга-Дания,Холандия,Белгия,Норвегия,Австрия,Люксембург си живеят и нямат нашите проблеми без социализъм.И Русия се отказа от него.Видяхме го живяхме го,никой не го ще!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако не беха санкциите, венесулеският народ щеше да черпи с пълни шепи благата на социализЪма, другарки и другари!

Ха ха ха ха
6
12
 
18
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 1 седмица
Капиталистическата демокрация е равна на терор, на масови убийства, разграбване, унищожение на цели народи, държави, континенти ! Венецуелския народ стои зад президента си колкото и да беснеете продажни ми " журналистчета ", колкото и да се опитвате да го убиете, колкото и да задушавате този народ със санкции и терор
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До haha

Има демокрация..ама по SICаджийски.

Ха ха
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А кога ще почнат да внасят петрол?
3
2
 
16
 
! Отговори
Zonder преди 1 седмица
Момчил Инджов - Боже, колко е умно това стажант журналистче.
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това не е социализъм, а монархия или диктатура където Мадуро иска да е цар и пъдар. Hека не се бърка бужоазията със сoциализъма социализъм има мъв скандивавските държави.